Wrzosów jeszcze nie przesadzałam, trudno się przyjmują, to trzymam kciuki za Twoje przesadzone
Hortensje się rozrastają, ukorzeniam następne patyki od Ani i Joasi, coś tam się przyjęło, mam miejsca w ogrodzie świecące jeszcze pustkami, Sylwia, piękny masz ogród pełen pomysłów i zakątków tematycznych z rajskiem dla dzieci, cudowny przedogródek i drzewa owocowe...cóż mi też wiele jeszcze brakuje, cieszmy się tym co mamy
Kasiu może być kilka przyczyn, swoją szkodę mogły też również dołożyć przymrozki majowe, ostre przeciągłe wiatry i sąsiedzi i za mokro w korzeniach lub zakażony sekator....
Leszkowi też zawsze żal każdego cięcia...piluje każdj roślinki w ogrodzie
Miałam kiedyś wrzosowisko ... (wrzosowisko i zielnik to były moje pierwsze kroki w ogrodzie). I nie wiem czy nie powinno znowu się pojawić w miejsce jednej rabaty. Coś mi aż drgnęło na widok tych zdjęć.
Po bokach pergoli rosną thuje. Jak podrosną to zakryją budynki z sąsiednich działek i będzie dużo lepiej. Takie same ściany stanę też na całej długości części owocowo - warzywnej (tam gdzie stoją skrzynie na warzywa).
Pośrodku szkieletu z patyków które improwizują 2 symetryczne rabaty będzie ścieżka z płyt betonowych.Prowadzi z tarasu do gospodarczego i warzywniaka.
Taki będzie więc widok z tarasu.Wymyśliłam geometryczne rabaty pośrodku których znajdą się 2 drzewa/jeszcze nie wiem jakie/ i obwódka z bukszpanu lub trawy np kostrzewa sina,bo mam jej trochę i fajnie u mnie rośnie.Proszę o pomoc i sugestie