Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 09:44, 25 sie 2016

Karol99 napisał(a)
Fajne zmiany, będę podglądać

Dziękuję Karolu Mam zamiar po obu stronach paleniska posadzić jakieś drzewa możesz co polecić jestem otwarta na sugestie
Sylvana 10:06, 25 sie 2016

Kamila...jeśli dobrze rozumiem to budujesz ognisko.
Moje zbudowane dwa lata temu powinnam przesunąć, tylko jeszcze nie wiem gdzie, bo drzewa urosły i ciepłe powietrze osusza liście. Nie potrzeba ognia żeby spalić rośliny, wystarczy ciepły podmuch i kolki w świerkach następnego dnia są brązowe. Zastanów się dobrze co sadzić obok...ja bym nic nie sadziła, bo teraz boję się rozpalić swoje ognicho....a wszystko rosło tak daleko.....
kamila66 12:36, 25 sie 2016

Sylvana napisał(a)
Kamila...jeśli dobrze rozumiem to budujesz ognisko.
Moje zbudowane dwa lata temu powinnam przesunąć, tylko jeszcze nie wiem gdzie, bo drzewa urosły i ciepłe powietrze osusza liście. Nie potrzeba ognia żeby spalić rośliny, wystarczy ciepły podmuch i kolki w świerkach następnego dnia są brązowe. Zastanów się dobrze co sadzić obok...ja bym nic nie sadziła, bo teraz boję się rozpalić swoje ognicho....a wszystko rosło tak daleko.....

Sylwio nie wiem jakie ogniska robicie. My zawsze małe/ niskie ledwo wychodzące poza kamienie granitowe, nie mamy gilla zawsze takie aby usmażyć kiełbaskę . Palenisko w tej części ogrodu mieliśmy od zawsze, bliżej sosny.

Gdybym robiła takie ogniska jak mój sąsiad, drewno ustawione jak wigwam o długości 1,5 metra to nic bym nie sadziła. Jak oglądałam inspiracje to ku mojemu zaskoczeniu ludzie mają paleniska na tarasach...
gobasia 12:41, 25 sie 2016

Oj Ty, stale coś budujesz ,ukladasz....Bob budowniczy z Ciebie...a może ty jesteś związana zawodowo z branżą budowlaną
Makao_J 18:19, 25 sie 2016

Sea Foam jaki jest wysoki i szeroki u Ciebie?
kamila66 08:36, 29 sie 2016

gobasia napisał(a)
Oj Ty, stale coś budujesz ,ukladasz....Bob budowniczy z Ciebie...a może ty jesteś związana zawodowo z branżą budowlaną

Basiu teraz myślę, ze to naprawdę koniec. Chodź czasami pojawia się myśl w mojej głowie, że może wędzarnie przy placyku zrobić
kamila66 08:42, 29 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Sea Foam jaki jest wysoki i szeroki u Ciebie?

Aniu nie jest zbyt wysoka, sięga mi do kolan. Pedy ma dość długie, niektóre mają ok 70-80 cm
AnnaCh 09:00, 29 sie 2016

Kamila, rzadko piszę, ale zaglądam regularnie do Ciebie
Jak ja Cię kobieto podziwiam za ten Twój zmysł budowlano-techniczny. Natchnęłaś mnie, że chce mieć w ogrodzie miejsce na ognisko Nie wiem jeszcze gdzie i czy w najbliższej pięciolatce to zrobię, ale chcę
kamila66 09:14, 29 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
Kamila, rzadko piszę, ale zaglądam regularnie do Ciebie
Jak ja Cię kobieto podziwiam za ten Twój zmysł budowlano-techniczny. Natchnęłaś mnie, że chce mieć w ogrodzie miejsce na ognisko Nie wiem jeszcze gdzie i czy w najbliższej pięciolatce to zrobię, ale chcę

Aniu pierwsze ognisko za nami, co prawda porządkowe ale Kuba kiełbaskę usmażył Cieszę się, że przyczyniłam się do budowli z którą kojarzy się przeważnie wiele miłych wspomnień

kamila66 09:18, 29 sie 2016

Trochę oflisowego