No jeszcze kawałeczek tego lata mamy. Ale faktem jest, że dnie krótsze są. I nie wygrzałam się na lezaczku.
A tu już czas przemeblowanie z bylinami robić. Ale to po niedzieli.
Takie bąble są urocze.. ale najlepiej raz na jakiś czas.. starszy przyjechał z nożycami typu do żywopłotu.. i będzie ciąć.. ciachał glicynię..
A młodszy już opanował motor.. jak starszy nie widzi to rajduje.. sam wie gdzie jest pedał gazu i śmiga, banan na ryjoku non stop ... w niedzielę świętujemy roczek... ależ czas leci
W niedzielę chrzciny .. a od poniedziałku wariackie papiery w robocie.. odetnę się od forum.. i od ogrodu... dlatego dziś posadziłam Twoje hortensje.. wypuściła jedna doniczka łodygę z pędem kwiatowym.. najprawdopodobniej je przesadzę jak usuniemy jodłe.. ale lepiej im będzie w gruncie niż w doniczkach.. Wiec rosną. Nie miałam kwaśnego torfu, ale miałam ziemie do borówek..
Takie już są.. ale już siedzą w gruncie. Dokupiłam azali Moliny.. mam teraz 5 szt.. wiosną będzie fajnie.. muszę tylko pamiętać o podlewaniu bo miejscówka jest sucha
Spoko... miałam czas na myślenie bo jechałam autem, a potem tylko naskrobałam kilka przemyśleń.... byliny się przesadzi, a drzewo jest na wieki.. albo do wyciepania.. trzeba myśleć przy sadzeniu.
Sosna na skalniak bo ma ładne igły i szyszki.. miało wolno rosnąć.. i wolno rośnie, tylko czas szybko leci.. i nawet wolno rosnące zrobiło się wielkie.. wyrzucić szkoda, a na dobrą sprawę powinno wylecieć z tego miejsca..
Mamy już z K listę drzew do wyciepania.. w wolnej chwili składam papiery o wycinkę.. bo zarosnę niedługo A w ogrodzie brak rabat ze słoneczkiem.
Ach tydz temu kupilam te pelne narcyze na ktore tak chorowalam,wzielam dwie paczuczki i czerwone hiacynty ☺☺☺☺☺
Gobasiu jak sie ma lilila gigant,pisalam na priv o cebulke
Haniu tez mam slonecznik zasiany przez ptactwo lub przez moje krasnalki,jutro dam fote z tableta,co prawda musialam go okryc siatka by ptaszyska nie wydziubaly,ma jakies 2,5 m wysokosci,gril jest od miesiaca nie czynny bo utrzymuje glowe slonecznika bo lodyga pomimo ze jest mega gruba-mimo to nie utrzymuje kwiata,normalnie jak zetne to pojde do sklepu go zwazyc,oczywiscie fota bedzie obowiazkowa ☺