a skad wiedzialas jak to ma byc ?
tez bedzie mi potrzebne takie cos...myslalam ze mi podasz gdzie kupilas...ale wychodzi na to ze musze sama uszyc ? nie wiem jak
Najtrudniej było manewrować przy tej płachcie, dodatkowo to kodura więc jedna warstwa jest niejako podgumowana więc "tępa" do szycia.
Musiałam zakładać specjalną stopkę z dodatkowym transportem górnym inaczej walnęłabym to po pierwszym metrze.
A przepis na płachtę ? łączysz materiał ze sobą pasami, u mnie było to szerokość materiału 1,5 m, pasy długie jak przycięte rurki czyli prawie 4 metry. Potem wyliczasz co ile chcesz mieć szelki na rurki i szyjesz szelki. Koniec kropka. Proste jak budowa cepa hahah
Najtrudniej dokonać dobrych wyliczeń, dlatego ja musiałam doszywać jeszcze jeden pas bo się myknęliśmy
u mnie co około 60 cm, rurki aluminiowe, prowadnice i wózki z hurtowni, mąż do jednej wozi towar więc kupił u nich wsio aha to wszystko przewidziane do drzwi przesuwnych Na razie testujemy, w przyszłym roku pewnie więcej wyjdzie w praniu W tym roku jeszcze ograniczniki w postaci łańcuszka będziemy montować, jak zrobię to mogę też wstawić zdjęcia
Agata a czemu szelki? Nie dało rady tunelu dla rurek doszywać na jwdnym kawale materiału, bez cięcia na pasy? Czy ciężko szyć, czy źle się układa? Ja szyjąca, to może kiedyś bym m namówiła