Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:05, 29 cze 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Twoje róże to same piękności, a ogród aż kipi kolorami. Trawnik u mnie miejscami też podsycha, nie pamiętam kiedy ostatnio porządny deszcz padał.
Relacja z ogrodu Vivy wspaniała, jej ogród jest prześliczny.

U nas padało przeszło miesiąc temu, a upały ogromne, w niedzielę miałam 35 stopni w cieniu. Staram się ratować ogród, ale wodę mam tylko ze studni , w której zasoby też są ograniczone.
Za miłe słowa dziękuję, ogród Vivy to perfekcyjnie zadbana perełka.
W większości mój trawnik tak wygląda, róże ledwo zakwitną, a słoneczko tylko czeka, żeby je od razu upiec.

Żeby nie było tylko narzekania jest też soczysta zieleń i efekt moich starań o ratowanie ogródka.
W ogródku Iwony 23:04, 29 cze 2016

Do góry
Alnwick Rose

Wisley

Bez nazwy

I jeszcze raz Chopin a w tle Aphrodite.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:01, 29 cze 2016

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:01, 29 cze 2016

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:59, 29 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Tym razem się udało ale nie do końca jestem zadowolona z wszystkich moich zakupowe. New Dawn ma trzy kwiatki a Snow Princes strasznie śmieci pomimo tych kilku kwiatów które wypuściła nie skradła mojego serca.

New Dawn

Ja tak kupiłam wiosną pelargonie wiszące. Myślałam, że się nimi zaopiekuję, zasilę i będę miała wielkie Wooow. No i ludziom kipią obficie na balustradach a moje dopiero startują. Na dodatek okazało się, że wśród koralowych pojawiła się różowa :/ W przyszłym roku kupuję już takie wyrośnięte, kwitnące.
Róże zaczynasz dobierać zjawiskowe....Jak będę zakładała rabaty, przyjdę do Ciebie na szybki kurs, bo już u Ewci mi mądrze o nich rozprawiłaś. Oczywiście jeszcze polecę do Mirki

EDIT:
Zapomniałam pozdrowić i pomachać....U mnie też po ulewach strasznych. Nie spłynęłam i jeszcze trwam!
W oflisowym ogrodzie 22:59, 29 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Warzywniak ładne wybujał.

Kamila czy Ty masz czereśnie?

Aniu mam dwie kolumnowe i są beznadziejne bo nie mają prawie wcale owoców myślę o wymianie na jedną karłową ale jeszcze się nie rozglądałam.
Wiśnia groniasta nadrabia za trzy drzewka Wersja już uszczuplona

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:59, 29 cze 2016

Do góry
Szybko pisze bo brak czasu i idę spać bo rano wstaję...
Prawie co goście imieninowi odjechali odemonie
Co słychać w ogrodzie dziś pospacerowałem więc wiem wszystko.

Więc tak;
Na rabacie z jukami ( śródziemnomorska rabata) rozkwit totalny wszystkie juki prawie kwitną :0 co mnie cieszy najbardziej, nawet dziewanny tam się wysiały same i kwitną.
Na rabacie na ogrodzie lawenda się pozbierała a myślałem że już po niej, ale za to wrzosy dużo ich przepadło trudno, zostało może z 30 krzaczków. Bambus ładnie się rozrasta na rabanie a reszta to iglaki .
Na skarpie przy oczku wszystko do cięcia się nadaje bo wchodzi wszystko w siebie tak to jest jak sadzisz małe... . Ale każdy błędy popełnia.
Na oczku lilie górują, kwitną jak szalone ehhh tylko podziwiać, zmieniłem aranżację na podeście są agapanty, palma i juka co będzie kwitła , za podestem też ściana z juk już kwitnie, marsylia chyba dobrze się czuje w oczku bo rośnie jak szalona o dziwo a kupiłem małe sadzonki. Reszta w oczku to busz się robi.
Na bylinówce wszystko rozkwita co mnie cieszy chociaż tam kolorowo i wesoło obok niej do kwitnięcia szykują się hortensje drzewiaste będzie co podziwiać jak im nic się nie przydarzy...
Reszta roślin doniczkowych palmy, oleandry, figi itp. ma się dobrze rośnie jak szalona.
Trochę się rozpisałem ale czas ucieka więc kończę i zapraszam do zwiedzania a ja zwiewam zostawiam juki kwitnący szpaler na dobranoc

W ogródku Iwony 22:58, 29 cze 2016

Do góry
Chopin

Geoff Hamilton

Aphrodite
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 29 cze 2016

Do góry
maluszki z maja już są duże

tutaj też zgęstniało , a bratki samosiejki zabałaganiły.....teraz im pozwalam, ale za rok już nie

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:55, 29 cze 2016

Do góry
Widok na Folkową rabatę.

Rododendronowy ogród II. 22:53, 29 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu jak pięknie! Bajeczne! Cudne!
Żywopłotki cisowe. 22:53, 29 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Haniu berberysy już się wybarwiły niektóre zastały zielone .Kłosowiec mi się ładnie rozsiał trawki rosną zobacz

Mirko - ciekawa jestem czy te zielone będą wysmukłe o drobnych listkach chciałabym by powtórzyły cechy mateczne.
Moje trawki stoją jeszcze w mnożarce i zagłuszone rozsadami co nie dałam rady wysadzić.

Doradź mi czy tymi małymi berberyskami zrobić obwódkę rabacie trawiastej.
W tej chwili rosną tam kostrzewy ale zagłuszają jeszcze małe tuje Danca aurea.
Tuja z czasem rozrośnie się większa, wykopsam kostrzewy jak znajdę czas. z kostrzewą pracy też jest dużo, przycinać perfekcyjnie wiosną, potem drugi raz jak kłosy ma.
Berberysy też dwa trzy razy ciąć, ale szybko pilarką i prosto.

Bronzowe trawki martwe, posadzę młode w te miejsca.

Zdjęcia z przed kilku dni, trawa już skoszona, wcześniej wstrzymałam się przed upałami. Za to wczoraj nadrobiłam koszami więcej.
W ogródku Iwony 22:52, 29 cze 2016

Do góry
Powojnik Polish Spirit włazi mi na rynnę.

Z drugiej strony domu kwitnie Warszawska Nike.

Pierwszy z moich floksów.

Dzwonek karpacki w towarzystwie gailardii.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:51, 29 cze 2016

Do góry
hosty od Justyny

O....! 22:51, 29 cze 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Haniu, no zaskakujesz mnie swoim pierwszym stwierdzeniem... nie wiem nawet co powiedzieć...

Nicol, dzięki,jeszcze The Fairy się ociągają z kwitnieniem i te czerwone też

Zbysiu, miło, ze Ci się podobają moje koła, nie wiem jaką odmianę kiedyś kupiłam,mam już ją kilka lat, odmładzam ostrym cięciem i trzyma się nieźle

Joku dzięki za Twoje trzy stwierdzenia

a taki gar żeliwny sobie wypatrzyłam w skupie złomu...

Piękna kompozycja pod tarasem, a gar cud miód, uwielbiam takie starocie, mój złom również często nawiedzam , pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 22:49, 29 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Jeżówki kłaniają sie wszystkim dokoła

Skusiłam sie na hakone ale ceny

Ojjj i mi ta biała jeżówka mocno się podoba, róże też śliczne Mainzer Fastanacht taka subtelna, nie dziwię się, że Twoja ulubienica.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:49, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Miało być tanio, to było I fajnie wyszło

Tym razem się udało ale nie do końca jestem zadowolona z wszystkich moich zakupówe. New Dawn ma trzy kwiatki a Snow Princes strasznie śmieci pomimo tych kilku kwiatów które wypósciła nie skradła mojego serca.

New Dawn

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:48, 29 cze 2016

Do góry
Domi, nie mogę się nie zgodzić
Kasja, sie ma i dzięki za dobre słowo
Gośka, już pomarańczy niet. Tera czerwone są

W ogródku Iwony 22:46, 29 cze 2016

Do góry
Ewo, dziękuję za pochwały, ale to jest ten sam ogród co rok temu. No może przybyło parę roślinek, a reszta się nieco rozrosła.
Wstawię trochę aktualnych zdjęć.

Czerwone róże szaleją, kwitną bardzo obficie. Później powtarzają kwitnienie i tak do przymrozków. Nie znam nazwy, niestety.

Krwawnik Terracotta z różyczką.

Pysznogłówka z lilią - ta u mnie kwitnie jako pierwsza.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:45, 29 cze 2016

Do góry
hortka ma sporo kwiatów zawiązanych

malwy ładne tylko u góry, od dołu już łyse bo znowu rdza

tawułki teraz najładniejsze,ale szkoda, że krótko kwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies