Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 10:56, 23 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ciekawa jestem co wymyślisz w tym nowym przedogródku.

Też jestem ciekawa Kolorystykę zastosuje tę samą, rośliny także z wyjątkiem citronelki, którą zamyślam zastąpić carexem elata aureola. No i zamienię miejscami - tam, gdzie kopytnik będzie elata, a kopytnik przed nią.

Typografia ogrodu 10:39, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
I te bezodmianowe nie kwitną? I o jakich trawskach piszecie, bo nie kumam.

Piszemy o rozplenicach. Bezodmianowe tez kwitną.
W Gąszczu u Tess 10:37, 23 lip 2015

Do góry
No jaśniały, ale nie do całkiem białego. Rany, znowu musze przegrzebać wątek Baby, ja do roboty muszę wrócić
Prostuję, bo okazuje się, że było akurat odwrotnie.
Najpierw były jasne, potem zieleniały.
Tu wcześniejsza faza
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=547

A tak wyglądały później
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=563
Typografia ogrodu 10:34, 23 lip 2015

Do góry
I te bezodmianowe nie kwitną? I o jakich trawskach piszecie, bo nie kumam.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:28, 23 lip 2015

Do góry
O matuchno! Aleś cuda pokazała!
Obeliski świetne kształcie. Pokaż bliżej i napisz, z czego zrobione?

Tegoroczne rabatki zapowiadają się rewelacyjnie. A rabata óżana przy domy wymiata!

Lanie Ci się należy, że tak mało nam zdjęć pokazujesz. To ujęcie zza kul jest super.
A zawilce powtarzają kwitnienie, jeśli się je zetnie po pierwszym.
W Gąszczu u Tess 10:23, 23 lip 2015

Do góry
O, to już nie muszę szukać nazwy
W Gąszczu u Tess 10:06, 23 lip 2015

Do góry
Wiem

Tu po zakupie.

Tu na rabacie.

Kwiaty nie są białe, zielonkawe. Nie pamiętam, jak się nazywa, musiałabym etykietkę odszukać.
W Gąszczu u Tess 09:55, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ciemierniki. Są dokładnie po przeciwnej stronie tej rabaty, co to ją uwielbiasz Ale na pewno ja ją uwielbiam bardziej

a dokąłdnie jakie to ciemierniki, bo wiesz że lube gotowe rozwiązania

masz zdjęcia jak kwitną?
Ogród do kwadratu 09:47, 23 lip 2015

Do góry
Warzywnik i zbiory - łał! Reszta - (dla odmiany) zachwycająca
Grubej dyni zmagania z naturą 09:44, 23 lip 2015

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
I na koniec jeszcze zapytam o tę trawę. Kupiłam z nazwą carex ale nic więcej. Co to?

Też bym obstawiała, że to miskant ML.
Ogród niby nowoczesny ale... 09:41, 23 lip 2015

Do góry
Przyszłam Ci zameldować, że moje citronelki w cieniu nadal w formie - nie mają rdzawych liści.
W Gąszczu u Tess 09:38, 23 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Tesiula a co to to ciemno zielone po prawej koło jasno zielonego?

Ciemierniki. Są dokładnie po przeciwnej stronie tej rabaty, co to ją uwielbiasz Ale na pewno ja ją uwielbiam bardziej

Do góry
Tess napisał(a)
Przymiarka podarunku (hosty) także w tym miejscu.

pierunie jak ja uwielbima tą rabate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry
Kasya napisał(a)
Teresko, okazalo sie wlasnie ze mam młode tojesci purpurowe i moge ci kilka szt odstąpic jak chcesz

Dziękuję za pamięć i propozycję Ale muszę się zastanowić. Obawiam się bowiem, że ilekroć spojrzę na tojeść ciemnopurpurową, będzie mi przypominać historię z iglaki.24 vel kasiekb
A chyba nie chcę pamiętać.
Zakończyłam definitywnie sprawę reklamacji. Zwrócono mi równowartość tojeści. Nie odmówiłam sobie jednak napisania im że żywię głębokie przekonanie iż niedługo odczują skutki nieprofesjonalnego prowadzenia biznesu i traktowania klientów.
Ale się zastanowię i dam znać, OK?
Pokazałaś u siebie? Idę zobaczyć.
W Gąszczu u Tess 09:37, 23 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Brunera.

Pod płaczącym choinkiem.

Tesiula a co to to ciemno zielone po prawej koło jasno zielonego?
W Gąszczu u Tess 09:31, 23 lip 2015

Do góry
Juzia – no nie wiem, czy siewki u Ciebie wymarzły. Może tak, bo u mnie też siewek w gruncie nie mam, ale ja wiosną przekopałam tę rabatę, gdzie rosły rozplenice, wszerz i wzdłuż, więc może to jest powodem, że nie mam. No i ja pazurkuję i haczkuję przy pieleniu.

Kasiu – a to rozumiem, dlaczego przedogródek nie ruszony. Skoro dopiero podjazdy i ścieżki będą robione, to bez sensu byłoby rabatki zakładać, by je zaraz rujnować.
Nie pamiętam dokładnie, kiedy siałam. Pod koniec zimy, jak wszystkie trawy. Udały mi się tylko stipy i trzy rozplenice.

Ewo (Kuba) – wczoraj nikt mi jeszcze tego nie mówił, jesteś pierwsza Dziękuję Nie znałaś określenia „kipisz”? Mnie się ono zdaje bardzo popularne, ale pewnie dlatego, że od wieków go używam.

Kasiu i En – brunera zeszłoroczna, ale dorodne egzemplarze kupiłam. Rzeczywiście ładnie u mnie wygląda, bo w odpowiednim miejscu rośnie. Ma cień i wilgoć. Bo brunera to roślina cienia. W necie piszą, że daje radę na słońcu, pod warunkiem regularnego i obfitego podlewania. Ale mnie się zdaje, że „daje radę” to oznacza jedynie, że nie pada
Ta na zdjęciu to Jack Frost, najpiękniejsza moim zdaniem ze wszystkich bruner. Ma takie wielkie i srebrzyste liście. Mam jeszcze inną (zapomniałam nazwę), i u tej rzeczywiście na starszych liściach robią się suche obwódki. A rośnie na tej samej rabacie. Widać jej liść po prawej, w drugim rzędzie.

Iwonko – do usług Nie wiem na pewno, czy to co pokazała Asia (nawigatorka) okaże się być rozplenicą, ale to co jest u mnie – jest rozplenicą. Porównajcie ze zdjęciami sprzedawców.
Ale jaki wstyd pokazać i zapytać? Przecież my wszyscy się tu uczymy. Stale jest coś nowego, nieznanego.

Toszko – „jak w mordkę strzelił?„ pokaż zdjęcie, żebym mogła ocenić, czy będzie pasowało

Nino – a kopiuj do woli Ktoś kiedyś powiedział, że kopiowanie jest najwyższą formą uznania. Tylko zwróć uwagę, że kopytnik i citronelka mają u mnie za mało cienia. Kopytnik daje radę, często podlewam, ale citronelce słońce przypala liście. Tu nie widać, bo właśnie usunęłam. Uprzedzając pytanie – u mnie słońce jest od 13-14.00, czyli mocne popołudniowe.

Kasiu – nieskromnie powiem, że mnie się też bardzo mój przedogródek podoba. Zdjęcia nie oddają w pełni jego urody. Szczególnie rano, kiedy jest tu cień, jest cudownie zielono-limonkowa.
Bardzo mi takie stonowane zestawienie odpowiada. Wyrzucenie stąd purpurowych żurawek to był strzał w dziesiątkę. Bo wcześniej zamiast kopytnika były purpurowe żurawki.
Czy jest spójny z resztą ogrodu? No nie wiem. Muszę chyba więcej limonki do ogrodu wprowadzić. Pewnie tak zrobię, bo Dana radzi, by cieniste miejsca rozświetlać nie bielą, a limonką właśnie.

Kasiu (Kacha123), Kondziu – dziękuję

Asiu – mam nadzieje, że Twoje siewki okażą się być rozplenicą. Koniecznie raportuj, bo jestem ciekawa efektu

Vivo – no większość mojego ogrodu to zakątki cieniste. Ta określona jako cienista jest w cieniu w zasadzie przez cały dzień. Inne są półcieniste. Jedna strona rabaty pod płaczącym choinkiem jest częściowo nasłoneczniona, bo tylko do 12.00. Potem jest patelnia. Ale mam i słoneczne miejsca. Tę rabatę rzadko pokazuję, bo jest w permanentnym urządzaniu a i brzydka perspektywa się za nią wyłania.
Jest po prawej, patrząc na to zdjęcie.

A na zdjęciu tak cieniście, bo rankiem robione. Po południu nasłonecznienie nie pozwala zrobić dobrych zdjęć.
Działka wkoło Lubczyka :) 21:28, 22 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
WOW! Ale zmiany! Ogrodzenie skończone, domek jak malowany.
A ubmerkowa (choc bez umbr) świetna. Pozostałe też.
No, prawdziwy ogród już jest
Super, ciesze się wraz z Tobą

as226 napisał(a)

Superrrr

ewa004 napisał(a)
bardzo ładnie sie prezentuje

Cieszę się, że się podoba takie wpisy motywują i dodają sił, do kolejnego działania
Wiecie, ja bym chciała wszystko, od razu, ale niestety tak się nie da! za mało czasu i kasa się kończy
Ale Wasze słowa i miłe komentarze przechodniów bardzo cieszą i chodzimy dumni jak pawie
Buziaczki :*
Ogród na glinie 21:26, 22 lip 2015

Do góry
as226 napisał(a)
Wiosną wsadziłam te kulki, żurawki i tam są teraz już widoczne miskanty morning light, ogarnę to do końca to pokaże, a na tą chwilę dzieci mi aparat popsuły Zdjęcie jest, bo Tess mi coś podpowiadała odnośnie tego miejsca.

no ja u Ciebie pytam, a Ty u mnie odpowiadasz...
nie lubisz swojego wątku?
Typografia ogrodu 20:22, 22 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Asiu (no, nareszcie wiem jak masz na imię) na stronie 651 zdjęcie siewek rozplenicy.

Posłuchałam prosby i grzecznie się podpisałam
byłam bardzo dziękuję, moja bardzo podobna - czas pokaże
W Gąszczu u Tess 20:16, 22 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Zdjęcie sadzonki rozplenicy dla Nawigatorki:

Jak już pisałam u Ciebie, zanim się rozkrzewiła, wyglądała bardzo podobnie do Twoich siewek.

No własnie chciałam napisać, że do tej mojej bardzo podobna tylko moja to pojedyncze kłosy. bardzo dziekuje. moja zadoniczkowana i podlewwana- będę obserwowac i raportować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies