Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa symfonia 15:19, 10 lip 2016

Do góry
I takie tam sprzed miesiąca

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:18, 10 lip 2016

Do góry
Teraz Kanutia macedonica w dwóch kolorach

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:16, 10 lip 2016

Do góry
Obiecałam Reni - Rysce wstawić fotki porównawcze driakwii i knautii

Scabiosa columbaria Pink Mist

Na ostatnim zdjęciu nad driakwią unosi się purpurowa knautia.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:13, 10 lip 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
O tu ją widać.... przy ogrodzeniu

podobają mi sie te prostokąty,darń zdjęta to już teraz z górki....życzę owocnej pracy
Mam marzenie 15:08, 10 lip 2016

Do góry
Wczorajsze zakupy Rozchodnik Chocolate Drop (razem z Rapberry Truffle czym one się różnią?) i Festuca Glauca Azurit

Kilka zdjęć, aby utrwalić ogród (lipiec 2016).

Przy tarasie

seslerie heufleriana

hortensje limelight zaraz zakwitną

w multipaku rosną bratki i coś jescze (orliki, jarzmianka?)

Ogród z pergolą 15:08, 10 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Munstead Wood dla Ciebie

Aniu wielkie dzięki,musze ja miec to bedzie przed ostatnia roz jaka kupię.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 15:06, 10 lip 2016

Do góry
Wpadłam na chwilę, mam gości z Polski, mus pokazać to i owo w okolicy, no i zaliczyć deszczowy pobyt na plaży. Z uwagi na pokropki przejściowe, trzeba organizować inaczej życie towarzyskie. Ogrodu im nie pokazuję, tylko pomidorkami częstuję!
Wpadnę późnym wieczorem, pa!

Ogród z widokiem na jezioro 15:04, 10 lip 2016

Do góry
Wczoraj byłam znowu w bylinkowym, z nałogiem bez leczenia nie wygram

zrobiłam foto jeziorka - jego północny kraniec, gdzie jest jedna z trzech tam, w oddali kolejka linowa, która wozi tłuczeń wapienny do produkcji soli

i na koniec - podstawa dzisiejszego obiadu - własna

i jeszcze deser

Typografia ogrodu 15:04, 10 lip 2016

Do góry
miskant od Ivo dzielony na 8

siewki rozplenicy nie bały się octu więc chyba trafia do doniczek
Ogród w skali mikro cz.II 15:03, 10 lip 2016

Do góry
JulkAd napisał(a)

No co Ty nie powiesz?...takiego ładnego imienia Ci nie chciał Tatuś dać? (uuu...ile było zdziwienia moim imieniem w podstawówce?, na szczęście do 4 klasy tylko, bo wtedy dołączyła do nas Benita...i to też był "imienny dziwoląg")....ja swoje zawdzięczam starszej siostrze, której najlepsza przedszkolna przyjaciółka Julita miała właśnie na imię

Nooo fidziszzzz, nie kciał Łobuz
Tak sobie myślę z tymi imionami...jak dzieci sa małe to może być przekleństwo, ale już potem w życiu dorosłym to jest cudowny wyróżnik i cudowna sprawa...wiele razy się nad tym zastanawiałam...myślac czy rozsadniejszy był Michał czy nie ...Tytus..na przykład...echhhhh
U nas w szkole była taka wielodzietna , ale mega fajna rodzina mieli czterech chłopaków , a ostatni dwaj to byli bliźniacy...najstarszy był Dawid, potem Tymoteusz aaaa potem bliźniacy : Roch i Rufin
Julka AD napisała

Czytałam o tych ślizgaczach co Ci namiętnie jeżówki za red baronami zżarły, nie było szans na odstraszenie ich fusami po kawie, albo łupinkami po jajkach, posypanymi wokół?...Jeżówki by się sprawdziły w większej ilości tam, bo długo i ładnie jednak kwitną

Właaaśnie...czego to ja tam nie próbowałam.. fusy były , obręcze z drutu miedzianego, niebieska wiagra i to ona była właśnie apogeum moich problemów bo te ślimory , to jakby się przyzwyczajały ,że tam jest dla nich żarło..co z tego ,że mordercze i były ich tam setki chyba...jak wyjeżdżałam na wczasy, to dostały jedzonko w zapasie..żeby im na dłuuuugo starczyło...ale nie na takkkk długo jak im brakło..rzuciły siem na jeżówki nic z nich nie zostało....

A z krwawnikami widziałam coś takiego w gardeners world..

JulkaAD napisała
Zjawiskowy...ciekawe jak długo by u mnie powisiał???...zdolna Dziołcha jesteś...zresztą fiesz o tym

Chciałam zobić coś delikatnego,a zawsze wybieram takie jakieś " mocne " rośliny...aaa.....czemu pytasz : jak długo by u Ciebie powisiał??? nooo nie mów , że kradna???
Mój ogród pod górkę... 15:02, 10 lip 2016

Do góry
Nn

Mój zakątek - początki 15:02, 10 lip 2016

Do góry
Na tym rysunku są hotrensje, 2 miskanty, i u dołu trawka, ale tak sobie wczoraj pomyślałam,że może jednak tą trawkę zamieniłabym na pas tawułek Arendsa różowych?

To drzewko po lewej to mój lilak, który rośnie przy schodach, bo właśnie z tej strony są schody

Typografia ogrodu 15:00, 10 lip 2016

Do góry
tu narazie jest...piaskownica
Mój ogród pod górkę... 14:59, 10 lip 2016

Do góry
Hot Papaya

Hot Lava

Magnus

Butterfly Kisses

Przerwa na kawę... 14:59, 10 lip 2016

Do góry
Rabaty ciąg dalszy. Ściana zachodnia. Do przeniesienia ew. azalie japońskie Marinja. Brakuje wypełniaczy na brzegu ale najpierw poczekam aż się to wszystko porozrasta. Pod perukowcem Royal Purple hosta Dance with me a pod hortensją Limelight hosta Rainforest Sunrise.

Ciąg dalszy. Powojnik Stolwijk Gold na kratce został przycięty po kwitnieniu i na razie słabo odrasta. Po bokach wsadzone wiciokrzewy Halliana i Purpurea malutkie zasłonięte hortkami. Kratka musi się odbudować cała po eksmisji majowej milinu - miał tu za mało miejsca. Na środku hortensja Wims Red i Vanille-Freise Renhy. Pod spodem azalia japońska Kermesina, przetacznik różowy - nie wiem jak się tu uchował i rododendron Polarnacht, wypełniacz na dole pieris niski w 2 odmianach (taki się mi trafił w doniczce, bez nazwy). Wysoka magnolia to Susan kwitnąca po raz drugi powojnikiem Pamiat Serdtsa. Róże pomarańczowe NN na jesieni do przesadzenia. Mieczyki będą musiały znaleźć inne miejsce. Brakuje obwódki przed różą Pilgrim, ktora znów ma pąki do pilgrimki jest dodany powojnik bylinowy niebieski Ryuan. Na dole gipsówka wersja płożąca. Na słupku pod pomarańczową różą rośnie sadziec - do ewentualnego przesadzenia.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 14:58, 10 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Beatko ten pas mnie denerwuje, ale coś przebąkują o robieniu chodnika, więc wstrzymam się, jak nic się nie będzie działo, to wsadzę coś zadarniającego bo koszenie odpada.

Co do powstrzymania się od zakupów długo nie wytrzymałam, dziś znów odwiedziłam ogrodniczy

dominika_ napisał(a)
A tak a propo wskakujących roślinek o bagażnika, miałam dziś zmasowany atak, wypełniły cały bagażnik

Domi, dopiero dzisiaj wypatrzyłam Twoje zakupy, już mi lżej Znaczy jest nas więcej, uffff
Typografia ogrodu 14:57, 10 lip 2016

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 14:56, 10 lip 2016

Do góry
trawka, daj znać kiedy usunąć
Mój ogród pod górkę... 14:56, 10 lip 2016

Do góry

Typografia ogrodu 14:54, 10 lip 2016

Do góry
moja grabowa - skłamałabym gdybym powiedziałą, że jej nie lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies