Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:39, 23 sie 2016

Ewa u mnie wszystko w tym roku zaczęło szybciej się rozrastać. Nawet Limki wystartowały dość wcześnie. Efekt jest taki, ze szybciej zaczynają się przebarwiać. A wyglądają już tak.

W sobotę rano.

Poniedziałek

GosiaJoanna 06:21, 24 sie 2016

Ania limka u mnie tez juz zmienia kolor i stipa nareszcie wypuszcza klosowe włosie pieknie sie robi u Ciebie
Anusia 08:34, 24 sie 2016

Gosia doczekałaś się nasionek. Mówiłam wszystko ma swój czas. Dzisiaj się wypogadza. Jest szansa, że nie spadnie deszcz, bo rabaty wzywają.

Moja biedna Chopin dla Ciebie. Ma coraz więcej szarych plam, obrywam liście, opryski słabo działają.

boguslaw_r_ 11:50, 24 sie 2016

Witaj "krzyżaczko" Pobiegałem sobie troszeczkę,
domek piękny szybko postawiany,
mój fundamenty listopad wprowadziliśmy się w sierpniu po 9 miesiącach, cały drewniany z bala, też mały ok 110 m2,
ogrod pełen wszystkiego co pokazuje co lubisz,
mój ogród powstaje już ponad 10 lat iglasty od 5 i nadal nie jest w pełni skończony,
jak będziesz miała problem pytaj jak potrafię pomogę pozdrawiam serdecznie.
Anusia 10:01, 25 sie 2016

Dziękuję za odwiedziny
To prawda dom postawiliśmy szybko ale całe przygotowania trwały prawie trzy lata łącznie z zakupem działki. Na rok przed postawieniem szkieletu wylewaliśmy fundament. To był czerwiec 2013. w lipcu 2014 przyjechała firma z Kaszub postawić nam dom w stanie surowym zamkniętym. Ogród miał już warzywnik oraz pierwszą rabatę 'folkową. Do maja 2015 pracowaliśmy nad wykończeniówką. W maju minął też rok od naszej przeprowadzki. Wówczas zaczęło się szaleństwo. Zaczęłam pracować dwutorowo zarówno w domu jak i w ogrodzie. Powstała rabata z hortensjami oraz dosadziłam drzewka, byliny aż do stanu obecnego.

W najbliższym czasie zrobię zdjęcie drzewka i wtedy poproszę o radę.
Pozdrawiam i zapraszam częściej
GosiaJoanna 13:01, 25 sie 2016

Aniu mączniak tak zaszalal mi na winogronie az go wyciełam juz nic mu nie pomagalo
MirellaB 14:44, 26 sie 2016

Śliczne limki

Zbierasz kłosy rozplenicy do wysiewów?
Anusia 10:54, 27 sie 2016

GosiaJoanna napisał(a)
Aniu mączniak tak zaszalal mi na winogronie az go wyciełam juz nic mu nie pomagalo

O buu, bardzo szkoda.
Ja dzisiaj po raz kolejny kupiłam Topsin na mączniaka. Ostatni raz robię oprysk a póżniej jesienią miedzianem i powtórzę wczesną wiosną.
Anusia 10:56, 27 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Śliczne limki

Zbierasz kłosy rozplenicy do wysiewów?

Tak powoli zbieram, wszystkie te kłosy, które prawie już odlatują.
Nasionka powinny być dobre.
monteverde 21:04, 04 wrz 2016

Anusia napisał(a)
Gosia doczekałaś się nasionek. Mówiłam wszystko ma swój czas. Dzisiaj się wypogadza. Jest szansa, że nie spadnie deszcz, bo rabaty wzywają.

Moja biedna Chopin dla Ciebie. Ma coraz więcej szarych plam, obrywam liście, opryski słabo działają.

U mnie Limlight jeszcze się nie przebarwia, a w Chopinie obrywaj listki i nie zostawiaj ich pod krzewem to wszystko przez tą pogodę od kiedy ja masz? pozdrówka aha a w St. Polu był już jesienny kiermasz?