Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:49, 07 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Orlik powalony jak i jego pierwotna właścicielka.. na szczęście nam już bardziej powalonych..

Werbenę przytnij niżej, niech się zagęści... jak ma być 1 kwiatek prze miesiąc , to lepiej miesiąc bez a potem burza... kwiatów oczywiście.

Floksy się rozrosną, ale muszę przy nich pogrzebać , coś w tym miejscu się popieprzyło i nic nie rośnie. To są takie ekstra żarówiasto czerwone..

Twoje- moje serby żyją, upały je nie zmogły.. przez przypadek.. bo jest awaria nawadniania RH.. i cała woda poszła w serby.. dzień w dzień.. zamiast pod RH. Za rok kwiatów RH nie będzie, ale serby pójdą w górę jak marzenie..

Dowiedziałam sie o awarii bo pieliłam za choinkami.. 7 godzin na kolanach .. komp spitolony to chociaż ogród pod płotami sąsiadów wypielony .... a serby przytosty zieloniutkie już sa ..

7 godzin 60 metrów zapłocia.. kolana przelatują mi na drugą stronę..

Musisz inaczej tu zrobić aby się nie zarobić.
Ja na nowej rabacie rozłożę gazety, poleję, potem nasypię korę, to będzie jedyne miejsce u mnie z korą, ale wiem, ze jak tego nie zrobię, dopóki nie mam całej koncepcji rabaty, chwasty mnie pokonają. Z czasem, jak mi urośnie, znowu zmienię, bo za kora nie przepadam, choć nadaje schludności. Jeden sezon niech będzie.
Innym sposobem moim jest wyrywanie z korzeniami chwastów i skłądanie na kupie, nowe nie rosną, te schną i jest ściółka.
A tak w ogóle, to też jak i ty, jestem ze wszystkim do tyłu, mam wrażenie, że lato ucieka mi między palcami...
Katalpa ogromna, one jak paulownie sa kruche, u nas drzewo, konary wycinamy, aby nas nie zdominowało; co do liliowców, rok temu miałam biedne, w tym rewelacyjne, ale nie wiem dlaczego.
I jak zwykle w sezonie, znowu widzę, co źle posadzone, znowu kopanie

Serby od Dajany świetne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:41, 07 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Bardzo szybko rosnie chyba malkul tez go ma. Oby przetrwal zime w donicy.

śliczny
lubisz go?
mi w tej zimeie wymarzł jedne ten przy gabionku małym
Księżycowy... 10:37, 07 lip 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
AgataP z Gosią mnie skusiły, postanowiłam również u siebie przeprowadzić akcję: Odchwaścić graba. 2 metry przed metą poddałam się pogodzie, 3 tęcze w ciągu jednego dnia mówią za siebie.
Graby naprawdę mają się dobrze. Sadzone w czerwcu, aż dziw. Wyłapałam może 3 bez liściowych pączków na 70 sztuk.

No super, wyściółkuj sobie gazetami i skoszoną trawą, nie będzie CI tak zarastać... bo się zatyrasz w końcu
Tu ma być ogród :) 10:35, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tutaj zdjęcie obrazuje o co chodzi na przykładzie sadzonek żurawek.

dokładnie takie z piętka Magnolia mi jeżówki urwała jak byłam u niej ostatnio. ponoć przyjmuja się bezproblemowo
moge skopiowac do siebie twoje jeżówkowe wywody?

ps. jak mebelki?
Przerwa na kawę... 10:33, 07 lip 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Prace z bluszczem skończone. Na koniec trochę ładniejszy widoczek niż to pobojowisko.

Co zabieram się za jakąś robotę to mnie deszcz wygania ;( plan na dziś zrealizowany w 1/3 wrr... Pogoda, myślałam że tylko w UK 3 razy w ciągu dnia może spaść deszcz.

Jak ładniutko Widać, że na deszcz się zanosi, u mnie tylko 14* dzisiaj
Ogródek Ewy 10:29, 07 lip 2016

Do góry
I zaczęło się.....Dotarła część materiału na budowę. Zapachy kwiatów wymieszały się z zapachem drewna.

Miejsko & sielsko 10:27, 07 lip 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Moje wszystkie 4 sztuki cięłam dość mocno, na ok. 50 cm , plus wszystkie krzyżujące się pędy.
Zauważam, spóźniona była w stosunku do innych z mojego regionu o 2 tyg.
Dziś ma mnóstwo pąków, sztywno je trzyma i mimo dużych opadów jak i kwiaty są spore trzyma się prosto i nie pokłada.

Dziękuje serdecznie Jesli moja w tym roku osiągnie te 50 cm, to juz jej tak mocno nie ciachnę

Zdzierania darni nie zazdroszczę, ale nowa rabata bardzo ładna i warta trudu
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:24, 07 lip 2016
Do góry
Basilikum napisał(a)
Dalej nie mam czasu
ach

wczoraj bylismy wybierac plot, bedzie taki

a dzis mialam wolne i ualo mi sie troche posprzatac

płot będzie śliczny,piekne niebieskie mebelki,wspaniałe widoczki na wycieczce i wspaniała drużyna biegaczy
Dzisiaj staram się nadrabiać wątki Tych,którzy także do mnie zaglądają

Kompozycje w donicach masz piekne

Ja wczoraj tez miałam wolne dopołudnie ,rano ugotowałam obiad,troche ogarnęłam dom,bo padało więc w ogrodzie nie zdziałałam wiele,ale za to potem jak słoneczko wysszło miałam przed praca cudowne półtorej godziny dla siebie,które w ogrodzie na leżaczku leniwie spędziłam
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:16, 07 lip 2016
Do góry
Agania napisał(a)

Ogród pomału eksponuje wrzosy

pieknie wrzosy wyglądają u Ciebie także i o tej porze roku
wijące sie ścieżki tworzą wspaniały klimat tajemniczosci

kańciki podziwiam nad moimi też w miare systematycznie staram się pracować
od dziś odwiedzam na O systematycznie tych,którzy też mi swego czasu wizyty składali

nie moge sie doczekać az one u Ciebie zakwitną

I u siebie stworzyłam mini wrzosowisko na skarpie przy tarasie,ale u Ciebie to bedzie widok zwielokrotniony

Pan Maluśkiewicz 10:16, 07 lip 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Dziś w nocy była okropnie lało, wszystko przemoczone, Jude też

Jude ma gościa, ledwo go widać

Jude cudowna! A gość wpasował się kolorystycznie
Ogród Agduli 10:12, 07 lip 2016
Do góry
AGDULA napisał(a)
dalsze fotki majowo czerwcowe

powoli staram sie wygospodarowac czas,by wpaść ponownie do Tych,co kiedys i u mnie z wizyta byli

Oczko super,jest dośc duże,wiec spoko mogłabys wrzucic jakąś pompke z LM na przykład,żeby zrobić sobie taka tryskajaca fontannę,nie wiem,czy dobrze to nazywam

ja marze o czymś takim właśnie tryskajacym u mnie w przyszłosci
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:11, 07 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka dni afrykańskich upałów wymusiło na nas zakup czegoś co da cień w ogrodzie Kiedyś był plan na pergolę w tym miejscu ale w międzyczasie wymyśliliśmy miejsce na dużą altanę w drugiej części ogrodu i temat pergoli upadł
Najłatwiejszym u najszybszym sposobem na cień okazało się kupno parasola
Ale żeby parasol ustawić należy również kupić podstawę.
Po zobaczeniu cen za taki przedmiot swierdziliśmy, że to jawny rozbój w biały dzień i poszedł w ruch beton i spawarka

I podstawa gotowa

jesteście niesamowici! bardzo, bardzo, baaaaardzo motywujecie do kreatywności i pracy! super Poli pozdrowienie dla M i szacun
Pan Maluśkiewicz 10:10, 07 lip 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Dziś w nocy była okropnie lało, wszystko przemoczone, Jude też

Jude ma gościa, ledwo go widać

Panna Jude jest cudowna muszę ją mieć
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:07, 07 lip 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Moja ostatnia szałwia muszkatołowa, której nasionka dostałam od Gosi z Widokiem na Lanckoronę. Resztę zeżarły ślimaki

Chryzantemki Ci ładnie rosną A szałwię to chyba musisz otoczyć jakimś murem warownym Zdjęcia wszystkie pooglądałam, zachwycając się nimi i pięknym kwieciem, a różami w szczególności
Mój zielony świat 10:01, 07 lip 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Nepeta Purple Haze

Kocimiętka może fantastyczna, zachwyciła mnie w tamtym roku ale w tym u mnie porażka, na trzy kępy dwie ledwo odbiły, trzecia niezbyt ładnie kwitła. Przesadzam ją do całkowitego słońca, może tego jej brakuje by być tak ładną jak u Ciebie. Czy jeszcze kwitnie? Będziesz ją przycinać?
Fotki świetne, i rabaty, kawę powoli ciurkałam.
Piszesz o Zielonych Progach, może wiesz czy w Krakowie będą, mam listę gdzieś w zimie przygotowaną. Choć jedną roślinkę z listy od nich już kupiłam.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 09:59, 07 lip 2016

Do góry
Kamajla napisał(a)
mój Ci on

[

Kamajla, jak ci sie trzyma ambrowiec?Nie choruje, nie przemarza?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:56, 07 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
I dalej-wypełniający-wczoraj z eMem-dziś działał am z godzinę sama:

Dzieci zapędzone do pracy:

Efekt końcowy na wczoraj:

I na dziś:

ale tempo! chyba chcecie przed urlopem skończyć
brawo
a pomocnicy jacy kochani...
W kamiennym kręgu od początku 09:50, 07 lip 2016

Do góry

Aneczko Buziam Cię Mocno Piękna ta Maria - muszą Ją mieć
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:36, 07 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
u mnie w nocy dolało ,teraz kropi od czas do czasu

powojniki kwitną ,róża wytrzymała deszcz ,czyli nastepny plus dla niej

powojnik piękny

róża skąpana w deszczu wygląda magicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies