Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 17:42, 06 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Aniu my też czekamy pogody ,żniwa nie skończone,a wlaściwie to ledwie zaczęte....z racji pogody podganiam sobie prace ogrodowe...Aniu ceblowe to jeszcze za wcześnie na sadzenie czy już można?

Piekny masz ten kącik herbaciany ,nawet w deszczu...a jaki widok z okna!

Pozdrawiam serdecznie

Basiu, z cebulowymi jest tak:
sierpień- cesarskie korony,zimowity,
koniec sierpnia- narcyzy i przebiśniegi
wrzesień- cebulice, tulipany i inne.
Ja tulipany sadzę nawet w listopadzie, grudniu, nic im nie jest
Dzisiejsze widoczki z okna

Ogród zielonej AniaK 17:39, 06 sie 2016

Do góry
I jeszcze mój ulubieniec
Ogród zielonej AniaK 17:30, 06 sie 2016

Do góry
Kasieńko witam
Pozdrawiam serdecznie

Ogród z uśmiechem 17:27, 06 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Hura! Trawnik ścięty po raz pierwszy

Widać ubytki trawy po spłukaniu przez ulewę, jesienią na pewno trzeba będzie w wielu miejscach poprawiać ale....
Posypałam od razu nawozem bo jest mżawka i dzięki temu może go rozpuści jak nie, włączę nawadnianie

Przybywam. Pdziwiam!
No ślicznie! I pasy są Mój po pierwszym koszeniu wyglądał zdecydowanie gorzej. Może się okazać, że Ci tak się rozrośnie, że nawet dosiewki nie będziesz potrzebować. Ja chyba nie będę dosiewać. W zasadzie mało już widać miejsca, gdzie mi nasiona wypłukało U Ciebie też zacznie się coraz bardziej zagęszczać.
Jak ja Ci zazdroszczę systemu nawadniania. Piszesz, że sami kładliście. A jak u Ciebie z ciśnieniem wody? Jakieś reduktory ciśnienia montowaliście? Jakie rury kładliście? Ja się boję, że gdybym sama się za system nawadniania wzięła, to może się kazać, że system mi niewydolny wyjdzie. Dlatego się wstrzymuję. Póki co u mnie codziennie leje, więc system nawadniania mam niezawodny. Z trudnością udaje mi się wstrzelić w słońce z koszeniem i na nowo leje
Zamówiłam już 50kg jesiennego nawozu do trawnika. Pod koniec sierpnia rozsypię i to będzie tyle dla niego na ten rok.
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:22, 06 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
To jest zdjęcie z 22.09 2015r drugie kwitnienie
jak tylko zaczęly przekwitać wylamalam kwiatostany (nie gałązki) i tak zakwitly;d

można też przycinać gałązki przed pierwszym kwitnieniem na różnych wysokościach i to powoduje przedłużenie kwitnienia....ale ten pierwszy sposób bardziej mi się podoba, bo jest obfitsze kwitnienie

To dobrze, że tylko część wycięłam, ale cięłam tuż pod kwiatostanem,.. resztę pourywam
Ogrodowe przygody 17:18, 06 sie 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

Dziękuję choć ostatnio złapałam ogrodowego doła i co na mój ogród patrzę to jakoś takoś smuteczek mnie ogarnia

ale dlaczego ? roze masz przesliczne
i mam nadzieje ze to co napisalas to juz nieaktualne
Pokażę nasz ogród 17:16, 06 sie 2016

Do góry
Pokażę nasz ogród 17:15, 06 sie 2016

Do góry
Pokażę nasz ogród 17:14, 06 sie 2016

Do góry
Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:51, 06 sie 2016

Do góry
karol17 napisał(a)
Witam
Mam problem z trawnikiem, a dokładnie z plamami które pojawiły się na trawniku.
Domniemam, że jest to czerwona nitkowatość traw.
Co zrobić, żeby się tego pozbyć, ponieważ zajęło mi 1/5 trawnika.
Trawa rozkładana z rolki 3 m-ce temu.
Nawożona była 2 tygodnie temu Polifoską 12.
Dotychczas trawa była podlewana codziennie na ranem.
Obecnie zmniejszyłem ilość wody oraz podniosłem wysokość ostatniego koszenia
Jednocześnie na trawie pojawiły się różnego rodzaju chwasty (koniczyna - w dużej ilość, pojedyńczo mlecze i bliżej mi nie znane).
Proszę o radę co dalej robić z trawnikiem.
Dziękuję i pozdrawiam
Karol

Skosić trawnik, przesuszyć, wydrapać, nawieźć nawozem i podlać celem rozpuszczenia nawozu. Podlać?opryskać Topsinem. Ale nawóz powinien też pomóc.

Dwuliścienne chwasty potraktować Starane.
Moja bajka 16:47, 06 sie 2016

Do góry

Pierwszy kwiat Queen of hearts
Nowe życie 16:43, 06 sie 2016

Do góry
milka666 napisał(a)

Jeśli mogę coś dobrego podpowiedzieć, dla dobra ogrodu oczywiście i ku satysfakcji wspaniałej ogrodniczki (szacunek za cięcie) to prawa strona niskie roślinki niepotrzebnie "naciepane" na przemian, pstrzy się w oczach, powinnaś to ujednolicić, poprzesadzać, pogrupować I nie jest to krytyka absolutnie

Wszystko na pniu jest ok, ale żurawki No i brakuje bordowego, bardzo.
Moja bajka 16:41, 06 sie 2016

Do góry
Z południa Polski - ogród Marzeny 16:41, 06 sie 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Nie żeby mnie sumienie ruszyło, ale wsadziłam miskanty za ławkę (podzieliłam jednego na 3).

Ślicznie jest

Wrzosy też lubię, ale musze pouzupełniać trochę na moim mini wrzosowisku, bo kilka wypadło.
Czasem słońce czasem deszcz 16:39, 06 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Mogę dać kopa , bo ja takiego w pracy w tym tygodniu dostałam , ze mam ochotę oddać

Do jutra, podładuje y baterie i będziemy działac. Ja mam zawsze latem kryzys w ogrodzie, przemęczenie robotą, upałami, chwastami. A potem wraca energia

nieustająco podziwiam Twoją energię, masz Kobieto moc
dziękuję Wrocławiankom za spotkanie, pozytywną energię i poradnictwo w trudnych decyzjach
Zakupów specjalnych nie było, jedynie parę drobiazgów do domu

Rozpoznawanie bylin 16:38, 06 sie 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych

ewde napisał(a)
U mnie nad stawem wyrosła taka roślinka. Ładnie kwitnie. Nie mam pojęcia co to jest. W tym roku pojawiła się po raz pierwszy. Za moją działką są pola, więc może jakieś nasionka przywędrowały z wiatrem. Może ktoś z forumowiczów wie?

Przypomina sadziec.
Rozpoznawanie bylin 16:38, 06 sie 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych

U mnie nad stawem wyrosła taka roślinka. Ładnie kwitnie. Nie mam pojęcia co to jest. W tym roku pojawiła się po raz pierwszy. Za moją działką są pola, więc może jakieś nasionka przywędrowały z wiatrem. Może ktoś z forumowiczów wie?
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 16:37, 06 sie 2016

Do góry
tussi napisał(a)

Kupiłam w markecie nie wiem jakie stworzyć mu warunki. Ma aksamitne zielone liście i większe tym bardziej wpadają w ostry czerwień. POMOCY

Moja bajka 16:37, 06 sie 2016

Do góry
oczko wodne (takie chwilowe) cieszy także z powodu ptaków, które do niego przylatują

W małym ogrodzie Doni 16:34, 06 sie 2016

Do góry
I jeszcze ujęcia ogrodu z przodu chociaż tutaj chcę zmienić co nieco ale to już plan na najbliższy rok lub 2

Za przyczepką połowa moich rodziców

I żurawki już się troszkę rozrosły i biały kamień pożółkł

Wieczorkiem zajrzę do Waszych ogrodów bo mam sporo do nadrobienia

Pozdrowionka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies