Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 13:12, 06 sie 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Aniu mam tylko takie słoneczko ale posyłam

cudne to zdjecie
Ogród Ani :) 13:08, 06 sie 2016

Do góry
Rabata studniowa.
Nie wiedziałam jak posadzić trzmieliny Kombinowałam i kombinowałam ... eM się napatoczył (akurat przechodził ) poustawiał je. Spodobało mi się. Posadziłam Nie wiem czy dobrze, nie wiem czy ich nie ma za dużo tam. Najwyżej w przyszłym roku przesadzę. Obawiam się, że jak dam za dużo kulek to będzie za ciężko. Tam chcę jeżówy? przetaczniki? no i hakone tak jak Tocha pisała. No i klon - inwalida obowiązkowo
Proszę zgłaszać uwagi wszelkie

Cisy jak zwykle wymagają czasu Ale już to wiemy

Widok z drogi

Na razie pilnuję aby prosto trzmielinom patyki szły Moja obsesja

cdn..
Ogród Ani :) 13:00, 06 sie 2016

Do góry
Dalej najniższa kaskada

cdn...
Ogród Ani :) 12:58, 06 sie 2016

Do góry
Dzięki Toszko za klona
Za rodki i azalie nie dzięki Miałam nadzieję, że masz sklerozę zaawansowaną i nie przypomnisz sobie o tej rabacie
A tu klops
Nie mam już siły na tą rabatę a eM i tak nie zgodzi się na rwanie takiego kawała darni ręcznie. On ma w planach maszynę i wykorzystanie darni gdzieś
Ile to ja się nasłuchałam jak rwaliśmy darń pod hortki Miałam wykład ekonomiczny, że metr tej darni kosztuje 12 zł! O boshe co ja z tym moim eMem mam

Urlop się kończy a ja działam dalej. Jako, że mam wątek w planowaniu zamieszczam mój Mordor z nadzieją, że kiedyś będzie ładnie
Dziś skończyłam najniższą kaskadę. Poszły na nią paprocie, miedunki i hakone. Cisy wymagają czasu...wiadomo

cdn...
Moja bajka 12:53, 06 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
rododendron Kokardia chyba mogę już uznać za nieżywy.

Rh jesze zostaw, spryskaj na grzyba i dosyp nawozu, wyrzucisz jak liście opadną a pędy sie zasuszą. Mi w tym roku Rh bardzo chorują
Moja bajka 12:52, 06 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kupiłam ambrowca Gumball (moje największe ogrodowe marzenie ) i mam dwa pomysły na jego posadzenie:
jako soliter na trawniku, na boku. Zrobiłabym mu obwódkę z kostek granitowych i jakieś skarpetki dosadziła

Kasiu a w tym zakolu to nie jest miejsce na gry dla dzieci? Bo wierz mi one potem zrobią tu porządek
Blaski i cienie nowego życia 12:52, 06 sie 2016

Do góry
Moja królowa tarasowa nic sobie z deszczu nie robi i się rozwija jak będzie ciepło to pewnie i zapach się pojawi

Ogród Ani :) 12:46, 06 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Przemielenie tych dóbr z ziemią

Tadammmm ... już posadzone

Ale będzie pięknie Anulka, już sobie wyobrażam ten łan kwitnących hortensji, cudnie
Podwórkowa rehabilitacja 12:31, 06 sie 2016

Do góry
W beczce kiszone ogórki a nie wiem co zrobić z cukinii.
Może sałatki a może leczo bez mięsa? Macie jakieś sprawdzone przepisy? Poproszę

Pachnie bazylią
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:27, 06 sie 2016

Do góry
Jupiii, to i u mnie są te kopciuszki . A ja nie wiedziałam co to za jedne. Dzięki Tobie już wiem . Zbysiu zerknij jeszcze do mnie, bo doprecyzować coś chciałam . I doradź proszę gdzie byś ambrowca Gumball posadził.
jeszcze jeden kopciuszek, prosto Dębicy . Od przybytku głowa nie boli .
Podwórkowa rehabilitacja 12:26, 06 sie 2016

Do góry
Czy u Was też cała kuchnia pływa w przetworach lub w materiale na przetwory czy to mi odbiło na okoliczność przyszłej warszawskiej studentki?
Moja bajka 12:23, 06 sie 2016

Do góry
Kupiłam ambrowca Gumball (moje największe ogrodowe marzenie ) i mam dwa pomysły na jego posadzenie:
jako soliter na trawniku, na boku. Zrobiłabym mu obwódkę z kostek granitowych i jakieś skarpetki dosadziła

czy na środku tego zakola? Teraz ustawiony bynajmniej nie na środku, ale mniej więcej widać o co chodzi.

plan był taki, że ambrowiec będzie kiedyś zamiast tej gruszki, ale nie mam serca jej wyciąć. Niech jeszcze będzie. Odbywa się na niej całe ptasie życie towarzyskie .

Moja bajka 12:12, 06 sie 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasia i fajny , możesz mu przez parę kolejnych lat dla spokojnej smukłości wycinać co roku na gładko przyrosty boczne które startowały z jednego pąka z przewodnikiem
czyli te na wiosnę w 2017

o Białoboku pogadamy za rok po wybarwieniu -naciesz się dziewczyno takimi widokami

Zbysiu czyli te co zaznaczyłeś mam ciachnąć teraz czy na wiosnę? Czy te teraz, a te które wyjdą wiosną to wtedy: Dzięki. Białobok zachwyca. Jak się cieszę, że go mam . I Twoje bezcenne wsparcie .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:02, 06 sie 2016

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Witam Potrzebuję pomocy, bo w głowie pustka ogrodowa..... Mam do zrobienia rabatę pod oknem kuchennym, blisko tarasu, od strony zachodniej. Mam tam i cień i słońce. Chciałabym wykorzystać hortensje Limelight i żurawki Marmalade. W I wersji był pomysł wysypania tego miejsca kamieniami i posadzenie w nich tylko lawendy. Może i fajnie, tylko lawenda już mi dawno przekwitła. Później zrodziła się wersja nr 2, żeby wykorzystać to co mam, czyli hortensje (do wyboru po 2 szt.Limelight i Vanillie Fraise) oraz żurawki (jak na razie z podziału mam 23 ładne doniczki). Mogę też dołożyć Perowskię. Stożki, kulki bukszpanowe? Trawy? Róże? Miłorząb na pniu? Rabata ma w środkowych miejscach +/- 2m na 4,5m. Trochę odchodzi na opaskę przy domu i na opór betonowy wylany od strony położonej kostki.

Mój dylemat widziany z różnych stron...... Aha, i jeszcze dodam, że w tym miejscu jest taki mały korytarz powietrzny, żeby nie było tak łatwo

Witaj
Hortensje + żurawki (rozchodniki) to fajny zestaw ale zima będzie łyso a to jak dobrze rozumiem jest front? Nie chcesz nic zimozielonego + trawy i żurawka, którą już masz?
U Agi - czyli słońce i piach 11:35, 06 sie 2016

Do góry
Jak posadzić jeżówki?

Opcja 1

Opcja 2
Rozplenicę przesadzę

Bardzo proszę o głosy mam już linię kroplujaca więc niedługo już koniec z tą rabatą
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:28, 06 sie 2016

Do góry

maluchy z ostatniego lęgu kopciuszków

samiczka i nastroszony samczyk maluch a już straszył mnie w charakterystyczny dla kopciuszków sposób głosem i przysiadami

a wszystko to w takich pochmurnych okolicznościach przyrody

Anna i Ogród 11:27, 06 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wczoraj dostałam paczkę z trawką Sporobulus. Już się wywiedziałam że mało popularna ale niebywale piękna jesienią. Podobno też dobrze zimuje u nas. Zobaczymy. Na wszelki wypadek zbiorę nasionka.
Teraz muszę dobrze ją wsadzić by podziwiać to piękno. Najlepiej podobno stworzyć łączkę.

fajna, nie widzialam takiej, zbierz nasionka
Rododendronowy ogród II. 11:23, 06 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

zamast motylkow poki co znalazlam trawniczek elegancki
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:19, 06 sie 2016

Do góry

lawendzie podsypałam kamyków ,może lepiej bedzie rosla

O....! 11:13, 06 sie 2016

Do góry
marzena napisał(a)

[b]

ale fajny taras widokowy i wybieg dla pieskow
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies