Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 11:05, 12 lip 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)

ło matko, to naprawdę bardzo dorodne a jak daleko od nich masz opaskę bukszpanową ?
co do sadzenia to ja się wielce dokładam w tym roku, mieszaniny robię wg receptury Toszki, wykpuję naprawdę spore dołki, trochę schodzi - wczoraj 3 godziny sadziłam 11 rozplenic - oczywiście z przerwą z powodu córki na "daj picie, odczep przyczepkę od hulajnogi" etc
jak znam życie to przedobrzę, w przedobrzaniu jestem mistrzem

aaaa i jeszcze 7 razy mierzyłam, za każdym razem wszystkie pomiary wychodziły inaczej więc w mierzeniu tez jestem niezła

Widzisz a ja kipie dziurę czasem sypne granulowanego obornika i posadzone

Mojebtezyletnie maja 140 cm srednicy,dwuletnie 120 cm. Bukszpany rosna 60 cm od limek i to zdecydowanie za blisko.moze jak beda wyzsze bedzie lepiej.
Ja swoje rozplenice mam posadzone 120 cm przed annabel za rada Magnoli.
Co i jak? Nowicjuszka 11:04, 12 lip 2016

Do góry

Uśmiałam się, bo co chwilę ktoś Toszkę męczy z wątkiem.
Swego czasu to byłam nawet ja u Krzysia na forum hihihi
Tam nawet padła obietnica, że zimą może.....zapomniałam tylko dopytać którego roku hahahaha
Fakt faktem ja to bym chciała mieć Toszke i jej rady w jednym miejscu, bo bidula wiecznie musi się kopiować u innych w wątkach, albo wiecznie szukamy Toszkę po forach. Jak to napisała Romcia, ona już jak piesek po forach lata za Toszką
Suma summarum to ja się ciesze, że chociaż w takiej formie mamy naszą Toszkę tutaj, bo wiedzę czerpiemy od niej wiadrami
Moja bajka 11:03, 12 lip 2016

Do góry

Kasiu dziękuję, że przyjęłaś nadprogramowych gości, za mile spędzony czas w Waszym ogrodzie i możliwość zobaczenia Twojego ogrodu.
Moja bajka 10:59, 12 lip 2016

Do góry
Zabawa była przednia i dzieci ucieszone.

Tonący w bieli 10:58, 12 lip 2016

Do góry
Rabatka niegdyś tulipanowa, teraz lilowo cyniowa

Lilia drzewiasta Pretty Woman

Cynia daliowa. Skusiłam się na nutkę różu gdy je wysiewałam mają być na kwiat cięty.
Moja bajka 10:56, 12 lip 2016

Do góry

Takie "coś" okrągłe z tym słomiastym dachem spróbuję zrobić, ciekawe jak mi wyjdzie. Przypadła mi do gustu ta dekoracja.
Moja bajka 10:56, 12 lip 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Kasiu, bardzo dziękuję za mile spędzony czas. Ogród mnie zauroczył jak przystało na czarodziejski ogród. Poważnie jak dosadzisz roślinki koło ciurkadła Maja zjawić się powinna.

Kliamat ogrodu w tym przypadku faktycznie trzeba poczuć, nie umiem go pokazać na zdjęciach
Trawiasta wymiata

Agus Twoje slowa bardzo duzo dla mnie znacza, dzieki wielkie . Szkoda,ze Cie glowa bolala bidulko. Nastepnym razem na dluzej musicie przyjechac, albo z noclegiem. Tego bujania przy swiecach Ci nie odpuszcze .
Do raju daleko - u Ewy 10:55, 12 lip 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Przetaczniki robią wrażenie super

Jak kupowałam przetaczniki, to nawet nie wiedziałam, ze one takie fajne

anabuko1 napisał(a)
Ale ciekawa ta biała hortka.
A te przetaczniki
Imponujące, piękne.Zarażasz normalnie nimi , kobieto!!!

Ta biała hotrka początkowo ma taki zielony kolor, potem limonkowy, a następnie robi się biała Lubię takie zmiany
Tonący w bieli 10:53, 12 lip 2016

Do góry
Teraz zapraszam przed dom.
Sufrinia pełna. Pachnie nieziemsko. Nie wiem dlaczego przebarwia się na różowo/fioletowo?
Ogród dla moich synków 10:53, 12 lip 2016

Do góry
A przed domem, zagadka

Tu się robi powoli

Lawenda cieniutko kwitnie

Moja bajka 10:52, 12 lip 2016

Do góry
Od razu po wejściu ugoszczono nas, zanim zdążyłam oczami ogarnąć ogród, żeby dostrzec detale trzeba je poszukać w gąszczu bluszczów i innej zieleni.

Anulajda w raju 10:51, 12 lip 2016

Do góry
Róże dzisiejsze z przed deszczu
Home & Garden i Sebastian Kneipp
Moja bajka 10:50, 12 lip 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję Kasiu, że tak miło nas przyjęłaś, chociaż wcale się nas nie spodziewałaś
Spędziliśmy miłe popołudnie w Waszym ogrodzie. Na pamiątkę kilka wspólnych fotek. Relację z pobytu zrobię u siebie jutro.

[/quote

Dorotko zawsze jestescie u nas mile widziani. Ogromnie mi milo, ze moglismy Was goscic. Mam nadzieje, ze to byl pierwszy z wielu razy . I co? Nie zostala plama na koszuli?
Ogród dla moich synków 10:50, 12 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Pomidorki Już im trochę liście poobrywałam, zgodnie z zaleceniem Toszki

Dynia olbrzymia na miejscu nie kupionego jeszce drzewka

Kabaczki i cukinie zjadły mi roślinki ozdobne Za rok muszę bardziej przemyśleć miejscówkę dla nich.

Nie no....Dorodne masz pomidorki. Ja też swoje opitoliłam z liści i od razu zaczęły się uśmiechać do słoneczka. Dynia też nabiera masy. Ja sadzę kolo kompostownika i jak coś to "każę jej" rosnąć w jego kierunku. Czasem mnie nie słucha. Wczoraj też musiałam jej przypomnieć, w którym miejscu znajduje się kompostownik Za to cukinie są grzeczne i rosną sobie w miejscu. Nigdzie się nie wybierają. Mam po jednej z każdego koloru. Najszybciej zaczęła dojrzewać zielona. Wczoraj zerwałam dorodny okaz na placuszki.
Dzisiaj na obiad będzie fasolka
Tonący w bieli 10:49, 12 lip 2016

Do góry
Lawenda kończy 3 sezon. W przyszłym roku wymiana na białą

Sosenka dostała pod nogi Beatlesy

Jeżówka bieleje
Ogród dla moich synków 10:49, 12 lip 2016

Do góry
Dla Ani
tego żółtego już miałam, okazuje się

jeżówka

Ścieżka dalej nie gotowa ale bergenie i runianka już posadzone w moim leśnym zakątku. Bergenie ładnie się przyjęły i mają nowe piękne liście

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:48, 12 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Połączyły nas różaneczniki.. ... i jestem im bardzo wdzięczna.. za tak pozytywne osoby które są obecne w moim żywocie.. i ten pesel sprawdzę..

a wyślij mi zdjęcie na maila.. no nie mam takiego ładnego
Z południa Polski - ogród Marzeny 10:46, 12 lip 2016

Do góry
Jola, wersja robocza tego o co mi chodzi. Tu po prawej stronie co nie ma trawy to będą trzmieliny na pniu i chyba miskanty plus kwiaty sezonowe bo dalej mam rabatę gotową, muszę tylko je połączyć. Z tyłu są szmaragdy, Pisardii, miskany, kula bukszpanowa i hortensja oraz goździki rosną obecnie.

Natomiast z lewej strony placu też muszę połączyć rabaty, do śliwy jest bukszpanowo-miskantowa a od śliwy w stronę placu rośnie sobie hortensja Diamant Rouge. Cos tam muszę dosadzić ale jeszcze nie mam ostatecznej wizji. Na pewno turzyce bo mam do podziału sporo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies