Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Agania 09:33, 03 sie 2016

mira napisał(a)

Potwierdzam słowa Kasi masz bardzo klimatycznie urokliwie i po angielsku a warzywnika to u Ciebie faktycznie raj
Poziomka 19:35, 06 sie 2016

mira napisał(a)
trafiło mi się takie kleome

otworzyłam drzwi do mojego raju

Bo to jest rajski ogródek. Ogródki warzywne są moją ulubioną częścią ogrodów.
Jak zagospodarujesz nowy kawałek posiadłości ? Bo pomysłów pewnie wiele.
Pozdrawiam Jasia

kasiek 21:22, 16 sie 2016

A co tu taka plaża fotkowa? Mira nie leń się, ja tak lubie Twoje kompozycje (dlatego przerobiłam potem własne )
Gabriela 21:57, 16 sie 2016

Bukiet pokaż i nie pisz przynajmniej Ty o jesieni, bo dziewczyny przesadzają
mira 22:46, 16 sie 2016

Jest przerwa wakacyjna

choć ogrodowy spektakl trwa ja niestety robię mało zdjęć

Ogród żyje własnym życiem niekiedy w nim pracuję choć on by chciał żeby w nim pracować codziennie..
Akcja słoiczek idzie pełna parą.
Jeszcze na dodatek jest w miarę dość długo jasno więc wieczorem można coś zrobić.
Na ogrodowisko zaglądam czasem jak już leżę jak kot z którego wypuszcza się powietrze.

Tak więc czas pomyka, cieszmy się pięknem babiego lata,

Dzisiaj sprzątnełam jedną rabatę warzywną i posiałam rzodkiew czerwoną i białą i roszponkę. Narwałam tez pełno dalii bo pozazdrościłam Jasi.

Bukietów na wczorajsze święto narobiłam ale rozdałam a ten najważniejszy to ten

cieszą mnie dalie ale apetyt na nie rośnie i postanowienie dobrego przechowania

aminki porosły wielkie i się wykładają

lato Gabrysiu lato, lato ale już niedługo niestety, ja dziś kupiłam szachownice cesarskie i mus już wkopać

Odpiszę na wszystkie miłe wpisy jednak ciut później no i pozdrawiam wszystkich zaglądających

tulucy 23:52, 16 sie 2016

Koty to mają dobrze a Twój ma jeszcze przepiękne widoki
margaretka3 23:10, 18 sie 2016

Mireczko, wypoczywaj, wypoczywaj Choć czytam, że z plonami masz moc roboty. To cieszy, że praca w warzywniaku, nie poszła na marne. Uratowałaś pomidorki?
Aminki w każdej postawie są przepiękne i na szczęście mają urok lata.
Mojej najładniejszej dali nadal nie widzę, mam nadzieję, że jednak nie padła, a tylko zwleka z kwitnieniem. Szkoda by mi było 'Crazy Love'.
Macham serdecznie!
kasiek 19:47, 21 sie 2016

Nie robisz a masz takie piękne rabatki... ech Ty leniu Drugim razem nie dam dziecku aparatu i Ci tyle natrzaskam że będziesz musiała nowy wątek założyć
mira 20:56, 22 sie 2016

Nie wiem na jak długo starczy weny żeby odpisać na posty a na pewno braknie zdjęć bo jakoś mało ostatnio robię - a!
już wiem bo mało robię...w ogrodzie dobrze że robię obchód albo przebieg raz dziennie i utrwalam co jest do zrobienia czyli
to przesadzić/dosadzić/przyciąć.....

no ale lato jest więc akcja słoiczek, wakacje pod parasolem i upały w które kiepsko funkcjonuję ogród też

więc zajadam lato

melon mi się udał a pomidory tak sobie - za to wiem co zrobiłam źle czyli sukces

mira 21:01, 22 sie 2016

marzena napisał(a)
Mira, bardzo dziękuję za gościnę, szalenie miłe ogrodowe spotkanie w trójkę, nie wiem, czy wszystko zdążyłam w Twoim królestwie zaobserwować i zauważyć...

Podziwiam ogrom pracy i jej efekt w postaci nowego realizowanego projektu czyli jagodnika/warzywnika. A i dzięki za pyszne napoje z Twoich ziół i warzyw.
Sama zrobiłaś najlepsze posumowanie fotograficzne po naszych odwiedzinach, moje zdjęcia są raczej średnie bo robione w pełnym słońcu na szybko, gdyż głównie oglądałyśmy i podziwiałyśmy Twoją świetną kolekcję roślin w ogrodzie.

Umieszczę tylko dwie fotki na pamiątkę...
niestety nadal nie chcą się wgrać... ( więc zostawię to na kiedy indziej)

Marzenko super że udało się spotkać a teraz cieszę się że do Ciebie przyjadę i aż mi się zachciewa fotki robić bo ostatnio jakoś nie lubię