Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród Mirelli 14:37, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Już chyba pisałam, że za gęsto sadzisz?
Będziesz przesadzać jak nic.

Wichur i burz współczuję.

A, zapomniałabym. Melduje, że nic nie zrozumiałam z wpisu u mnie.
O co chodzi z tymi hostami, że mają mało kwiatów? Ozdobą host sa liście, niektórzy wręcz wycinają kwiaty.

Masz rację gęsto sadzę, ale chodzi mi o szybkie zapełnienie i żeby chwasty nie rosły, bo jednak maty nie rozkładałam.
O hostach odpisałam u Ciebie. To się dowiedziałam czegoś nowego Nie wiedziałam, że chodzi o ozdobne liście Dzięki Tesiu za wyjaśnienie
W Gąszczu u Tess 14:13, 23 lip 2015

Do góry
Odnośnie hostów - taka ze mnie ogrodniczka W poprzednim ogrodzie miałam wielką hostę (my na to mówimy funkia) i jej nie zabrałam, bo miała dużo liści, a mało kwiatów i myślałam, że ona jest jakaś wybrakowana.

To się teraz dowiedziałam, że to właśnie chodzi o liście tzn.ona jest ozdobna z liści. Ale numer. Dzięki Tess za wyjaśnienie. Kurcze teraz żałuję, że tamtej nie zabrałam Ona miała piękne liście.
W Gąszczu u Tess 13:25, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Dziękuję za pamięć i propozycję Ale muszę się zastanowić. Obawiam się bowiem, że ilekroć spojrzę na tojeść ciemnopurpurową, będzie mi przypominać historię z iglaki.24 vel kasiekb
A chyba nie chcę pamiętać.
Zakończyłam definitywnie sprawę reklamacji. Zwrócono mi równowartość tojeści. Nie odmówiłam sobie jednak napisania im że żywię głębokie przekonanie iż niedługo odczują skutki nieprofesjonalnego prowadzenia biznesu i traktowania klientów.
Ale się zastanowię i dam znać, OK?
Pokazałaś u siebie? Idę zobaczyć.

jak cos to mysl szybko bo dzisiaj wieczorem i w sobote jestem na bemowie to mialabys blisko zeby odebrac
ale nie namawiam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:12, 23 lip 2015

Do góry
Właśnie też chcę zwykłe płótno. Dzięki za instruktaż. Rzeczywiście prościzna Ciekawe, czy to samo powie mój eM
W Kruklandii 12:56, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Jest nas już trzy

SIę zebrały antyróżowe...
Do zeszłego roku byłam w tym klubie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:53, 23 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

Po skończonej pracy był piękny, ciepły wieczór. Jeden z nielicznych takich tego lata. Siedzieliśmy do późnej nocy na tarasie i nawet komary nam odpuściły

O Babo!
Jaki masz piękny taras! I jakie widoki! I super zasłony zamontowałas, też myślę o takich. Odpinane te mocowania zasłon? Pokaż bliżej.
W Gąszczu u Tess 12:48, 23 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Z tym przedogródkiem powiem tak - jeśli ma być uwidocznione, że bliźniak to jeden dom, to rób kontynuację w negatywie.
Jeśli ma wyglądać jak oddzielne domy to totalnie co innego powinno być na przedogródku.
IMHO
W Beneluxach ostatnio jest moda na nasadzenia monolityczne, czyli albo sama rozplenica, albo lawenda, same hortki, czy sama stipa. Nagminne są przeddomowe labirynty z buksa. Fajne to było (jak dla mnie) na początku, ale po kolejnej mieścinie nużące...

Na "totalnie co innego" nie mam chyba ochoty. Mnie się podoba kolorystyka tego mojego przedogródka. No i pasuje do koloru elewacji
Mam wprawdzie ciągotki do jakiejś obwódki żywopłocikowej z cisa... Ale to wyjdzie w praniu
W Gąszczu u Tess 12:44, 23 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

wygrzebane...a ja sie właśnie zastanwiaąłm czy moge ciachnąć mojego i go bardzie geometrycznie prowadzić :

No ja tnę, ale Toszka ostatnio mnie zganiła za to. Tzn. chyba zganiła, bo było nas czarownic trzy, i każda o czym innym mówiła, to nie wszystko wychwyciłam

Toszko, kiścienie się tnie czy nie?
W Gąszczu u Tess 12:37, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ostrzygłam kiścienie. Kolejne kuleczki w ogrodzie

wygrzebane...a ja sie właśnie zastanwiaąłm czy moge ciachnąć mojego i go bardzie geometrycznie prowadzić :
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:29, 23 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ale nie tak super jak ja czuje że super

Ogród Mirelli 12:28, 23 lip 2015

Do góry
Już chyba pisałam, że za gęsto sadzisz?
Będziesz przesadzać jak nic.

Wichur i burz współczuję.

A, zapomniałabym. Melduje, że nic nie zrozumiałam z wpisu u mnie.
O co chodzi z tymi hostami, że mają mało kwiatów? Ozdobą host sa liście, niektórzy wręcz wycinają kwiaty.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:26, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Super!

ale nie tak super jak ja czuje że super
W Kruklandii 12:20, 23 lip 2015

Do góry
Jest nas już trzy
Chaos oswajany 12:17, 23 lip 2015

Do góry

Rabatę robi
Ogród pod trzema dębami 12:16, 23 lip 2015

Do góry
Cudnie jest! Nie umiem niczego wyróżnić, bo wszystko jest the best!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:10, 23 lip 2015

Do góry
Super!
Tu ma być ogród :) 12:10, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
O masz, serb znowu leżał?
Urlopu zazdroszczę. Ciągle przede mną.
A z moreli robię dżemy. Właśnie wczoraj skończyłam ostatnią partię, na drzewie jakieś resztki tylko zostały.

No niestety, ostatnie burze były z bardzo mocnym wiatrem, a serby sadzone wiosną nie zdążyły się zakorzenić porządnie i niektóre oparły się tym mocnym podmuchom.

Uwielbiam dżemik z moreli - ale w tym roku zbiory były słabe, starczyło tylko na bieżącą konsumpcję i dodatek do ciast.

A jeśli chodzi o urlop to też na szczęście jeszcze przede mną, to był tylko kilkudniowy wyjazd do rodzinki, ale zawsze to jakiś odpoczynek i oderwanie od codzienności.

Grubej dyni zmagania z naturą 11:57, 23 lip 2015

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Dziewczyny, ta trawa ma bardzo wąskie i sztywne źdźbła. W ogrodniczym stała obok Carex chocolate i sprzedawca powiedział "to taka sama jak ta brązowa tylko nie brązowa"

Prawie jak w skeczu Maćka Shtura o tej bluzce, co to była całkiem niepodobna do tej, co w niej była Jolka
O wiedzy sprzedawców w ogrodniczych można powieść napisać
Odcienie zieleni 11:54, 23 lip 2015

Do góry
Dlaczego chuda nie zasłużyła na zdjęcia?
Tu ma być ogród :) 11:53, 23 lip 2015

Do góry
O masz, serb znowu leżał?
Urlopu zazdroszczę. Ciągle przede mną.
A z moreli robię dżemy. Właśnie wczoraj skończyłam ostatnią partię, na drzewie jakieś resztki tylko zostały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies