Tak pytałem bo ja wcześniej miałem do studni włożony taki smok który tylko zasysal wodę że studni ale woda szybko się kończyła więc razem z dziadkiem wpłukalismy rurę w dno na głębokość 2m i jest woda cały czas teraz. No i ostatnio siedziałem w studni i montowałem zawór zwrotny bo też woda uciekała.
Ooo ale wiesz co może być, bo u nas początkowo też tak było, jak wpłukalismy ta rurę to wszystko było Oki ale okazało się że miała małe pęknięcie i po jakimś czasie też przestało zaciągać wodę. Musiałem wejść do studni uciąć rurę przy samym dnie prawie i połączyć z nową rura.
My mamy w PCV, nie wiem jak u ciebie ale skoro zawór działa to może coś takiego?
No chyba że pompa coś sama w sobie nie działa
Mateusz ja mam kompletny wąż ssący z koszem i dwoma zaworami, ale dzisiaj okazało się, że pompa nie działa bo po odłączeniu wszystkich dodatkowych sprzętów sama pompa nie zaciąga wody. Coś będzie trzeba wykombinować.
Zdenerwowałem się dzisiaj i zacząłem rwać siewki werbeny, poszły trzy wiadra a dziada dalej jest pełno, ale przynajmniej na widoku nie irytuje bo wymieszała się z chwastami i wyglądało to okropnie.
Mam za to troszkę zdjęć
No ładniutko. Szkoda że się nie udało spotkać na ostatnim zlocie gdzieś mi umknęło bo ostatnie 2 miesiące miałem troche nie ogrodowych tematów do ogarnięcia, ale myślę, że nadrobimy. Pozdro