Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 22:47, 06 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Owocki lubam mocno, mniam, mniam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:44, 06 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
I takie przedszkole odnalazlam FC i buchannanii ktoeej jest masa!!

U mnie w gabionowej FC również się ładnie wysiała ... Dużo maluchów mam , przeniosę do doniczek i podkarmię . Będzie jak nic do uzupełnienia rabaty. Lubię tę trawę pomimo długiego włosia
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 22:42, 06 lip 2016

Do góry
Dziękuję za radę, na wiosnę będę Cię pytać jak ciąć a co do szałwii ciąć już?

Pochwalę się, taki piękny katalog dziś dostałam

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:41, 06 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Jeżówki na pierwszym zdjęciu prezentują się kwiatem niczym gerbera . Na ostatnim co to za kwiaty ?
Kasia , ależ Ci się ogród rozrasta . Pamiętam początki ... Pięknie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:38, 06 lip 2016

Do góry
Hej dziewczyny, dzięki za słowa otuchy.
Uwaga - dziś jest 2gi dzień z kolei bez deszczu! aż dziwnie!!ale oby taka susza potrwała z 2tyg chociaż. Wtedy może coś zacznie kwitnąć i kwiaty się ciut utrzymają.

Dziś wykorzystałam suchość i kontynuowałam wczorajsze prace. Jeszcze kawałek muszę zrobić ale wygląda to mniej więcej jak na zdj poniżej.
Na początku miałam tylko żurawki wsadzić, ale w trakcie stwierdziłam że może lepiej gdzieś te moje przyszłościowe kulki cisowe umieścić w gruncie a nie w doniczkach. Jak już wsadziłam to uświadomiłam sobie że u Marzenki są kule bukszpanowe przetykane żurawką berry smoothie. tyle że jej i bukszpany i żurawki są super, a moje cisy na razie malutkie, a żurawki godne pogardy. Starałam się je odmłodzić i doły kopałam na wysokość łopaty, a mam taką dłuższą! Szkoda, że te B.S. tak bardzo pną się w górę. Ale oby przeżyły bo bardzo marne są, niektóre tylko z 1-2 listkami!!!

Pomponella się zaczyna mi wreszcie podobać

Co i jak? Nowicjuszka 22:37, 06 lip 2016

Do góry
Dzięki za gratki, ale bez Was to chyba żyć już nie mogę. Nie dość, że nauka to jeszcze taka przyjemna Dla wszystkich wirtualnie ale ...
Do raju daleko - u Ewy 22:36, 06 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Moja rabata w przedogródku w pełni kwitnienia

No nie mogę - rewelacja!
Komendówka 22:35, 06 lip 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Czy to dzika marchew?

Tak. To dzika marchew. Czy tępić? Niekoniecznie. Ona się całkiem fajnie komponuje z bylinami i ładnie wygląda w bukiecie. Jako suszek do stroikow również.
Wydzielenie warzywniaka 22:32, 06 lip 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:32, 06 lip 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ach to Twoje wrzosowisko - tylko sobie powzdycham, ja chyba nigdy się takiego nie doczekam. Fajnie że zdrówko i siły wracają

Achy...są super... nigdy nie mów nigdy...uprawianie wrzosowiska nie jest trudne, trzeba poniunkać podłoże i potem samo rośnie

ogrodu kawałek, tu kancik nie błyszczy....

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:31, 06 lip 2016

Do góry
Pozdrawiam pasjonatów
Wydzielenie warzywniaka 22:31, 06 lip 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 22:30, 06 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kocham takie rabaty
Makowo na Kociewiu 22:29, 06 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

W Makowie prześlicznie Lato w pełni Piękne kolory

Lubię wszystkie pory roku oprócz zimy ale kocham lato i Makowo też najbardziej lubię latem ...
Genie zzieleniała, nareszcie

Nic to, że niektóre róze mają przestój zaczynają jeżówki
Southern Belle

Co i jak? Nowicjuszka 22:29, 06 lip 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
ok moje zakupy 3 szt trzmieliny szczepionej na pniu, klon i książę grujecznik szczepiony na pniu

Grujecznik jest szczepiony na wysokości ponad 2m. W sumie stwierdzam, że conika ma taniej, w limbie się zdziwiłam, bo mieli nowe drzewka klona czerwonego 4 palety, ale pani uświadomiła mi, że muszą dać klony do innych doniczek i dopiero na wiosnę będą sprzedawać.

Toszka dzięki za namiary
Kobitki pomyślcie,gdzie to posadzić

No Mireczko, ale fajowskie zakupy
Co i jak? Nowicjuszka 22:28, 06 lip 2016

Do góry
Romcia ja też nie jestem zwolennikiem klonów jakoś takie "opatrzone". Ale tę mnie zachwycił liśćmi góra ciapata, a spód bordowy. I złamałam zasadę ogrodowiska, bo kupiłam coś, co właściwie nie miałam w planach i wizjach

Róże w naszych ogrodach 22:24, 06 lip 2016

Do góry
Moja Myrjam Gratis do zamówienia, najtańsza w sklepie, najpiękniejsza w ogrodzie, największa niespodzianka dla mnie w tym sezonie jak na razie
Przepiękny zapach, ogromny rozmiar kwiatu, sztywne pędy
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:21, 06 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Anbu: klonika zaznaczyłam, bo sokół by nie wypatrzył

Asiu: mi też jakoś hortensjowa się podoba. Najgorsze jest to, że nakład pracy przy niej o niebo mniejszy niż przy okularowej, a efekt na chwilę obecną cieszy mnie bardziej

AniuCh: dziękuję Też mam nadzieję, że za rok będzie lepiej. Musi być
A co np. zimozielonego?

Mam sporą wyobraźnię przestrzenną i kolorystyczną i lubię miksy nie oczywiste bo w końcu między innymi grafiką użytkową zawodowo się zajmuję ale za ciorta nie wiem jak to docelowo wyjdzie. Różowo-fioletowo kwitnące 2 metrowe rodki i klonik żółto-pomarańczowy razem na wiosnę bo takie na zdjęciach są. Całość docelowo w tym samym rozmiarze wg. opisów. A że rodki i klonik urosną szybko to pewne przy tej ilości g...a

Dobrze, może pomysł z serii głupich póki nie wsadziłaś wrzosów a klonik może ekmisję przeżyje pod okno do innych ale może przed rodkami wsadzić taką obwódkę na kształt półkola z bukszpanu lub lepiej może berberysu. Nie mam jak ci tego rozrysować bo na telefonie piszę. Bedziesz przynajmniej kształt miała nawiązujący do rabaty po drugiej stronie. Coś jak tu u Any obwódka tarasu lub w rogu przy żwirku z formowanym iglakiem. U Any masz też gotową ściągę na hortensjową na warstwy. Ale ja tu nie jestem obiektywną bo mi ten ogród bardzo się podoba.
A w środku obwódki coś kulistego tak z 80-100 cm wysokości lub przeciwnie drzewo na pniu min. 2,2 m o kulistej lub falującej koronie nie wiem tylko jakie kwaśną glebę i słońce wytrzyma. Ja z konkretnym doborem roślin za mało doświadczenia mam, aby się wypowiadać. U siebie ciągle ekperymentuje i zmieniam.
Ogrodowe przygody 22:20, 06 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Róże pięknie kwitnące zachwycające

dużo pauzuje ale jeszcze jest na czym oko zawiesić
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:20, 06 lip 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A tu mój śmieciuch rozpoznana jako Ashamed Fairy czy te kwiatostany, które przekwitły mam obciąć? Czy zostawić? Pojęcia nie mam

Tnij ile chcesz, puści nowe...moja Fairy ma przestój, zawsze na przełomie lipca i sierpnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies