Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:31, 24 maj 2016

Do góry
Na razie dość zielono

Jak dla mnie w słoneczku wyglądają bosko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 24 maj 2016

Do góry

Bylinowa z czosnkami w roli głównej, muszę dosadzić ich więcej.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:23, 24 maj 2016

Do góry
Zdenerwowałem się dzisiaj i zacząłem rwać siewki werbeny, poszły trzy wiadra a dziada dalej jest pełno, ale przynajmniej na widoku nie irytuje bo wymieszała się z chwastami i wyglądało to okropnie.
Mam za to troszkę zdjęć

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:19, 24 maj 2016

Do góry
Mateusz ja mam kompletny wąż ssący z koszem i dwoma zaworami, ale dzisiaj okazało się, że pompa nie działa bo po odłączeniu wszystkich dodatkowych sprzętów sama pompa nie zaciąga wody. Coś będzie trzeba wykombinować.
Chelsea Flower Show 2016 22:06, 24 maj 2016

Do góry
Luki myśle z z ilością roślin na m2 wkrótce dogonimy CHFSh

Mi sie podoba Barrack, Hysqvarna, Morgan Stanley i LG Smart
Ale mam poczucie, ze w tym roku nic mi sie tak nie spodobało jak w poprEdnich latach. Chociaz mysle, ze do nasadzeń tych ogrodów będę powracać.

Ogród kostka z przymrużeniem oka w kategori FRESH Garden mnie zaskoczył

Bardzo bym chciała pojechać na CHFSh ale własnie tak jak dzisiaj po zobaczeniu projektow, wygranych, pijechać i spojrzeć na to z bliska, ocenić, obfotografować i skomentować.
Ciekawe jaka roslina będzie szlagierem w tym roku co nam pokaze Danusia?

Ale totalnym zaskoczeniem dla mnie jst jednak Excentric Garden Diarmuida Gavina. Mysle ze jog inwencja Twórcza powinna byc oceniana w innym wymiarze.
I tak niedoścignionym wzorem jest dla mnie jego Sky Garden
U Agi - czyli słońce i piach 22:02, 24 maj 2016

Do góry
No jak już tak się ładnie zapączkowały Nigry to za miesiąc nie poznasz swoich drzewek , moje po cięciu też już ruszają, ale że to ich 2 i 3 cięcie to troszkę szybciej się budzą bo tak drastycznie już potrzeby nie było.
Poza tym powiem jeszcze... ufff
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:56, 24 maj 2016

Do góry
Ja to nawet nie wiem co mam pochwalić bo jestem wstrząśnięty (nie zmieszany ) ilością kwiatów. Łubinami co roku się zachwycam bo mnie to nigdy się nie udały taki ze mnie ogrodnik.
Chelsea Flower Show 2016 21:52, 24 maj 2016

Do góry
Ja to swojej pełnej opinii na temat Chfsh nie wygłoszę, ale kilka ogródów nawet mi się podoba.
Wiem, że to wszystko po to by się zainspirować, ale trudno inspirować się czymś co kosztuje 'miliony' a rabaty to ściśnięte na maksa rośliny, aż dziwi mnie, że nie ma kategorii :największa ilość roślin na metrze kwadratowym.
Niemniej fajnie pooglądać bo rozmach niektórych ogrodów jest imponujący.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:43, 24 maj 2016

Do góry
Nie mogę patrzeć na Twoje trawy, hortensje z resztą też... ehh gdzie tu sprawiedliwość
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:52, 24 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mateusz zawór sprawdzony, pompa zalewana ze 30 razy, rozruch normalnie działa, ale nie zaciąga wody. Nie wiadomo co się zepsuło.

Tak pytałem bo ja wcześniej miałem do studni włożony taki smok który tylko zasysal wodę że studni ale woda szybko się kończyła więc razem z dziadkiem wpłukalismy rurę w dno na głębokość 2m i jest woda cały czas teraz. No i ostatnio siedziałem w studni i montowałem zawór zwrotny bo też woda uciekała.

Ooo ale wiesz co może być, bo u nas początkowo też tak było, jak wpłukalismy ta rurę to wszystko było Oki ale okazało się że miała małe pęknięcie i po jakimś czasie też przestało zaciągać wodę. Musiałem wejść do studni uciąć rurę przy samym dnie prawie i połączyć z nową rura.
My mamy w PCV, nie wiem jak u ciebie ale skoro zawór działa to może coś takiego?
No chyba że pompa coś sama w sobie nie działa
Moja codzienność - ogród Oli 07:19, 24 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ooo nowy rdzewiak do kolekcji przyjemnie się ponudziłe, ale rzucił mi się w oczy buczek, który ładnie ruszył w tym roku, spore ma przyrosty, a to na pewno cieszy

buczki kocham na równi z grabami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 23 maj 2016

Do góry
Mateusz zawór sprawdzony, pompa zalewana ze 30 razy, rozruch normalnie działa, ale nie zaciąga wody. Nie wiadomo co się zepsuło.
Moja "przyziemna" :) pasja 23:18, 23 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oj to jeszcze ja życzenia dorzucam Spełnienia wszystkich marzeń.
Dodam nietypowego "kwiatka"
Cisy o których Ci pisałem to odmiana Parade bardzo wąskie.
Niestety są droższe niż myślałem, ale za to i wyższe, mają ok 120-140cm za 70zł.

Łukasz, dziękuję i za życzenia, i za cisy. Już pisałam u Ciebie o nich. Jak nic bliżej nie znajdę, to się wybiorę .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 23 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Niestety by w spokoju móc jechać w sobotę na spotkanie muszę wyrobić w domu swoje... dlatego bardzo nieczasowy jestem, ale zdjęcia muszę przynajmniej zrobić bo jeszcze mi wszystko przekwitnie.
W ogrodzie sucho strasznie, trawnik schnie, a poszła dzisiaj pompa do studni, niby działa, ale nie może zaciągnąć wody, nie wiadomo co się stało.

A może coś z zaworem zwrotnym i trzeba zalać pompę na nowo ?
Moja codzienność - ogród Oli 23:11, 23 maj 2016

Do góry
Ooo nowy rdzewiak do kolekcji przyjemnie się ponudziłe, ale rzucił mi się w oczy buczek, który ładnie ruszył w tym roku, spore ma przyrosty, a to na pewno cieszy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:03, 23 maj 2016

Do góry
Niestety by w spokoju móc jechać w sobotę na spotkanie muszę wyrobić w domu swoje... dlatego bardzo nieczasowy jestem, ale zdjęcia muszę przynajmniej zrobić bo jeszcze mi wszystko przekwitnie.
W ogrodzie sucho strasznie, trawnik schnie, a poszła dzisiaj pompa do studni, niby działa, ale nie może zaciągnąć wody, nie wiadomo co się stało.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 23 maj 2016

Do góry
Ewo ja jeszcze kilka azalii będą sobie kupował, ale to w przyszłym roku, troszkę mi teraz szkoda jednak listę tych pachnących będę miał gotową bo tylko takie chcę. No i jednak szkoda, że nie zabrałem tej Soir de Paris, gierczusia zbyt słabo kusiła

Anula byłem w Pęćhcinie w zeszłym roku, piękne miejsce i z chęcią odwiedziłbym jeszcze raz tym bardziej w czasie spotkania, sam niestety na pewno się nie wybiorę, ale kiedyś zapewne jeszcze tam zawitam

Kasiu cieszę się bo wygoda jest to ogromna i oszczędność czasu, mnie jeszcze dwie rabaty zostały, jedną podłącze w tym tygodniu, druga musi poczekać do jesieni bo prosić się już nie mam zamiaru... Na dodatek pompa dzisiaj poszła w studni.

polinko teraz to przez tą samodyscyplinę żal mi, że nic nie kupiłem, ale nadrobię w przyszłym roku jak już miejsce będzie przygotowane.

Gosiu widzisz ja mam trudny żywot, u siebie podlewa mi się samo, ale muszę latać podlewać za płot bo tam nawadniania przy prawie wszystkich nowych roślinach nie włączam bo przy rachunku za wodę można by w kalendarz kopnąć
Mnie też szkoda bo chciałem jechać, ale nic nie poradzę i tak cieszę się, że mogłem w ogóle być.

Jagoda ja jestem bardzo zadowolony, jest to bardzo wygodne bo nie muszę już latać na każdą rabatę. Podlewam sobie tylko trawnik i warzywnik. Trzeba się jednak liczyć z tym, że linie kroplujące zużywają dużo więcej wody niż zużyjemy przy tradycyjnym podlewaniu.
W przyszłym roku jak wszytko się uda zamontuję jeszcze sterownik by samo się włączało.

Możesz na początek rozłożyć lnie kroplujące na rabatach, ale ich podłączenie w całość naziemnie nie będzie wcale tańsze, a podłączanie węża pod każdą rabatę będzie mało wygodne. Pozostaje jeszcze opcja z kilkoma wężami ogrodowymi leżącymi na ziemi. Nie trzeba na początek montować skrzynki z zaworami bo tu może kwita troszkę podrosnąć, ale same rury doprowadzające warto od razu zakopać bo złączek przy linii kroplującej nie ma za dużo, a to one są dość drogie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:28, 23 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jestem w miarę na bieżąco, ale nie piszę Proszę o podanie listy jarzmianek na pw

Napisałam dopiero teraz, nie wiem czy to nie za póxno Łukasz ?
sorry.....i dzieki wielkie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:26, 23 maj 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Podziwiam za taką samodyscyplinę finasową Ja nawet jak czegoś nie kupię to mam kilka dni przechlapane, łącznie z zaburzeniami snu w poczuciu straconej , jedynej szansy na kupno najpiękniejszej rośliny, którą widziałam

Fajnie napisane ale to tylko ogrodnik ogrodnika zrozumie

Pozdrawiam LUki i gratuluję samodyscypliny
Na Łowieckiej 09:30, 23 maj 2016

Do góry
U mnie tak wyglądały hortki muśnięte mrozem, wszystkie pąki zniknęły i zostały patyki, dopiero teraz pokazują się ładne małe listki. Niestety ten rok dla roślin jest ciężki, chociaż to już trwa od zeszłego sezonu niestety.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies