Kamila, tu to się nawet moja Hania załapała
Twój M zrobił super zdjęcia. Grupowe rewelka, a te całuśne najlepsze.
Belvedere bardzo podobna do róży, którą mam u siebie. W zeszłym roku bardzo chorowała, ale w tym roku po przesadzeniu, jedyne co jej dolega, to gąsieniczki, które obsiadły mi nawet pelargonie w donicach.
Za spotkanie bardzo dziękuję. Fajnie było znowu Ciebie zobaczyć. Oby takie spotkania były częściej.
Wróciłam się do tyłu i znalazłam te miejsca w maju co czosnki mają w swoich nogach zadarniającego?
Mógłbyś pokazać to miejsce w różnych miesiącach-takie porównanie zrobić?
Oczywiście nie upieram się, pokażesz ją za jakiś czas jeszcze raz może pojawi się coś charakterystycznego, liście powinna mieć na wierzchu bardzo gładkie ale nie woskowe. Ja mam dwie młodsza kwitnie, niska, starsza duży krzak ( liście rzeczywiście bardzo duże ale ta cecha pojawiła się z wiekiem )jeszcze w pączkach i wyglądają inaczej niż ta Twoja z fotki wyżej co do której jesteś pewna, że to Levana. Nie ma to jak jednak porównać w naturze
Moja trawa została zidentyfikowana jest to Proso włosowate (Panicum capillare) roślina jednoroczna pochodząca z Ameryki Północnej. U nas uprawiana.
Proso włosowate ma ciekawe nitkowate kwiatostany zakończone maleńkimi kłoskami i z tego względu może być sadzone jako roślina ozdobna na rabatach. Bardzo często spotykane jest w kwiaciarniach jako finezyjny dodatek w bukietach i różnych kompozycjach kwiatowych
stanowiska:
nasłonecznione
gleby:
umiarkowanie ubogie do żyznych, przepuszczalne
wilgotność:
umiarkowanie suche do wilgotnych
Mebelki fajowe, u mnie też podobne w planach Czytam o dylematach na temat blatu. Myślę, że sami musicie z Emem zdecydować co Wam bardziej pasuje i z czym się lepiej czujecie. Niewątpliwie blat drewniany będzie lżejszy.
Mam u siebie taką konsolkę z blatem betonowym i sam blat waży 25 kg. Trudno będzie manewrować takim ciężkim stolikiem, chyba, że go postawisz i nie będziesz przesuwać