ogoliłam cisa i jałowca
cis wyhodowany przeze mnie, z 15cm patyczka
obecnie juz wiekowy
teraz sprzatac muszę po cięciu
hebe cudna
nowa jeżówka zakwitła
i kolejna nowa cudna
same pompony
nowośc
nazwy nie spisałam, ale w mailu odszukam
Całe drzewa padły?? dziwne...
Niektórzy ścinają ją przy ziemi, aby mieć ogromne liście, ja swojej wycinam konary, bo rosnie, jak szalona, zbliża się do 10m po 5 latach.
Stipa piękna, oleandry też, co do traw napisałam u mnie, lepiej teraz, wiosną długo się czeka na trawy i więcej pomylonych, a tak kupisz dorodne okazy, no i rozplenicę Rubrum, Vertigo możesz w ogrodzie zimowy przechowac bez problemu.
Powodzenia w wielkiej wyprawie, dziel się z nami fotkami
Dzisiaj zamieszczam chyba już ostatnie fotki z mojego ogrodu. Zegnam się z nim na kilka miesięcy.
Miłych gości odwiedzających regularnie lub z doskoku proszę coby nie zapominali zaglądać, bowiem być może pojawią się ciekawe foty z ciekawych, choć innych ogrodów i miejsc wartych obejrzenia. W każdym razie taki mi zamiar przyświeca.
Szkoda mi że w okresie pełnego (no prawie pełnego) rozkwitu muszę (!) pozostawić moje dziecko (tzn. ogród) na łaskę i niełaskę tzw. obcych co to niekoniecznie myślą " na zielono"
Dostałam paczkę noo jakaa ??? roślinna offkurs powiem Wam...wiedziałam ,że bylinowyR ma super rośliny...ale ,żeby aż takie potfffory ?? niesamowite to jeżówki eccentric które maja wyladować za red baronem..zobaczymy..maja jeszcze paki no i jeszcze gratisa dostałam...super firma