Aaaaa ktoś mnie wykopał z czeluści? Sporo się w międzyczasie zmieniło, nastał porządek (w miarę), choć do końca wciąż daleko. Żadna z rabat nie jest skończona, ale trudno, cieszę się tym co mam. Oto parę widoczków
Momo Botan rośnie dobrze we wszystkim Jedynie co to rośnie lepiej gdzie więcej słoneczka. I ma za mało nawozu u mnie, bo ewidentnie liście nie są czysto zielone .. Ale żółty zdecydowanie woli okrągłe kastry Kwiatostany ma chyba metr lub wyższe. No i u mnie ryby robią demolkę w kastrach Lepiej rosną te do których ryby nie mają dostępu. Posadziłam w wysokie kastry i wywierciłam tylko z boku dziurki do wymiany wody, a rant kastra jest ponad wodą 10 cm.. i te moje cholery już tam nie grandzą Podzielę się z miła chęcią kłączami.. dzięki temu mam mniejsze wyrzuty sumienia, że mi dałeś taki drogi prezent Acha.. i większe i ładniejsze lotosy rosną jak mają luźniej w kastrze, za dużo ich poupychałam.. Takie dostałam.. i mam nadzieję, że co najmniej takie uzyskasz z moich od Ciebie.
Coś takiego powstanie? A co myślisz o nasadzeniach we wgłębniku? Mam tam małą Hameln z rozchodnikami ... i te rozchodniki mnie tam wkurzają ... zostawić same rozplenice? I co zrobić z tym drzewem przed wgłębnikiem ... coś w nogach tylko posadzić i co?
Pomocnica na 102
Mam przyszly
Eluś, cała się zmieścisz Tam jest sporo miejsca Już przyhamowałam Teraz każdy nadąży Mi też się nie chce wracać do pracy. Na dodatek ruszam z kopyta. Plany na wrzesień pękają w szwach! Moje rzeczki begoniowe bardzo mnie cieszą
Najtrudniej było manewrować przy tej płachcie, dodatkowo to kodura więc jedna warstwa jest niejako podgumowana więc "tępa" do szycia. Musiałam zakładać specjalną stopkę z dodatkowym transportem górnym inaczej walnęłabym to po pierwszym metrze. A przepis na płachtę ? łączysz materiał ze sobą pasami, u mnie było to szerokość materiału 1,5 m, pasy długie jak przycięte rurki czyli prawie 4 metry. Potem wyliczasz co ile chcesz mieć szelki na rurki i szyjesz szelki. Koniec kropka. Proste jak budowa cepa hahah Najtrudniej dokonać dobrych wyliczeń, dlatego ja musiałam doszywać jeszcze jeden pas bo się myknęliśmy Masz zdjęcia tak chyba będzie najlepiej zobaczyć
No cóż, o całości trudno jeszcze mówić, bardzo trudno... Efekt o jakim sobie marzę skrycie będzie pewnie za dwa sezony minimum