Ktoś mi powie co to za trawka?
o połowę niższa od giganteusa i tak kwitnie
tylna ściana ogrodu też już obsadzona i tylko eM ciągle mi kosi ligustry co miały być żywopłotem nie strzyżonym
Mariusz chętnie się podzielę lotosem z Tobą, mam jeszcze drugą kastrę z Momo Botan, ale troszkę zarosły ją pałki i irysy, oddam Ci całą z miłą chęcią bo nie mam i tak gdzie ich przechować
Pytanie drugie, czy jak teraz jesienią wywalę kastrę i wybiorą solidne kłącza i posadzę ponownie to przeżyją???
Acha, okrągłe kastry chyba faktycznie ładniej rosną, kwiaty i liście dużo bardziej okazałe są Wszystko jest większe.
Brzózki dostały wyższe siateczki bo zając zadomowił się na stałe
Nie chce sobie pójść gdzie indziej.....pewnie za siatką czuje się bezpieczniej.....no i smakołyków ma co niemiara
metasekwoja teraz dopiero ruszyła i ma przyrost ok 40 cm
wierzby już mojego wzrostu
Bratki w skrzynkach są niezmordowane Od wiosny cały czas kwitną, choć może do tej pory podlałam je .......raz, chyba w tym roku rekord pobiły
W łące teraz kąkole i koniczyna zaczynają powtarzać, powtórzyła tez różyczka, która miała być parkowa biała, a chyba jest rabatowa taka
Zobaczę jeszcze w przyszłym sezonie jak się będzie zachowywać i jak coś to na rabatkę przeniosę
Dzięki Aniu, to jest wyczyn i patent nad patenty...dobrze, że robiłaś foty dla niewtajemniczonych, jest szansza, że kiedyś ten łupek przy wrzosowisku stamtąd zniknie
Ta fota robi wrażenie, to dla tych o mocnych nerwach
Jak zobaczyłam jabłka i mega groniaste to mnie zahipnotyzowało
Dorotko to róża Elmshorn ( zdjątko z końca czerwca tego roku).
Kupiłam ją w listopadzie 2014.W tym roku przycięłam ją na 30 cm od dołu.
To cudna róza.Do tej pory kwitła non-stop,może deko ( naprawdę bardzo mało) odsapnie.
I potem znowu aż do przymrozków.To niesamowita róza.Polecam ja bardzo
Mam ją dopiero drugi sezon . a już moje serducho zawładnęła
po przemyśleniach wstawiam propozycję rabat , chyba wersja ostateczna , przychylam się do wersji Toszki ,że tam gdzie choinki powinny być linie proste, jednak robię uskok, bo lepiej jak sobie to wyobraziłam wygląda z kuchni, chyba ....
Dziewczyny dzięki
Trawnikowa fotorelacja z dzisiaj - jutro miną dwa tygodnie od zasiania.
Niestety w ubiegłą niedzielę mieliśmy straszną ulewę (dawno takiej nie pamiętam na naszej Atacamie) i mnóstwo nasion trawy spłynęło na poletko doświadczalne i na podjazd. Zamietliśmy miotełkami i sruuuuuuu z powrotem na trawnik. Niestety nasiona traw spłynęły też we wszystkie zagłębienia terenu na terenie przyszłego trawnika i pozbijały się ze sobą w kupy, tak że do doopy, ale poczekamy, zobaczymy