Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 00:01, 19 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Czytam i oglądam na bieżąco ale nie piszę. Myśle nad piwoniami i chyba nie bede kupowac bo nie mam gdzie posadzic.Muminki -cukiereczki.

W niedzielę chrzciny .. a od poniedziałku wariackie papiery w robocie.. odetnę się od forum.. i od ogrodu... dlatego dziś posadziłam Twoje hortensje.. wypuściła jedna doniczka łodygę z pędem kwiatowym.. najprawdopodobniej je przesadzę jak usuniemy jodłe.. ale lepiej im będzie w gruncie niż w doniczkach.. Wiec rosną. Nie miałam kwaśnego torfu, ale miałam ziemie do borówek..

Takie już są.. ale już siedzą w gruncie. Dokupiłam azali Moliny.. mam teraz 5 szt.. wiosną będzie fajnie.. muszę tylko pamiętać o podlewaniu bo miejscówka jest sucha
Mala_Mi 00:02, 19 sie 2016

Basilikum napisał(a)
ja juz na walizkach siedze, zaraz bedziemy sianko wiazac w snopki i wrzucac do stodoly a jutro prawdziwy urlop

film obejrzalam. Bardzo mi sie podobalo
Moze sa ladniejsze ogrody ale nie naleza do Ciebie Twoj jest super. Choc dzis pewnie wyglada inaczej.
Nic nie pytam, bo nie doczytam odpowiedzi juz
calusiam i zmykam, ja tez wlasnie zjadlam arbuza i lece dalej

Udanego urlopu... baw się dobrze
Sylvana 00:05, 19 sie 2016

Aniu....mam pytanko odnośnie irysków....kupiłam....chyba mi Twoje w pamięć zapadły...pytanko - czy one się rozłażą....bo gdybam gdzie posadzić.

Żywicę perfumami zmywałam jak się spirytus skończył....ten z apteki jest za słaby

Pozdrówki
violka171 00:06, 19 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Krasnalek próbował połamać wszystkie buksy, aż skończyło się reprymendą i wielkim fochem małego człowieka.. slalom miedzy kulkami OK< ale siadanie na nich to już przesada..

Był starszy.. będzie teraz młodszy... za kilka dni skończy roczek A jeszcze niedawno Muminek był taki malutki..

PS. Nie patrzymy na strój, ale Babcia nie przykłada do tego wagi.. wiec i wnusie ubiera.. lajtowo.. praktycznie.. idą zeby co najmniej dwa.. śliniak jak znalazł

Przegladam zaleglosci i pomimo kwiatow bylin i szkod itp,to zdjecie mnie powalilo na lopatki ha ha ha ,mega urocze ☺☺☺☺
Mala_Mi 00:07, 19 sie 2016

Milka napisał(a)

Tu jest kwintesencja lata
u mnie tez susza, na okrągło podlewanie, mam dość...jak tak dalej ma być i aby uchronić rodki i hortensje i azalie i ciągle...hym...pewnie zmiany będą

Sucho jak cholera.. ale nie podlewam.. maja sobie radzić same, większość RH ma podlewanie z automatu.. a reszta .. co ma być to będzie..

W ogrodzie robię z doskoku.. w tym roku ani razu nie siadłam nawet na krześle.. szkoda mi każdej minuty.. dwa popołudnia spędziłam na demolce najgorszych miejsc.. bo już do zimy chyba nic nie zrobię.. wychodzę zrobić jedno, a po drodze zaczynam 100 innych.. bo wszędzie coś woła o pomoc .. Miałam upchnąć gdzieś goździki od Margerytki.. i tak całe popołudnie do nocy się urobiłam.. ale sukces .. goździki posadziłam.. wywaliłam brzydkie kostrzewy, zacieśniłam niskie jeżówki i weszło
Mala_Mi 00:11, 19 sie 2016

Sylvana napisał(a)
Aniu....mam pytanko odnośnie irysków....kupiłam....chyba mi Twoje w pamięć zapadły...pytanko - czy one się rozłażą....bo gdybam gdzie posadzić.

Żywicę perfumami zmywałam jak się spirytus skończył....ten z apteki jest za słaby

Pozdrówki

W zasadzie nie rozłażą się.. idą na boki, bo najładniej kwitną te nowe przyrosty, dlatego trzeba co kilka lat je przekopać.. i wyrzucić to co w środku. Moje już w tym roku praktycznie nie kwitły, siedziały w jednym miejscu 6 lat. I co się dało to w nie się wysiało.. srylion kocimiętek, rozwarów i orlików i zielska.. masakra

Po takiej porcji perfum.. spałabym na zewnątrz Na trawniku
Iwk4 00:14, 19 sie 2016

Aniu, troszkę nadgoniłam, pozdrawiam
Namiot, muminki, bajzlownik, siadanie na kulkach bukszpanowych, wylewanie wody i oczy wkoło głowy ... ciekawe jest życie babci muminka
Mala_Mi 00:16, 19 sie 2016

violka171 napisał(a)

Przegladam zaleglosci i pomimo kwiatow bylin i szkod itp,to zdjecie mnie powalilo na lopatki ha ha ha ,mega urocze ☺☺☺☺

Takie bąble są urocze.. ale najlepiej raz na jakiś czas.. starszy przyjechał z nożycami typu do żywopłotu.. i będzie ciąć.. ciachał glicynię..

A młodszy już opanował motor.. jak starszy nie widzi to rajduje.. sam wie gdzie jest pedał gazu i śmiga, banan na ryjoku non stop ... w niedzielę świętujemy roczek... ależ czas leci
Mala_Mi 00:17, 19 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Aniu, troszkę nadgoniłam, pozdrawiam
Namiot, muminki, bajzlownik, siadanie na kulkach bukszpanowych, wylewanie wody i oczy wkoło głowy ... ciekawe jest życie babci muminka

To są 2 Muminki... czyli do kwadratu...

Spadam do spania.. znów do Was nie wyrobiłam czasowo..
AsiaK_Z 06:24, 19 sie 2016

Na żywicę naj naj najlepszy jest spirytus rektyfikowany, co prawda ciut drogi i może szkoda, ale działa. Żywica nie ma szans