ja właśnie myślałam o tym żeby ten bluszcz na mur puścić.....a nie na siatkę....
wydaje mi się że fajnie by było gdyby rośliny powtarzały się z tymi które masz w ogrodzie....żeby taka spójność była...ale ja tam za bardzo się nie znam
generalnie u mnie na "patelni" sprawdza się sesleria haufleriana, perwoskia, jezówki, bergenia, żurawki Purple coś tam, i rozchodniki...no i inne trawy, jak miskanty, turzyce....aga z bylin jeszcze krwawnik, ale on się u mnie pokłada...szałwia i kocimiętka tez nie zawodna...no i mój ukochany przywrotnik...za dużo odmian tez nie powinno tu być...bo będzie kociokwik...ale znając Twoje wyczucie smaku podejmiesz dobra decyzję
No jeszcze kawałeczek tego lata mamy. Ale faktem jest, że dnie krótsze są. I nie wygrzałam się na lezaczku.
A tu już czas przemeblowanie z bylinami robić. Ale to po niedzieli.
Takie bąble są urocze.. ale najlepiej raz na jakiś czas.. starszy przyjechał z nożycami typu do żywopłotu.. i będzie ciąć.. ciachał glicynię..
A młodszy już opanował motor.. jak starszy nie widzi to rajduje.. sam wie gdzie jest pedał gazu i śmiga, banan na ryjoku non stop ... w niedzielę świętujemy roczek... ależ czas leci
W niedzielę chrzciny .. a od poniedziałku wariackie papiery w robocie.. odetnę się od forum.. i od ogrodu... dlatego dziś posadziłam Twoje hortensje.. wypuściła jedna doniczka łodygę z pędem kwiatowym.. najprawdopodobniej je przesadzę jak usuniemy jodłe.. ale lepiej im będzie w gruncie niż w doniczkach.. Wiec rosną. Nie miałam kwaśnego torfu, ale miałam ziemie do borówek..
Takie już są.. ale już siedzą w gruncie. Dokupiłam azali Moliny.. mam teraz 5 szt.. wiosną będzie fajnie.. muszę tylko pamiętać o podlewaniu bo miejscówka jest sucha
Spoko... miałam czas na myślenie bo jechałam autem, a potem tylko naskrobałam kilka przemyśleń.... byliny się przesadzi, a drzewo jest na wieki.. albo do wyciepania.. trzeba myśleć przy sadzeniu.
Sosna na skalniak bo ma ładne igły i szyszki.. miało wolno rosnąć.. i wolno rośnie, tylko czas szybko leci.. i nawet wolno rosnące zrobiło się wielkie.. wyrzucić szkoda, a na dobrą sprawę powinno wylecieć z tego miejsca..
Mamy już z K listę drzew do wyciepania.. w wolnej chwili składam papiery o wycinkę.. bo zarosnę niedługo A w ogrodzie brak rabat ze słoneczkiem.
Ach tydz temu kupilam te pelne narcyze na ktore tak chorowalam,wzielam dwie paczuczki i czerwone hiacynty ☺☺☺☺☺
Gobasiu jak sie ma lilila gigant,pisalam na priv o cebulke