Moja ma około 150-160 cm. Jest po wiosennym cięciu. Zaczynała się wyradzać, miała coraz mnie kwiatów i brzydki pokrój. Przycięłam ją wiosną i stwierdzam, że ona lubi ten zabieg. Kwiatów będzie dużo, ale pokrój dalej nieładny. W przyszłym roku przeprowadzę bardziej radykalne cięcie.
No szok! takiej ilości jeszcze nie widziałam i się nie spodziewałam. co będzie w przyszłym roku, jak się to wszystko rozmnoży? przecież to co nazbieraliśmy to tylko część
Dumna jestem z placyku, miło że Ci się podobają moje ogródkowe poczynania
Ostatnio zajęłam się też aranżacją tarasu po remoncie ( choć jeszcze niuanse nie dokończone)
Załóz wątek, masz już dużo zrobione, drzewka piękne, trawy też. To wymaga tylko dopieszczenia.
Zwołam Ci do pomocy ogrodniczki i doradzą co i jak rozmieśćić. ja w tym kiepska jestem bo sadze głównie rzędami. mam jedna rabate bylinową na której mieszam nierzędy od wiosny.
z fioletów do wyboru masz jeszcze lawendy, szukaj niskiej z grubym kwiatem bo kolor mocniejszy,
przetaczniki i dzwonki.
Judith cienkie a rzadkie to różnica
Zoba tu włosy mojej Lidki - tez cienkie ale nie rzadkie . Kiedyś miała kitek jak moja ręka - taki gruby - później zaczęły się odchudzanki i włosy dostały po doopie Obcięła je a teraz znowu zapuszcza
Zobacz jakie cięcie - jak matka - wszystko na krótko