Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Kasya 18:41, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)
A

Wszystko oczywiście wychodzi w 'praniu" - muszę zadaszenie przedłużyć, konieczne są ograniczniki i zobaczymy czy wózki zostawimy pojedyńcze czy zamienimy na podwójne. No i jeszcze drugi element zadaszenia, dobrze że jest mniejszy bo trudno się szyje takie wielkie płachty

Z tego samego materiału jeszcze pokrowce na gąbki, ale to już może jesienią. Drewno na taras wiosną, bez sensu działać na jesień.

jak to ? ty to sama szyłas ?
AgataP 18:50, 29 sie 2016

Kasya napisał(a)

jak to ? ty to sama szyłas ?

no sama jak wyszło tak wyszło, nie jest źle
Kasya 18:55, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)

no sama jak wyszło tak wyszło, nie jest źle

a skad wiedzialas jak to ma byc ?
tez bedzie mi potrzebne takie cos...myslalam ze mi podasz gdzie kupilas...ale wychodzi na to ze musze sama uszyc ? nie wiem jak
AgataP 19:12, 29 sie 2016

Kasya napisał(a)

a skad wiedzialas jak to ma byc ?
tez bedzie mi potrzebne takie cos...myslalam ze mi podasz gdzie kupilas...ale wychodzi na to ze musze sama uszyc ? nie wiem jak

Najtrudniej było manewrować przy tej płachcie, dodatkowo to kodura więc jedna warstwa jest niejako podgumowana więc "tępa" do szycia.
Musiałam zakładać specjalną stopkę z dodatkowym transportem górnym inaczej walnęłabym to po pierwszym metrze.
A przepis na płachtę ? łączysz materiał ze sobą pasami, u mnie było to szerokość materiału 1,5 m, pasy długie jak przycięte rurki czyli prawie 4 metry. Potem wyliczasz co ile chcesz mieć szelki na rurki i szyjesz szelki. Koniec kropka. Proste jak budowa cepa hahah
Najtrudniej dokonać dobrych wyliczeń, dlatego ja musiałam doszywać jeszcze jeden pas bo się myknęliśmy

Masz zdjęcia tak chyba będzie najlepiej zobaczyć

ZieloneWrota 19:52, 29 sie 2016

Ale zdolniacha , również myślałam żeś już gotowca zakupiła , ale ja wiem że to nie w twoim stylu bogini, buziaki
Kasya 19:58, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)

Najtrudniej było manewrować przy tej płachcie, dodatkowo to kodura więc jedna warstwa jest niejako podgumowana więc "tępa" do szycia.
Musiałam zakładać specjalną stopkę z dodatkowym transportem górnym inaczej walnęłabym to po pierwszym metrze.
A przepis na płachtę ? łączysz materiał ze sobą pasami, u mnie było to szerokość materiału 1,5 m, pasy długie jak przycięte rurki czyli prawie 4 metry. Potem wyliczasz co ile chcesz mieć szelki na rurki i szyjesz szelki. Koniec kropka. Proste jak budowa cepa hahah
Najtrudniej dokonać dobrych wyliczeń, dlatego ja musiałam doszywać jeszcze jeden pas bo się myknęliśmy

Masz zdjęcia tak chyba będzie najlepiej zobaczyć

a u ciebie co ile te szelki ? jakie rurki i skad i jakie prowadnice i skad ?
AgataP 20:15, 29 sie 2016

Kasya napisał(a)

a u ciebie co ile te szelki ? jakie rurki i skad i jakie prowadnice i skad ?

u mnie co około 60 cm, rurki aluminiowe, prowadnice i wózki z hurtowni, mąż do jednej wozi towar więc kupił u nich wsio aha to wszystko przewidziane do drzwi przesuwnych Na razie testujemy, w przyszłym roku pewnie więcej wyjdzie w praniu W tym roku jeszcze ograniczniki w postaci łańcuszka będziemy montować, jak zrobię to mogę też wstawić zdjęcia
Kasya 20:18, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)

u mnie co około 60 cm, rurki aluminiowe, prowadnice i wózki z hurtowni, mąż do jednej wozi towar więc kupił u nich wsio aha to wszystko przewidziane do drzwi przesuwnych Na razie testujemy, w przyszłym roku pewnie więcej wyjdzie w praniu W tym roku jeszcze ograniczniki w postaci łańcuszka będziemy montować, jak zrobię to mogę też wstawić zdjęcia

jak najbardziej, wszystko wstawiaj
AnnaCh 21:36, 29 sie 2016

Wow, Agata, super wyszło zdolniacho Ja nie posiadam zdolności krawieckich zupełnie, bez szans u mnie na takie szycie
tulucy 22:38, 29 sie 2016

Agata a czemu szelki? Nie dało rady tunelu dla rurek doszywać na jwdnym kawale materiału, bez cięcia na pasy? Czy ciężko szyć, czy źle się układa? Ja szyjąca, to może kiedyś bym m namówiła