Jak na trawnik po tylu przejściach, wygląda nieźle. Wczoraj miałam dzień koszenia i za płotem i cały w ogrodzie. Zasilony, podlany, po drugim koszeniu wygląda tak:
Pogoda była całkiem całkiem najgorzej było w piątek przepadało i zrobiło się zimno.Od soboty zaczęło robić się ładnie i woda jak na Bałtyk ciepła więc wykorzystaliśmy to maksymalnie
W drodze na plaże miałam takie widoki,hortensje królowały w ogrodach
No i znowu się dzieje u Ciebie. Ja jakoś nie mogę wystartować z robotą w ogrodzie. A przecież tak lubię się po nim kręcić. Co mi ostatnio jest?
Też lubię siwy na drewnie. U mnie jednak odpada, bo mam wszystko w brązie. Z takich długich desek planuję sobie takie przepierzenie z tylu tarasu zmontować. Dla mnie to nie problem, bo lubię się z moim sprzętem do majsterkowania. U mnie problem jest ze znalezieniem niedrogiego źródła takich desek i ściągnięciem tego do domu. Lubię majsterkować, wycinać, skręcać, murować, a nienawidzę załatwiać, kupować.
Czekam na efekt końcowy.
Bukszpany mniejsze formowane na kulkę 8 - 15 zł, lub w a'la stożek, jest też kilka egzemplarzy kulek na pniu za 15zł i 1,0-15m kszaczory za 30 zł - dobre na żywopłot lub ekran
Cześć Basiu. Jak ja Ci zazdroszczę budowy domku. U mnie wszystko stoi z boku tarasu i fatalnie to wygląda. Garaż też załadowany gratami. Domek gospodarczy wraz z drewutnią to moje marzenie, które zapewne w ciągu najbliższych lat nie ma szans na realizację.
Rozwar też mi przezimował. Dostałam w zeszłym roku jakieś roślinki od sąsiada, bezmyślnie wrzuciłam w ziemię, po czym zapomniałam. Kilka razy o mało nie wyrwałam z chwastami, ale w ostatniej chwili cofałam rękę, bo listki wyglądały rasowo. Niedawno odkryłam, ze to rozwar. Już pięknie kwitnie.
Byłam u Pani z namiaru Kasi73 obok Obornik.
Pani przemiła, roślinek dużo głównie żywotniki, cyprysy, cisy i bukszpany. Ceny wahają się od 4 do 30 zł, no chyba, że egzemplarz już mocno podrośnięty.Sadzonki od 10cm do nawet ok 2 m.
Zdjęcia z komórki i w pełnym słońcu, więc przepraszam za jakość
cisy w 2 odmianach
Aniu pięknie u ciebie. Bardzo fajnie łączysz różne rośliny. Widzę że masz wiąza holenderskiego Ulumus. Nie masz z nim problemów? Dostałam w zeszłym roku piękny okaz i jakoś cały czas zamiast rosnąć to mi marnieje.
W tamtym roku wsadziłam w ziemię rozwar, który miałam w donicy, tak po prostu, szkoda było wyrzucić. I proszę, oto jest
Obawiam się, że jeden wyrwałam przy pieleniu :/
Marzenko masz bardzo gęste nasadzenia pod brzozami, dostrzegam buksy, (chyba) ciemierniki, trawy i hosty.
Czy rabaty z brzozami potrzebują wzmożonej ilości wody?
Lubię gęste nasadzania a pod brzozą yongi mam pustkę z obawy, że nic mi tam nie urośnie. Chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia