Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pan Maluśkiewicz 08:10, 19 sie 2016

Do góry
tadammmm...poziomki wysadzone

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:03, 19 sie 2016

Do góry
babka napisał(a)

Cisowy żywopłot ok, dałby ładny kolor, tło ale cały czas się zastanawiam czy to miałoby sens bo jak już to ten wąski pas powinien być zwrócony DO ulicy, nie OD.
To front domu, patrzy się na niego tylko od strony ulicy. Dając żywopłot przycienię rośliny rosnące między nim a domem.
Jedynie rabata z łukiem widziana jest z mamy tarasu, z którego ona raczej nie korzysta. To powinna być część reprezentacyjna a taką za chiny nie jest

Tuje a właściwie cyprysy miały wylecieć wiosną ale dziś pod wpływem tej dskusji złapałam za piłkę i je wycięłam.
Uwaga zamieszczam drastyczne zdjęcia, osoby wrażliwe lepiej niech nie patrzą
Tak jest teraz (zdjęcia z tel)

Wyleciała też tawuła, która rosła pod domem za magnolią. Magnolia zajmnie jej miejsce. Pozostaje jeszcze zamaskowanie rury deszczowej ale na to już pomysł jest.

przerzuciłam foto
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 07:53, 19 sie 2016

Do góry
babka napisał(a)

Tak, to miejsce jest całkowicie odrębne. Do tego ogródka wejście jest przez małą furtkę. Póki co musi ona zostać z uwagi na psy.
Zaraz pokażę jak to wygląda, mam nadzieję że rysunek będze dość czytelny

Zaznaczyłam punkty stałe czyli rośliny, które raczej powinny zostać

1- Tuje szmaragd
2- bukszpan - olbrzym ( głęboki na to 1,5m)
3- magnolia

ja właśnie myślałam o tym żeby ten bluszcz na mur puścić.....a nie na siatkę....

wydaje mi się że fajnie by było gdyby rośliny powtarzały się z tymi które masz w ogrodzie....żeby taka spójność była...ale ja tam za bardzo się nie znam
generalnie u mnie na "patelni" sprawdza się sesleria haufleriana, perwoskia, jezówki, bergenia, żurawki Purple coś tam, i rozchodniki...no i inne trawy, jak miskanty, turzyce....aga z bylin jeszcze krwawnik, ale on się u mnie pokłada...szałwia i kocimiętka tez nie zawodna...no i mój ukochany przywrotnik...za dużo odmian tez nie powinno tu być...bo będzie kociokwik...ale znając Twoje wyczucie smaku podejmiesz dobra decyzję
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:50, 19 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
No takie szczęście mnie dziś spotkało

O żesz Ty orzeszku a czy Ty masz przypadkiem dzisiaj jakieś święto? Się zapytowuję
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:46, 19 sie 2016

Do góry
No takie szczęście mnie dziś spotkało
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:57, 19 sie 2016

Do góry
Dobranoc.Zost awiam kwiatuszek na dobry sen.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 00:54, 19 sie 2016

Do góry
Aż mi tu zapachniało. Ale lecę już do pościeli. Dla Ciebie ostróżka, jak sobie życzysz. Dobranoc

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 00:34, 19 sie 2016

Do góry
Zobaczcie jaka piekna pelnia ksiezyca i maciejka mi tak cudnie pachnie ☺

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:31, 19 sie 2016

Do góry
No jeszcze kawałeczek tego lata mamy. Ale faktem jest, że dnie krótsze są. I nie wygrzałam się na lezaczku.
A tu już czas przemeblowanie z bylinami robić. Ale to po niedzieli.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:16, 19 sie 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

Przegladam zaleglosci i pomimo kwiatow bylin i szkod itp,to zdjecie mnie powalilo na lopatki ha ha ha ,mega urocze ☺☺☺☺

Takie bąble są urocze.. ale najlepiej raz na jakiś czas.. starszy przyjechał z nożycami typu do żywopłotu.. i będzie ciąć.. ciachał glicynię..

A młodszy już opanował motor.. jak starszy nie widzi to rajduje.. sam wie gdzie jest pedał gazu i śmiga, banan na ryjoku non stop ... w niedzielę świętujemy roczek... ależ czas leci
Mirkowy ogród (początki) 00:06, 19 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Przed pracą poszłam do B.i zrobiłam zakupy.Świeża dostawa cebulek.

Bardzo fajne odmiany wybrałaś. Mam american dream dwa sezony i nie giną.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:06, 19 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Krasnalek próbował połamać wszystkie buksy, aż skończyło się reprymendą i wielkim fochem małego człowieka.. slalom miedzy kulkami OK< ale siadanie na nich to już przesada..

Był starszy.. będzie teraz młodszy... za kilka dni skończy roczek A jeszcze niedawno Muminek był taki malutki..

PS. Nie patrzymy na strój, ale Babcia nie przykłada do tego wagi.. wiec i wnusie ubiera.. lajtowo.. praktycznie.. idą zeby co najmniej dwa.. śliniak jak znalazł

Przegladam zaleglosci i pomimo kwiatow bylin i szkod itp,to zdjecie mnie powalilo na lopatki ha ha ha ,mega urocze ☺☺☺☺
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:03, 19 sie 2016

Do góry
Violetko, jak wpadniesz na dłużej do domu, to się w necie zatracisz!
Ale nic to, zima przed nami, bedziemy wspominać!
rozchodnik

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:01, 19 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Czytam i oglądam na bieżąco ale nie piszę. Myśle nad piwoniami i chyba nie bede kupowac bo nie mam gdzie posadzic.Muminki -cukiereczki.

W niedzielę chrzciny .. a od poniedziałku wariackie papiery w robocie.. odetnę się od forum.. i od ogrodu... dlatego dziś posadziłam Twoje hortensje.. wypuściła jedna doniczka łodygę z pędem kwiatowym.. najprawdopodobniej je przesadzę jak usuniemy jodłe.. ale lepiej im będzie w gruncie niż w doniczkach.. Wiec rosną. Nie miałam kwaśnego torfu, ale miałam ziemie do borówek..

Takie już są.. ale już siedzą w gruncie. Dokupiłam azali Moliny.. mam teraz 5 szt.. wiosną będzie fajnie.. muszę tylko pamiętać o podlewaniu bo miejscówka jest sucha
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:59, 18 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A ja chcialm zobaczyc rydze, ale nie ma.

Specjalnie dla Ciebie poszłam do lodówki po rydze,

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:56, 18 sie 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Aniu na żywicę spróbuj spirytus salicylowy - nawet z ubrań mi schodziły plamy

W domu nie mam, trzeba do apteki.. ale klejąca się nie bardzo jechać Jutro kupię

Jedyne liriope co jakoś wygląda..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:53, 18 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, dzięki za rozjaśnienie jak to powinno być. Mimo braku czasu zerknęłaś.

Spoko... miałam czas na myślenie bo jechałam autem, a potem tylko naskrobałam kilka przemyśleń.... byliny się przesadzi, a drzewo jest na wieki.. albo do wyciepania.. trzeba myśleć przy sadzeniu.

Sosna na skalniak bo ma ładne igły i szyszki.. miało wolno rosnąć.. i wolno rośnie, tylko czas szybko leci.. i nawet wolno rosnące zrobiło się wielkie.. wyrzucić szkoda, a na dobrą sprawę powinno wylecieć z tego miejsca..
Mamy już z K listę drzew do wyciepania.. w wolnej chwili składam papiery o wycinkę.. bo zarosnę niedługo A w ogrodzie brak rabat ze słoneczkiem.

Zostaną się niedługo tylko hosty na rabatach

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:51, 18 sie 2016

Do góry
Od tygodnia mogłabym wklejać takie zieloności

Gożdzikowa - wiejski ogród 23:27, 18 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Hej dziewczyny

w Biedronce są juz cebule w dobrej cenie... moje zakupy

Ach tydz temu kupilam te pelne narcyze na ktore tak chorowalam,wzielam dwie paczuczki i czerwone hiacynty ☺☺☺☺☺
Gobasiu jak sie ma lilila gigant,pisalam na priv o cebulke
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies