Kasia, postaram się zrobić, ale na tle muru, jak operuje słońce, trudno jest, z kolei w innym miejscu zasłaniają je głogowniki, ale postaram się.
To bezproblemowe drzewka, szybko rosnące, trzeba je przycinać, aby korona się zagęszczała.
magnolia Sunsation ciut później zacznie, chyba że mnie zaskoczy
4 młode magnolie, z powodu suszy w tym roku bez kwiecia
Kasiu, przyznam się szczerze, że już dawno nie czytałam z Tak zapartym tchem żadnego wątku. Zaczyna się niewinnie, wręcz nieporadnie, powolutku i nagle projekt Danusi, mistrzostwo świata, i realizacja. Coś wspaniałego. Pięknie masz a będzie jeszcze piękniej!
Bardzo podobają mi się Twoje kompostowniki, chyba odgapię, bo.moje też z palet ale dużo brzydsze.
Fajnie, że lubisz rodki, ja reż je kocham ale dopiero się ich uczę.
Ulcia mnie też ten plan się bardzo podoba, będzie pięknie jak posadzisz łanami. Magnolia piękna.
A mnie chyba nie przeżył klon palmowy garnet na tym miejscu nic nie chce u mnie rosnąć
A jak się ma Twój klon?
Dzięki Marta za przetłumaczenie nazwy .
Te ŚŚ obeliski naprawdę wyglądają fajnie bo one rzeczywiście mają bardzo kolumnowy pokrój. Ale coż z tego jak uparłam się na lamarcką. Tylko jest jedno ale. Przeczytałam, że ona jest zaliczana do gatunków niepolecanych, inwazyjnych.
I trochę mnie to zaskoczyło bo nie wiedziałam o tym. A ja na hasło "inwazyjne" reaguję gesią skórką .
Matko, Marta nie wyliczaj bo sama zacznę sobie ograniczać wydatki
No cóż, tak to jest jak się ma za dużo czasu, córa cały weekend szalała z dziećmi moich koleżanek, które tłumni zawsze do mnie na ogórd przybywają i ogarniaja zgraję a ja w tym czasie moge porobić pijąc w międzyczasie z nimi kawki i jedząc ciastka
No szalona to najlepsze okreslenie mojej osoby, w punkt! Mój eMek zawsze mówi, że jestem kochana, dobra i miła ale niezrównoważona psychicznie...
No właśnie a ja nie gram w totka, idę dzisiaj los puścić, a co!
Dorka, moge Ci napisac usprawiedliwienie do pracy Zart, nie czytaj, bo to gadulstwo tylko hehe
Trawnik nie był mocno przejechany wertykulatorem, dlatego względnie wygląda, gdyby się odważyła głębiej go potraktować już tak fajnie by nie wyglądał...
Za magnolkę dziękuję
Pogoda jest B O S K A !
Dzisiaj w planach dokończenie wrzosowiska i zabranie się za nawożenie trawnika. Plus ścieżka i miejsce pod ławeczką pod orzechem. Kasy już brak, więc w tym miesiącu jej nie kupię, ale na lato już chcę. Muszę w totka zacząć grać
u Ciebie Ewa to chyba wolne w robocie muszę wziąć,żeby nadrobić
Idziesz jak burza. Trawnik po wertykulacji wygląda super,uwierz mi , nie widziałaś mojego Magnolia piękna. Zazdroszczę. Ja nie mam miejsca na te cudne kwiaty niestety. Podglądam dalej błyskawico!
Pogoda nam się piękna zapowiada więc mamy idealne warunki do pracy