Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 15:24, 08 lut 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziewczyny, wielkie dzięki.
Urodziny mam 13-go. Ale mocno okrągłe. Zbyszek też w tym roku ma tak samo okrągłe.
My jesteśmy rówieśnikami.
Latem będziemy wyprawiać wspólne urodziny z DJ. Tańce do rana. Mam nadzieję, że goście dopiszą

Super, będzie się działo
Ogródek Iwony II 15:17, 08 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
o nie nie ja sie nie zamieniam

Bo ty Iza też się dobrałaś z mężem
Każdemu tak życzę
Choć nie zawsze tak różowo u nas było
Ogródek Iwony II 15:14, 08 lut 2017

Do góry
Dziewczyny, wielkie dzięki.
Urodziny mam 13-go. Ale mocno okrągłe. Zbyszek też w tym roku ma tak samo okrągłe.
My jesteśmy rówieśnikami.
Latem będziemy wyprawiać wspólne urodziny z DJ. Tańce do rana. Mam nadzieję, że goście dopiszą
Ogrodowe szaleństwo ... 11:51, 08 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widzę, że masz anabellkę prywatną i hortensje ogrodowe. Piwonie piękne
A bodziszek cudny

najwyzsze a te rabacie sa piwonie, hortensja Anabelle, floksy,iryski. krwawnica,rododendron i zwykłe hortensje
Chyba nie chcialabym bawic sie w forsycje.
Ogródek Iwony II 11:29, 08 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Buzia mi się śmieje, jak pomyślę o sobocie.
Zbyszek zabrał mnie na zakup prezentu urodzinowego. Wybrałam sobie kolczyki i wisiorek na długim łańcuszku. W rewanżu zaprosiłam go do kina
Przy kasie biletowej stwierdził, ze szkoda kasy i on chce jeszcze połazić po Galerii Handlowej, więc "połaziliśmy"
Był sklep meblowy. Oglądaliśmy rogówki, Zbyszek pytał się o możliwość zakupu ratalnego, transportu. Wszystko 0 procent. Więc stałam się w ciągu 15 minut posiadaczką pięknej rogówki. Przywiozą ją do nas w tym tygodniu.
Miało być taniej bez kina, ale chyba się nie udało, hi, hi

A jeszcze pochwalę średniego synka. Od 1 lutego mam kolejnego kierowcę. Teraz jeszcze Studniówka i matura

Spóżnione życzenia urodzinowe Iwonko!

Męża masz na medal Ja też uwielbiam takie niespodziankowe zakupy.
Ogródek Iwony II 09:22, 08 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Buzia mi się śmieje, jak pomyślę o sobocie.
Zbyszek zabrał mnie na zakup prezentu urodzinowego. Wybrałam sobie kolczyki i wisiorek na długim łańcuszku. W rewanżu zaprosiłam go do kina
Przy kasie biletowej stwierdził, ze szkoda kasy i on chce jeszcze połazić po Galerii Handlowej, więc "połaziliśmy"
Był sklep meblowy. Oglądaliśmy rogówki, Zbyszek pytał się o możliwość zakupu ratalnego, transportu. Wszystko 0 procent. Więc stałam się w ciągu 15 minut posiadaczką pięknej rogówki. Przywiozą ją do nas w tym tygodniu.
Miało być taniej bez kina, ale chyba się nie udało, hi, hi

A jeszcze pochwalę średniego synka. Od 1 lutego mam kolejnego kierowcę. Teraz jeszcze Studniówka i matura

Takie wypady z eMem to czysta przyjemność oczywiście nic nie przebije wspólnych podróży ale takie spontaniczne zakupy też są mega A pokażesz nam tą rogówkę?
Ogrodowe szaleństwo ... 09:19, 08 lut 2017

Do góry
Oczywiście. Potem ci napiszę, teraz nie mogę.
Ogrodowe szaleństwo ... 08:12, 08 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A bodziszek cudny

Iwonko a ta anabellke moge jakos rozmnozyc?
Ogrodowe szaleństwo ... 23:52, 07 lut 2017

Do góry
A bodziszek cudny
Ogrodowe szaleństwo ... 22:52, 07 lut 2017

Do góry
Oczywiście forsycję zostaw. Dobry pomysł z zasłonięciem.
Dobra, zabieramy się za grzebień. Elu, zrób koniecznie spis tego, co tam masz, lub co zostaje, niekoniecznie jeszcze zaznaczaj, chyba, ze coś ma być nieruszane.
Fotki pokazują, ze da się coś z tego wykrzesać
Ale rabatkę łączymy w dużą aż do ogrodzenia.
Nagietki też widziałam, to dobre roślinki przy warzywniaku. Coś tam odstraszają, podobnie, jak turki
Ogrodowe szaleństwo ... 22:46, 07 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To się pogubiłam. Myślałam, ze to jest na grzebieniu. To białe chyba to bez? Piękny jest.

To jest na grzebieniu (to białe to hortensja), ale ta rabata wygląda trochę inaczej. To stare zdjęcie.
a to zdjęcia z grudnia.

Ogrodowe szaleństwo ... 22:41, 07 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

To się pogubiłam. Myślałam, ze to jest na grzebieniu. To białe chyba to bez? Piękny jest.
Ogrodowe szaleństwo ... 22:37, 07 lut 2017

Do góry
Elu, zobacz
TU
Z wyjątkiem punktu ostatniego o macie. Maty nie stosujemy dla dobra roślin
Ogrodowe szaleństwo ... 22:34, 07 lut 2017

Do góry
Oczywiście
Aż do ścieżki. Ale trochę przesadzania będzie. Bez masz z przodu. Ja bym dała go wgłąb rabaty.
Ogrodowe szaleństwo ... 22:31, 07 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Iwonko, jak poszerzę, to nie będę miała jak chodzić między rabatami (grzebieniem, o którego pytałaś wcześniej)

Błędne myślenie Elu. To trzeba zrobić w całości. Połączyć w jedną rabatę. A chodzić będziesz między roślinkami na rabacie tylko do pielenia. A jak zarośnie, nie będziesz chodzić.
Zobacz u Ewy bacowej, jaką dużą ma rabatę. Już w nią nie wchodzi, bo zielsko tam nie rośnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=19#post_0

Bez sensu jest ten grzebień.
I skoro jest to z tyłu, to żurawki nie będą widoczne. Znowu bez sensu.
Zasada trzech poziomów polega na tym, by z tyłu przy płocie dać najwyższe piętro roślin (mogą być hortensje) - potem urosną, potem np. trawki niższe, a z przodu coś niskiego.
Jak wiosną do Ciebie na działkę wpadnę, to grzebienia się pozbędziemy, mam nadzieję
Moje małe królestwo 22:24, 07 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Wiecie, że jak przyjdzie ta upragniona wiosna, to nie będziemy mieli tyle czasu dla siebie na ogrodowisku. Zacznie się ciężka praca, dopieszczanie ogrodów i wypoczynek na słoneczku

Niby tak. Ale zrobisz kilka fotek i wątki popędzą razem ze zdjęciami i zachwytami. Teraz takie planowanie w ciemno trochę.
Pamiętam, jak dziewczyny ustawiały doniczki, cykały telefonem, wstawiały na forum, a potem wg sugestii reszty przesuwały po 10 cm w prawo lub w lewo, zanim roślinkę zakopały
Teraz tak się nie da
Moje małe królestwo 21:50, 07 lut 2017

Do góry
U ciebie Tereniu żonkile, ja kupiłam hiacynty. I też temperatura spada. Też mam -8
Ogrodowe szaleństwo ... 20:55, 07 lut 2017

Do góry
Elu, hosty, żurawki i hortensje jak najbardziej. Ale błagam, musisz tą rabatę koniecznie poszerzyć. 120 cm to minimum dla hortensji. Wywal te drewniane ograniczenia i wyznacz dalej linię, przekopiesz wiosną.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:49, 07 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, znowu skasowały mi się notatki z nazwą trawki przy szałwi. Pomożesz?
Chyba w końcu założę zeszyt

Amazon Mist Iwonko ciekawe czy przeżyje tą mroźną zimę?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:17, 07 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Poli, mam nadzieję, ze pamiętasz o grackach?
Niech wszystko pięknie przeżyje

Iwonko, pw.
Za życzenia dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies