Masz rację gęsto sadzę, ale chodzi mi o szybkie zapełnienie i żeby chwasty nie rosły, bo jednak maty nie rozkładałam.
O hostach odpisałam u Ciebie. To się dowiedziałam czegoś nowego Nie wiedziałam, że chodzi o ozdobne liście Dzięki Tesiu za wyjaśnienie
Odnośnie hostów - taka ze mnie ogrodniczka W poprzednim ogrodzie miałam wielką hostę (my na to mówimy funkia) i jej nie zabrałam, bo miała dużo liści, a mało kwiatów i myślałam, że ona jest jakaś wybrakowana.
To się teraz dowiedziałam, że to właśnie chodzi o liście tzn.ona jest ozdobna z liści. Ale numer. Dzięki Tess za wyjaśnienie. Kurcze teraz żałuję, że tamtej nie zabrałam Ona miała piękne liście.
Na "totalnie co innego" nie mam chyba ochoty. Mnie się podoba kolorystyka tego mojego przedogródka. No i pasuje do koloru elewacji
Mam wprawdzie ciągotki do jakiejś obwódki żywopłocikowej z cisa... Ale to wyjdzie w praniu
No ja tnę, ale Toszka ostatnio mnie zganiła za to. Tzn. chyba zganiła, bo było nas czarownic trzy, i każda o czym innym mówiła, to nie wszystko wychwyciłam
Już chyba pisałam, że za gęsto sadzisz?
Będziesz przesadzać jak nic.
Wichur i burz współczuję.
A, zapomniałabym. Melduje, że nic nie zrozumiałam z wpisu u mnie.
O co chodzi z tymi hostami, że mają mało kwiatów? Ozdobą host sa liście, niektórzy wręcz wycinają kwiaty.
No niestety, ostatnie burze były z bardzo mocnym wiatrem, a serby sadzone wiosną nie zdążyły się zakorzenić porządnie i niektóre oparły się tym mocnym podmuchom.
Uwielbiam dżemik z moreli - ale w tym roku zbiory były słabe, starczyło tylko na bieżącą konsumpcję i dodatek do ciast.
A jeśli chodzi o urlop to też na szczęście jeszcze przede mną, to był tylko kilkudniowy wyjazd do rodzinki, ale zawsze to jakiś odpoczynek i oderwanie od codzienności.
Prawie jak w skeczu Maćka Shtura o tej bluzce, co to była całkiem niepodobna do tej, co w niej była Jolka
O wiedzy sprzedawców w ogrodniczych można powieść napisać
O masz, serb znowu leżał?
Urlopu zazdroszczę. Ciągle przede mną.
A z moreli robię dżemy. Właśnie wczoraj skończyłam ostatnią partię, na drzewie jakieś resztki tylko zostały.