Piękny kolorek u mnie też zachwycam się tym samym. Teraz startuje u mnie jakiś o pomarańczowych kwiatach...tak wygląda w pąku..nie zapisałam sobie nazwy; jakaś odmiana późna.
Przycupnę dzisiaj na dłużej, bo zazwyczaj ogładam, podziwiam, ale śladu nie zostawiam.
No właśnie zaczynam się u siebie gubić w odmianach jeśli chodzi o hortensje. Niby kupowałam pod konkretnymi nazwami a zaczynam mieć wątpliwości co do niektórych gatunków. Jedna, która miała być Phantomem, dziewczyny zaprzeczają, z kolei 3 inne, które kupiłam wiosną w B jako Unique się różnią od siebie listkami. Może z biegiem lat nauczę się je odróżniać i sama dojdę prawdy. Póki co laik jestem.
Ja też niedawno zabłysłam znajomością nazwy tego kwiatka Ileż ja się tu nazw kwiatów, głównie bylin nauczyłam dzięki Ogrodowisku....
Właśnie taką dostałam od kuzynki dwa dni temu. Nie wiedziała jak się nazywa. Stawiałam na Rudbekię i się nie pomyliłam. No to teraz mam 3 odmiany tej bylinki
Ślicznie u Ciebie. Przyjemne dla oka klimaty...
Pozdrawiam.
Tak ja też lubię ten hibiskus. i ten kolorek.
hmm jeszcze o pomarańczowych kwiatach hibcia nie widziałam.
Masz może jego zdjątko ???
I fajnie,że póżniejsza odmiana.
Od lewej: Hortensja bukietowa Kyushiu, hortensja ogrodowa Adria i hortensja bukietowa Limelight
Na pierwszym planie -Hortensja Adria i Limka
Kruszczyca złotawka
Ale zapraszam, ile masz tylko ochotę to bądź w moim ogrodzie.
Tak czasami bywa,że są pomyłki w roślinach i to nie tylko kupowane w marketach.
Ja też tak często miałam. Ale kupowane hortki mi raczej zgadzały się.
Tylko teraz mam wątpliwości do Silwer Dolar.Coś mi za mocno ona różowieje.
Ale u mnie rośnie na pełnym słońcu.Te co mam już hortki to już znam i potrafię odróżnić.
Ja też duużo nazw kwiatów, roslin nauczyłam sie dzięki forum.A ile tez nowych chciejstw też było i jest.Ty też tak masz Beatko??
Też tak mam Aniu. Ostatnio byliny wszelakie zbieram. Na razie na "przetrwalniku" obserwuję i układam w głowie plan na przyszły rok.
Bobo śliczna. Na niższe pięterka rabat sprawdzi się u mnie idealnie. Muszę się za nią rozejrzeć. Uwielbiam hortensje. Chyba nimi całkowicie kiedyś zarosnę