W lustrach (na razie są 3, ale będzie więcej). Z góry, patrząc z tarasu górnego, pięknie odbija się ogród w lustrach i zamiast betonowego płotu, mamy "obrazy".
Wczoraj wybraliśmy się z dzieciaczkami do Magicznych Ogrodów. Młodsza latorośl zachwycona , totalnie wpadła w świat stworów - cała drogę do domu przeżywał. Fajna sprawa chociaż ja akurat od siebie mam spory kawałek do Puław. Będąc w okolicy " zahaczyłam " o szkółkę Kurowskich i z wyładowanym bagażnikiem wróciłam do domu . Oj wydała bym tam sporo kasy. Rośliny wielkie, wybór ogromny i ceny bardzo kuszące.
Tymczasem kilka kompozycji z Magicznych Ogrodów.
Mam dylemat, zostało mi jeszcze kilka wielkich roślin jak na przykład te tuje widoczne na zdjęciach. Chciałabym je jakoś ogarnąć ale nie wiem jak... myślicie że mogę je jakoś mocniej ciachnąć??
Wpadłam oglądnąć ptaszki. Bogdziu jesteś niesamowita. Żeby tak perfekcyjnie uchwycić zachowania i piękno ptaków to trzeba być mistrzynią fotografii plenerowej i wieeelkim miłośnikiem fauny i flory. To zdjęcie powinno być nominowane go nagrody World Press Photo !
Buziaki pozostawiam.
Z uwagi na trwające prace remontowo-ogrodowe planuję zagospodarowanie terenu z przodu posesji.
Było tak
A jest tak do ideału jeszcze trochę brakuje
Tylko co dalej ??????
Brak pomysłów. Myślałam o wsadzeniu kul bukszpanowych między drzewkami ale co dalej? Może mogę liczyć na jakąś podpowiedź, bo w chwili obecnej mam pustkę w głowie i zero pomysłów.