dziękuje za pomoc i odwiedziny! trojeść posiadam tylko się boje czy wytrzyma w czasie upałów bo tam smaży i rośliny skalne też znajdę.
od dziś podjęłam mocne postanowienie poprawy: koniec agrowłókniną i więcej pomysłów Ogrodowiska ( bo chyba wpadłam w kompleksy)
Wg mnie brak azotu, jest zagłodzony wypłukały go może silne opady deszczu, albo gleba ogólnie była zbyt jałowa ? Co mu dałaś w dołek? Nic? Jakby dostał próchnicy kwasnej z obornikiem to by bujał jak nie wiem co
Siarczan amonu jako zasilenie, tylko że jest jesień więc nie jestem pewna stosowania teraz.
U mnie na zimę zostają w donicach kule bukszpanowe.
Można posadzić iglaki na pniu, podsadzić bluszczem, mogą być kolorowe iglaki np. Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea Nana', Platycladus orientalis 'Aurea Nana', kosodrzewina z wrzosami , trawy, turzyce.
Moga być kolorowe gałęzie np. derenia białego plus dynie lub wrzosy.
Odpowiedź dla Tomka, mnie się wydaje że trawka wzeszła za gęsto, tzn, pewnie przekroczyłeś normę wysiewu, siewki walczą o składniki pokarmowe i wodę oraz światło. Normalny nawóz trzeba było dać wcześniej. Moim zdaniem zastosuj teraz nawóz jesienny do trawników, a o azot zadbasz na wiosnę.