Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:11, 31 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Stipy

Aniu
Zachwycam się Twoją stipą!!!!!!!
Zachodze w głowę jak z ziarenka można wyhodować coś takiego? U mnie liliputki ... nie chcą rosnąć ... chyba wpływ maja warunki glebowe bo przecież robię wszystko tak jak inni Jaką masz glebę?
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:58, 31 lip 2016

Do góry
Bawarka 09:56, 31 lip 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Kto idzie ze mna ?

albo z nami

Kasiu, Ty zuch dziewczyna jesteś. Tam to chyba trzeba być w pampersie
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:50, 31 lip 2016

Do góry

Moja działka. 09:45, 31 lip 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Rozwar.

A 5 rozwarów czeka u mnie na posadzenie
Moja działka. 09:44, 31 lip 2016

Do góry
Dużo żółtego w tym roku w moim ogrodzie.

Wrzuciłam właśnie liliowca- chyba taki sam jak Twój mnie taka mocno zdecydowana żółć nie przekonuje, za to piękny ten jasno żółty (przypomnij mi nazwę tego leczniczego zioła koło jeżówki?)i przekonują mnie biało-żółte rumianki i pomarańczowe nagietki może kiedyś w warzywniaku zrobię sobie taką część kwitnącą jak ma Pszczółka i tam będą zwykłe kwiatki łąkowe, lecznicze itp.- taka angielska rabata po polsku
Ogród - Brzóstowa 09:44, 31 lip 2016

Do góry
Wyjazd do Częstochowy się opłacał

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:39, 31 lip 2016

Do góry
Jako ze krzaczory byly bardziej przyjazne ptakom i owadom, staram sie to od 4 lat nadrobic sadzac rozne rosliny na tarasie na warzywniaku im przyjazne oraz dokarmiajac ptaki.Przez ogrody, gdie wszystko jest ciete pod noz, bez rodzimych krzewow coraz mniej jest i owadow i ptakow. Dolaczajac do tego opryski na polach. Jak sie tu wprowadzilismy nie mielismy prawie ptakow. Nadal jest malo gatunkow, ale chociaz liczba sie zwiekszyla i w koncu cos swierka w ogrodku.
Mamy kilka budek legowych i zawsze wszystkie zajete.

A co do ogrodka- u mnie kroluja roze, hortensje, trawy,paprocie, zurawki, kloniki i zimozielone. I jest mieszanka, bo to moj ogrod testowy.Sprawdzam co mi sie podoba.

Moja działka. 09:36, 31 lip 2016

Do góry
VANILI

Limka

NN

Dębowa

Ogrodowa

Bogusiu, limka pokazowa. Czy masz ją dłużej niż inne hortensje?
Myślałam u siebie nad Phantomem ale teraz to mam dylemat czy może limka- jednak zdecydowanie chyba Phantom jest sztywniejszy, jak to jest?

A dębolistną mają moi znajomi i dużo ogrodówek- ja niestety w ogrodowe nie idę ze względu na warunki.
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:32, 31 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
moje zakupki

Śliczne maluszki
Przypomniałam sobie jak Karol z nasionek wyhodował Admiration. No ale, jemu potrzebna była duża ilość krzaczków.
Blaski i cienie nowego życia 09:29, 31 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Gliniasty dwuletni kompost, to jeszcze zbyt górnolotna nazwa, kompost ma być próchniczy, składający się w masie z liści i z rozłożonych gałęzi, i żeby to dało efekt z gliną potrzeba więcej czasu, około 4 lat, dla rozluźnienia potrzeba piasku, ale to wiesz, warto też przed posadzenia wysiać gorczycą, ona też riluźnia gliny i użyźnia podłoże.

Ale szaleje sz kolejna rabata, podziwiam Cię, masz dobry rok, pogoda sprzyja, ziemia nie jest ani przsuszona , ani za mokra, no i nie ma upałów

Z wrzosami jeszcze zdążysz, przyjdzie pora i na wrzosiki
Osteo masz w fajnym kolrze

Dla Ciebie

Budleja- ale nie wiem czy nie bardziej chciałabym małą budleję miniaturową- u Ani ASC wyczytałam kiedyś ją ale nigdy nie spotkałam

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:26, 31 lip 2016

Do góry
Witam, witam. Aureum ma ok 15 lat. Na poczatku troche chorowalo, bylo zjadane przez mszyce, przypalane przez slonce, choc rosnie w cieniu a slonce ma tylko rano i wieczorem.Poprzedni wlasciciele posadzili go za blisko zywoplotu, wiec go musze mocno ciac.

Ogrod ciezko obecnie pokazac, bo wyrzucilam krzaki, i brak tla. A w tle z domami sasiadow to kiepsko to wyglada Pozbylam sie tez chorej wisni ozdobnej i zrobilam ekran z cisa.
Przed tym ekranem, w jego koncach chce posadzic te same deby kuliste ktore rosna po prawej stronie i bije sie z myslami, jak daleko od zywoplotu to zrobic. Kule bede ciac, ale tez chce by spore urosly, bo to strona popudniowa i chce troche cienia.Moze ktos z was podsunie mi pomysl?Zywoplot chce miec na 2 metry. A deby beda szczepione na dwa metry bo takie juz sa po lewej stronie.

Blaski i cienie nowego życia 09:25, 31 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ula piękne rabatki pokazujesz i ta nowa tez fajna ale i duza , sporo pracy miałas a liliowców widzę ze trzeba Ci więcej podesłac.

To chyba temat na przyszły rok, chyba żebym zadołowała liliowce jeden przy drugim a za rok działała. Bo w tym roku już fizycznie nie dam rady mam dużo zaplanowane

Blaski i cienie nowego życia 09:21, 31 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że ostro działasz

Sylwuś dla Ciebie mój szlony liliowiec co nic sobie nie zrobił z przesadzania i podzielenia

Malutki pod lasem 09:05, 31 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja tu odpoczywam, a u mnie pewnie chwasty grasują

każdemu odpoczynek się należy

chwasty nie zając nie uciekną a mogłyby
Pan Maluśkiewicz 08:54, 31 lip 2016

Do góry
Poranna niedzielna leniwa kawka w moim ukochanym towarzystwie

Ogród wśród pól i wiatrów 08:47, 31 lip 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola jezówkowe łany cudne ale jak zobaczyłam hortensje.... to mi mowę odjęło Czym Ty je karmisz, że takie dorodne A może jakieś czary odprawiasz?Uchyl rąbka tajemnicy Cudniaście

No właśnie Małgosia, za bardzo hortensji nie karmiłam. Dostały standardowo na wiosnę yara mile complex (jak i cały ogród) i potem NIC. Czytałam u Bożenki z hortensjady, że magiczną siłę chyba co dwa tygodnie do końca sierpnia im podaje. Może też powinnam jednak coś im sypnąć?? A TY nawozisz teraz swoje hortki.. czy czary odprawiasz?? haha

Macham trawami i połamanymi brzozami
Ogród wśród pól i wiatrów 08:40, 31 lip 2016

Do góry
Msazalka18 napisał(a)
Limki juz ładniutkie a jeżówki tez mają swój urok i w dodatku super kolory tez zastanawiałam się nad tymi pełnymi ale ze po deszczu się przewracają to nie pomyślałam Ale jakbym ładny kolor zobaczyła to bym kupiła bo zachorowałam na nie A teraz z innej beczki masz jakieś tulipany godne polecenia?

Wiesz, jeżówki w normalnych warunkach raczej stoją prosto. Przedwczoraj w nocy miałam naprawdę porządną ulewę z wiatrem (nawet mi przewodnik z jednej brzozy połamało). No a że kwiaty jeżówek wielkie i ciężkie, więc nasiąknęły wodą i poległy. Trzeba im wybaczyć

Jeśli chodzi o tulipany, to nie mam nic takiego, co by mi jakoś szczególnie utkwiło w pamięci. Tak sobie myślę, że chyba warto mieć queen of night... Szczerze mówiąc, nie przepadałam za tymi ciemnymi smutnymi tulipanami. Ale fakt jest taki, że kwitły ponad miesiąc, i nie było osoby, która by nie zwróciła na nie uwagi. Nawet panowie od kostki o nich gadali Tak czy inaczej wybór jest ogromny, na pewno znajdziesz coś dla siebie

Macham zielonym
Moje małe królestwo 08:38, 31 lip 2016

Do góry
Tak wygląda bez wierzby o 100 razy lepiej. kamień ma być w miejscu gdzie jest wykopany dół. Jak bym chciała wkomponować go w rabatę to w tym miejscu rabata miała by 4 metry zobaczcie sami jak to wygląda
iglak płożący też znajdzie nowe miejsce

nie wiem czy podobałaby mi się taka szeroka rabata muszę się z tym przespać i przemyśleć w sumie to rabata miała by 3 m ponieważ 1 m zajmie pojemnik na wodę hm hm sama nie wiem może Wam coś wpadnie do głowy.
jak bym dała tam trawy i duże odmiany bukietówek jeżówki to ta przestrzeń 3 metrów wcale by nie wyglądała tak szeroko ??

O i taka róża mi zakwitła

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:32, 31 lip 2016

Do góry
miskka, dzięki. Właśnie na dniach mam dostać podkaszarkę, więc chociaż z grubsza pozbędę się tego paskudztwa.

U nas wczoraj zlało porządnie. Bałam się, że z trawy niewiele zostanie, bo ulewa była przez 1,5 godziny. Na szczęście dzisiejsze poranne oględziny wykazały, że chyba nie ma tragedii. Poza tym widać ładne wschody.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies