Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 09:43, 13 lip 2016

Do góry
Dorota trawnik mam straszny, jeszcze nigdy nie był tak spalony

Kasia, Gosia dzięki stipe uwielbiam , moje zeszłoroczne też padły ale wychodowałam sobie swiżutkie i chyba będę tak robić co roku

Anula ja za to uwielbiam intensywne kolorki

Marta the fairy mam pierwszy rok i to kupiona w Bie... jako 2 patyczki, ale rozrosła się nawet ładnie i od razy ,,leży na glebie'' bo np. też okrywowa heidetraum na razie sterczy do góry

lipcowe fotki

Skarbonkowy ogródek 09:39, 13 lip 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Rododendrony przesadzamy we wrześniu- jak już mają pąki do kwitnienia w następnym sezonie. Końcem lipca i w sierpniu zawiązują pąki.

Dziękuję Zbyszku za odpowiedz. Czy to możliwe żeby moje miały już pąki kwiatowe?

Ogród z rzeźbą 09:38, 13 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Aniu, pytanie techniczne: w jakich godzinach fotografowałaś tutaj? Super efekt świetlny. I jak to się miapo do kierunku słońca?
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:34, 13 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to znowu pomęczę was kilkoma fotkami

wiesz to takie przyjemne męczenie możesz tak codziennie pokazywać swój zadbany ogród
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 09:31, 13 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)

Dokładnie a jeszcze dziś przytargałam cały bagażnik

o matko to prawdziwe szaleństwo
Blyxa i elipsa 09:30, 13 lip 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
I moja miłość - lawenda

pięknie wygląda taki łan
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:20, 13 lip 2016

Do góry
zdjęcia wykonane przez naszego przyjaciela

Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:18, 13 lip 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Rabata za domem , która powstała na wiosnę , oczywiście zimą były plany a w praktyce wyszło oczywiście inaczej

Do końca nie wiem jak spasują sie róże kolorami bo zdeczko rozminęły sie z kwitnieniem
W tyle widać śmiałki jako gatunek , te potwory pożarły wszystko, na jesieni eksmituje na murek pod brzozy , niech sie tam wykażą

jak wszystko w Twoim ogrodzie i ta rabata mnie zachwyca Liliowców jak będziesz miała nadmiar chętnie przygarnę. Ewuś potrzebuję róże do półcienia nawet więcej cienia możesz coś polecić.Wiem ,że róże to królowe słoneczne ale może coś się znajdzie.
Nasz przydomowy ogródek 09:05, 13 lip 2016

Do góry
Kasiu fura wypasiona a dziadek robi za popychadło.

Juki pewnie wszyscy maja na stanie - to ich czas.

Bobo się zastanawia czy już zakwitnąć

Młodziutka rabatka się rozkręca

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:03, 13 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Rozwary bujnie kwitną, ogród pełen bogactwa, jak ja lubię oglądać i zachwycam się każdym zdjęciem, o Suzanka kwitnie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:59, 13 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to mega pachnąca..

O ta bardzo mi się podoba i mówisz, że pachnie hmm
Taką mogłabym mieć. Ciekawe jak się zowie?
Kolorowy ogród na piasku 08:58, 13 lip 2016

Do góry
Teraz zmykam do ogrodu wykorzystać trochę niższą temperaturę, bo u nas w dalszym ciągu bardzo gorąco. Wrócę z lipcowymi kwiatami

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:57, 13 lip 2016

Do góry

oo właśnie! Twoje moje ulubione rabaty z ramami i kanciki ślicznie Teraz z bliska mogę je zobaczyć
Pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 08:55, 13 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Pszczółka mnie odesłała do Twojego żywopłotu więc odszukałam i jestem

Vivo pamiętasz jaką masz odmianę tej świdośliwy? chciałabym ją posadzić, myślałam o odmianie kolumnowej Obelisk, czy sadziłaś gęsto i cięłaś ją?

Robisz coś z jej owoców ?

Ogrom gatunków roślin u Ciebie jest przyćmiewający wszystko co widziałam do tej pory. Piękne miejsce, a i Wy jesteście piękni - widziałam zdjęcia Gosi

Pszczelarnia napisał(a)
To jest świdośliwa Lamarcka - jeśli dobrze pamiętam. Tylko nie wiemy, jak ją prowadzić w formie żywopłotowej (czy od dołu rzednie z wiekiem?) i jak zbierać owoce. I czy te są równie smaczne jak u 'Balleriny' (słodkość)?

Ewa dobrze pamięta to świdośliwa Lamarcka, kupiona z myślą o bardzo wysokim żywopłocie i w tej funkcji spisała się bardzo dobrze. Sadziliśmy ją co 50 cm, były to pojedyncze patyki. Przez pierwszych kilka lat cięłam systematycznie i bardzo dobrze zagęściła się, teraz tnę sporadycznie boki.
Ponieważ pędy są wiotkie nie problemu przygiąć i zerwać owoce. Owoce słodkie ale trochę bez wyrazu, mają mało kwasowości. Przetwory robię razem z czerwoną porzeczką, bo owocują w tym samym czasie, soki galaretki i dżemy. Owoce są dość drobne, myślę, że u odmianowych są większe ale żadnej odmiany nie widziałam

Nasz żywopłot jest bardzo wysoki, może 6,7 m i dołem jest ogołocony. Nie wiem czy przy prowadzeniu niższego żywopłotu dałoby się zachować go w dobrej formie. Obawiam się, że dół byłby nieciekawy.
Ponieważ u nas dołem są gołe patyki żywopłot jest goły wykorzystałam wolne miejsce przed nim i trzy lata temu posadziłam żywopłot bukowy

Jest jeszcze konflikt cięcia i owocowania, przy silnym cięciu owoców będzie bardzo mało.

W tym roku wiosną obfociłam to miejsce zdjęcia z lutego i kwitnąca z kwietnia. Kwitnie w tym czasie jak magnolie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:52, 13 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)
2 hakonki po 2 latach

Muszę zacytować, taki widok, nawet w ogrodach botanicznych to rzadkość...moja po 5 latach ma kilka ździebełek.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:41, 13 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Elaty u mnie wściekle rosną wszędzie

Wściekle piękne i Elaty i róże

Nigdzie nie mogę dostać Elaty?...u Was jest tego dobra
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:38, 13 lip 2016

Do góry

Laurka mocno przycięta bo przymarzła
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:37, 13 lip 2016

Do góry
Wczesniej pokazywałam Wam to zdjęcie i ponoć jest to wiechlina roczna

Została spryskana herbicydem stomp 330 po trzech tygodniach powinny być efekty
Dawka najwyższa jaką poleca producent i niestety obalam mit że stomp działa na wiechline roczną. Poniżej zdjęcie spryskanego fragmentu stompem - żółtawy prostokąt i do dzis nie widać zmian

Poradzcie co robić wyrywac i robić dziury w trawniku czy chodzić z roundrapem i smarować pojedynczo chyba że macie inny herbicyd

Ogród pod Borem 08:36, 13 lip 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 08:36, 13 lip 2016

Do góry
Mirelko, posadziłam. Jedną różyczkę pomiędzy rh. Ale nie dokładnie w nogi, tylko jakieś 70 cm od rh. Z daleka są kolorową plamką. Tam było pusto za bukszpanem. Zrobię ci fotkę i pokażę.
Z reguły rh mają płytko korzenie i na szerokość taką, jak korona, czyli krzaczek. W obrębie korzonków lepiej nic nie grzebać. Tu masz rację.
Nie wiem jeszcze jak the fairy poradzi sobie z ph ziemi. Bo rh podsypuję wiosną torfem zakwaszonym. Zobaczę. Jak się nie uda, zmienię miejscówkę jej.
edit:
Dla Mirelki moja the fairy:

Z drugiej strony rośnie Mariatheresa.

Śliczna jest. Mam ją pierwszy sezon i zastanawiam się, czy nie zrobić roszady z różowymi anabelkami (ta sama kwasowość, co dla rodków, byłyby na jednej rabacie razem),

a do thereski dokupić kilka tych samych i posadzić na tle żywopłotu bukszpanowego. Ale różyczki zamówię dopiero na wiosnę. Najlepiej startują u mnie wiosenne golaski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies