Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 20:39, 10 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne są u Ciebie rozchodniki. U mnie nie umiem znaleźć dla nich miejsca. Poza ty w ubiegłym roku posadziłam dwa i nie wyglądają za dobrze. Jakieś takie powyginane.
Świetne masz te zakola bukszpanowe. Jestem ciekawa jak będą wyglądały docelowo, bo widzę, ze coś jeszcze tworzysz

Ewciu, ja ciągle coś tworzę
Tu widoczek z tworzonego bukszpanowego okna, na ceglane zakole

W kamiennym kręgu od początku 20:34, 10 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu, czy Ty dostałaś jakiejś pomroczności jasnej....mój ogród piękny?....Twojemu nawet do żywopłocika bukszpanowego nie sięga
Dla Cię zostawiam kwiatka rozchodnika, w rozkwicie i w pąku

Daleki od ideału..... 20:34, 10 sie 2016

Do góry
Przyszedł czas na rabatę pod magnolią, zamierzam wyrzucić wszystkie płożące jałowce.Po zainspirowaniu Toszki wyszły takie dwie propozycje.

niebieskie przylaszczka
czerwone klon palmowy
żółte hakonechloa
limonkowy hortensja bukietowa
lila zielony funkie
I co wy na to dziewczyny i chłopaki?
Kosolkowa Pasja 20:28, 10 sie 2016

Do góry
I rozchodników...
Ogrodowe skarby 20:23, 10 sie 2016

Do góry
Skrzyp chce opanować mój rabaty przydomowe .Ostro walczę z nim pędzelkiem i opryskiem ...troche zabawy no ale po dwóch takich zabiegach jest go mniej. Żniwa do około a wraz z nimi pelno latających nasion ostów trawnik mam biały teraz jeszcze popadało nasiona przyklepało i juz w ogóle cudownie :/

W kamiennym kręgu od początku 20:23, 10 sie 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)
Piękne masz te bordowe rozchodniki

Dostałam od sąsiadki dwa lata temu dwie sadzonki, i rozmnożyłam je na maksa
Dają ładne ciemne plamy w zestawieniu z tymi pospolitymi
Brakuje jedynie traw dla zwiewności, ale to się zmieni

W kamiennym kręgu od początku 20:18, 10 sie 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, piękne masz te rozchodniki, takie bujne. Aster wrzosolistny mnie bardzo zainteresował, jest śliczny, czy on "łapie" mączniaka jak inne astry? W zeszłym roku "pozbyłam" się astrów właśnie ze względu na tę chorobę i na podsychanie dolnych liści, ale Twój wydaje się zupełnie inny. Buziaki

Agnieszko, jak dobrze, że jesteś
Jak już pisałam mam go dopiero drugi rok. Zaskoczył mnie w tym roku swoimi rozmiarami....jedna roślinka a ma średnicę metra
Nie widzę, by łapał mączniaka, a przecież są ku temu warunki.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:16, 10 sie 2016

Do góry
Ja mieczyków nie kupowałam, dostałam paczkę z jakiejś okazji, miały być liliowe, a tu proszę burgund!

No to jeszcze jeden burgund. Trochę w słońcu rozjaśniony, hi, hi, hi!

W kamiennym kręgu od początku 20:10, 10 sie 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Aniu byłam w Twoim ogrodzie - wprawdzie przeczytałam kilkanaście pierwszych i ostatnich stron ale zaznaczam go do obserwowanych i będę zaglądać i nadrabiać cały wątek. Piękny ogród stworzyłaś. A to zakole bukszpanowe (czy cisowe?) cudne!!!!!

Małgosiu, miło mi Cię gościć w Kamiennym
Mam jeszcze jedno takie zakole z bukszpanu, trochę to potrwa, zanim utworzę zakole z oknem, ale wszystko jest na dobrej drodze
Proszę nie zwracać uwagi na brak trawnika, ale trwają nieustannie jakieś prace ziemne i szkoda siać trawę
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:07, 10 sie 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasia

godz. 20.50 fajrant
mój szpiegowski aparacik w totalnej ciemnicy bo dodatkowo pod cieniówką bez błysku tak udokumentował dzisiejsze zamieszanie, mogłem postarać się żeby nie poruszyć byłoby wyraźniej

hosty i krzaczki hortensji i lilaki miały przeprowadzkę

Zbyszku, dziękuję.
Na moim etapie tworzenia ogrodu - bardzo pomagają mi tego typu zamieszczane zdjęcia i opisy.
Ogród, mydło i powidło. 20:05, 10 sie 2016

Do góry
Jeszcze z boku .

Kosolkowa Pasja 20:00, 10 sie 2016

Do góry
Tak mało czasu na ogród.. Czas słoikowania teraz, czas nalewek, do tego obowiązkowe codzienne (lub prawie codzienne) spacery z psem.. Po pracy dużo tego czasu nie ma :/ Podlewam tylko donice, porozsadzałam trochę siewek szałwii (mam setki..!!), tu oberwę suchy kwiatek, tu chwasta wyrwę..

Dziś poranek prawie jak jesienny. 10 stopni, powietrze takie jakieś inne. Lubię, czekam na jesień

Tymczasem hortensji czas:
Ogród, mydło i powidło. 20:00, 10 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Te zakątki są najpiękniejsze,zawsze jakiś rarytas można wydarzyć

agnieszka_malysa napisał(a)
Ale masz różności w ogrodzie
Pięknie

Dzięki za pochwały!

Gocha napisał(a)
Kasiu u Ciebie śliczne powojniki. U mnie padła Viola niestety. Czy wszystkie rośliny z doniczek masz już wysadzone ? Bo ja niestety nie. Mam nadzieję że się wyrobię przed zimą.

Gosiu i u mnie nie wszystkie clematisy dają radę ale po Violi bym się tego nie spodziewała.
Co do roślinek w doniczkach to część zadołowanych a reszta stoi jak stała . Przed wyjazdem wakacyjnym bardzo chciałam jak najwięcej posadzić i przesadziłam trochę w te największe upały po 8 godzin zasuwałam, dużo posadziłam ale nie wszystko a po powrocie odchorowałam to szaleństwo i właściwie dopiero kilka razy udało mi się coś w ogrodzie podziałać. Też mam nadzieję, że przed zimą jeszcze dam radę w ogrodniczym nie byłam 1,5 miesiąca, teraz już nie chcę sobie dokładać.

Mala_Mi napisał(a)

Oooo ale fajnie.. dobrze wiedzieć, że odbije po cięciu Mam swoje za gęsto

Wpadłam na mydło i powidło... a tu nie ma.. tylko ogród i

Aniu jak ja się cieszę, że i ja się Tobie na coś przydałam a nie tylko na odwrót .
To jeszcze dopiszę, że cięłam go bo mi się zbyt mocno rozrósł. Celowo zrobiłam to też w zupełnie innym terminie niż jest zalecany - chodziło oczywiście o to że szkoda mi było stracić kwitnienie więc cięłam tuż po kwitnieniu - nie płakał i jak widać pięknie odbił, ciekawa jeszcze jestem jak będzie z przyszłorocznym kwitnieniem.
Zdjęcia przed (8 czerwca) tuż po cięciu i obecnie.

Zielona odskocznia 19:54, 10 sie 2016

Do góry
Klon zwykły najzwyklejszy, przyniesiony z pola

a na klonie coś wyrosło...

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:54, 10 sie 2016

Do góry
Ryska, dla Ciebie kwiatek.

Aniu monte- dla Ciebie również

Zielona odskocznia 19:51, 10 sie 2016

Do góry
Róże powtarzają

the pilgrim

bonica i red leonardo

munstead wood

ballade
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:50, 10 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Cudo!
Zielona odskocznia 19:47, 10 sie 2016

Do góry
Rudbekia i derenie tylko perowska nie chce rosnąć

miskant morning light i werbena

Zielona odskocznia 19:44, 10 sie 2016

Do góry
Jeżówka Glowing Dream, jedna sadzonka czekam kiedy przyrośnie i będę robić sadzonki

Zielona odskocznia 19:41, 10 sie 2016

Do góry
Czas jeżówek

jeżówki od Małej Mi

jeżówka Green Jewel

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies