Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

20:50, 05 sie 2016
Urszulla napisał(a)
Dziś cięłam dużego bukszpana na kulę muszę powiedzieć że szkoła Kindzi na spotkaniu przyniosła efekty z cięcia zrobiłam 170 patyczkowych sadzonek

doradze tez tak zrobiłam...kiedyś ...ładnie sie ukorzeniaja (95% sukcesu miałam)...ale ...ja swoje niby z korzonkami juz ładnymi wiosna przesadziłam i ze 40% mi padło ...tak wiec wiosna nie spiesz sie z przesadzaniem ..jesli wytrzymasz poczekaj na stabilna pogode ...albo do sierpnia nawet ...wtedy beda mocniejsze

PS. a werbena 3 sezon zyjemy......zapowiadam powolny rozwód juz nie pozwole sie jej wysiac w tym roku zetne szybko albo wyplewie
danuta_szwajcer 12:08, 06 sie 2016

Zapewne po deszczu ciężko pracujesz w ogrodzie? U nas mokro, wilgotno co chwile cos leci z nieba no nie wiem czy cos zrobie dzisiaj, powalone wszystko wiatr by się przydal by to wysuszyć. A sadziłas już tak bukszany? Urosły Ci? Bo cos mi się wydaje, ze tak już rozmnażałas? Buziaki
Urszulla 12:48, 06 sie 2016

eee_taam napisał(a)

doradze tez tak zrobiłam...kiedyś ...ładnie sie ukorzeniaja (95% sukcesu miałam)...ale ...ja swoje niby z korzonkami juz ładnymi wiosna przesadziłam i ze 40% mi padło ...tak wiec wiosna nie spiesz sie z przesadzaniem ..jesli wytrzymasz poczekaj na stabilna pogode ...albo do sierpnia nawet ...wtedy beda mocniejsze

PS. a werbena 3 sezon zyjemy......zapowiadam powolny rozwód juz nie pozwole sie jej wysiac w tym roku zetne szybko albo wyplewie

Ja się śmieję właśnie że niektórzy mają dość werbeny a ja ciągle niedosyt. Łatwo ją ograniczyć
Urszulla 12:50, 06 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Zapewne po deszczu ciężko pracujesz w ogrodzie? U nas mokro, wilgotno co chwile cos leci z nieba no nie wiem czy cos zrobie dzisiaj, powalone wszystko wiatr by się przydal by to wysuszyć. A sadziłas już tak bukszany? Urosły Ci? Bo cos mi się wydaje, ze tak już rozmnażałas? Buziaki

Danusiu, nic nie robię bo wczoraj za gorąco a dziś deszczowo. W przyszłym tyg. muszę kosić
Tak sadziłam właśnie bukszpany w ten sposób 2 lub 3 lata temu i w tym roku zrobiłam sobie z nich mały szpalerek Bardzo jestem zadowolona. Ale żeby z jednego bukszpana zrobić 170 sadzonek to nie przypuszczałam
Urszulla 12:52, 06 sie 2016

Moja królowa tarasowa nic sobie z deszczu nie robi i się rozwija jak będzie ciepło to pewnie i zapach się pojawi

Urszulla 14:14, 07 sie 2016

W niedzielę dołączył zapach- pachnie jak te różowe rugosy, pięknie jak otwieram drzwi tarasowe uderza zapach

Bogdzia 21:47, 07 sie 2016

Królowa tarasowa piękna ale jak sie nazywa?Pozdrówka Ula.
Urszulla 11:34, 08 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Królowa tarasowa piękna ale jak sie nazywa?Pozdrówka Ula.

Senteur Royale dziś rano rozwinęła wszystkie dolne pąki, zdjęcie niestety w pełnym słońcu nie jest najlepsze. Zostały jeszcze trzy pąki za wyższej łodydze którą wypuściła. Docelowo 80cm wysokości, do -26st. Całuję

sylwia_slomc... 13:05, 08 sie 2016

Urszulla napisał(a)
W niedzielę dołączył zapach- pachnie jak te różowe rugosy, pięknie jak otwieram drzwi tarasowe uderza zapach

Uwielbiam ten zapach
Kindzia 19:37, 08 sie 2016

Przywrotnika dostanę od Sebcia, nie będę wybrzydzać

Ładna ta róża i pachnidełko na dodatek, powiadasz?