Aniu, każdy ma inne spojrzenie, dostrzega inne szczegóły, dlatego jednymi zdjęciami się zachwycamy, inne są takie normalne. No i naświetlenie jest ważne, a w pochmurną pogodę inaczej zdjęcia wychodzą. Mi się podoba to inne spojrzenie.
Pamiętam sytuację, że dopiero na fotce zauważyłam szczegół, którego przez 10 lat w ogrodzie nie widziałam.
I na dodatek sporo moich fotek mi się nie podoba. Tylko niektóre wychodzą. I nie wiem, dlaczego
Floksy już posadziłam
Wykopałam przy okazji firletkę halcedońską z różowo-fioletowej rabaty. Teraz stoi w taczce zalana wodą. Będę sadzić ją po południu w inne miejsce...
Czy ktoś pomoże rozpoznać gatunki hortensji
biała jasnoróżowa i różowa
Mam zamiar zabarwić je na niebieskie i leje kwasne wody z ogórków nawóz pod nie ale nic z tego nie pomaga nawet kupiony glin i chce poznać odmiany i któresie barwią
ph 5,0 po juz powinno wystarczyć z tego co czytam
Jeśli planujesz trójkąt to dobrze będzie wyglądać jak będzie równoboczny z każdej strony na tym zdjęciu wygląda idealnie a na tym co zacytowała Zana z jednej strony jest jakby krótszy bok.
Ogólnie moje typy:
1) szałwia, jest sztywna, jest kilka kolorów
2) ożanka ma wyjątkowy ładny niespotykany kolor i kłosy są takie geściutkie, ale u mnie trochę się pokłada
3) przetacznik, zaniknął, nie lubi zagęszczenia.
A tak naprawdę, pob brzozami powinno (i jest) być tak, żeby rabata w ogóle była- im dalej koło będzie szło "do tyłu" w stronę krańcową, tym mniej rabaty pod brzozami zostanie.
Jak zostawię tak pod brzozami, to patrzcie, co robi się się z resztą tyłu
Nie kumam jednak- niezależnie od koła i jego umiejscowienia- CO POZA NIM? Przecież nie trzepnę rabaty na całej reszcie tyłu. Odpowiadając- np dlatego, że mam tam suszarkę, butlę z gazem itp. Ścieszki mi sprawy nie załatwią np . tu (czerwona gwiazdka- zakopana butla), czy tu (zielone gwiazdki- suszarka na pranie- ścieżka musiałaby być szeroka na jakieś 4-5 metrów i długa na co najmniej trzy).
Dodatkowo na niebiesko zaznaczyłam, gdzie rabata musiałaby być cofnięta daleko poza linię brzóz (dosiać trawę, którą wczoraj zerwałam? Brzozy częściowo byłyby po środku rabaty, a co z krzakami owocowymi?)