Sabina76
22:45, 03 sie 2016
Witam
Potrzebuję pomocy, bo w głowie pustka ogrodowa..... Mam do zrobienia rabatę pod oknem kuchennym, blisko tarasu, od strony zachodniej. Mam tam i cień i słońce. Chciałabym wykorzystać hortensje Limelight i żurawki Marmalade. W I wersji był pomysł wysypania tego miejsca kamieniami i posadzenie w nich tylko lawendy. Może i fajnie, tylko lawenda już mi dawno przekwitła. Później zrodziła się wersja nr 2, żeby wykorzystać to co mam, czyli hortensje (do wyboru po 2 szt.Limelight i Vanillie Fraise) oraz żurawki (jak na razie z podziału mam 23 ładne doniczki). Mogę też dołożyć Perowskię. Stożki, kulki bukszpanowe? Trawy? Róże? Miłorząb na pniu? Rabata ma w środkowych miejscach +/- 2m na 4,5m. Trochę odchodzi na opaskę przy domu i na opór betonowy wylany od strony położonej kostki.
Mój dylemat widziany z różnych stron...... Aha, i jeszcze dodam, że w tym miejscu jest taki mały korytarz powietrzny, żeby nie było tak łatwo

Mój dylemat widziany z różnych stron...... Aha, i jeszcze dodam, że w tym miejscu jest taki mały korytarz powietrzny, żeby nie było tak łatwo