Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:06, 18 lip 2016

Do góry
KATKAK
Kasiu, normalnie mnie zawstydziłaś, bo owszem, nie najgorzej u mnie w ogrodzie, ale gdzie mi do tych najpiękniejszych, mimo to kocham mój ogród, bo mójbardzo ci dziękuję
nazwa pełna, to carex Elata Aurea. Jeśli jeszcze są, a chcesz, to kupię i ci wyślę???
ona pasuje do wszystkiego
tu mam z limkami, ubiegłoroczne patyki sa krzewami

KATEL
na to liczę, rosną dośc szybko, ale tak czy siak, 2 lata mus czekać

jeden osobny słup dostał bambusy i po nim pnie się Sweet Summer Love

i jak jeszcze urośnie ta piękność
Charles Austin
jaka ona zmienna
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:01, 18 lip 2016

Do góry
Zapomniałam dorzucić paskudę, która panoszy się na całego Niby ładna ale ekspansywna

W zgodzie z naturą 14:00, 18 lip 2016

Do góry
Ela obejrzałam ogród, jest bardzo dojrzały, pięknie zielona trawa, wisteria, milin, hortensja, lilie zachwycają, warzywnik i zbiory pierwsza klasa
Sielskie miejsce
elka_ napisał(a)
A teraz troszkę historii:

rok 2013

Czy mały pomocnik to Twoja córunia?
Moja codzienność - ogród Oli 13:54, 18 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
przyszły jeżówki z wymiany foto dla Edytki

po lewej Sensation Pink i Vintage Wine , po prawej Green Eyes

Olu piękne okazy!
Wybacz, że pytam-ale nie było mnie troszku-urlopowałam się-robiłaś przegląd swoich jeżówek?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:49, 18 lip 2016

Do góry

Ale jest też przysłowiony trup w szafie-mordor lebiodowy obok wykusza-efekt nawiezionej,ale nierozplantowanej i nieobsianej trawą ziemi.Oczywiście fuknęłam chłopa,bo pośrednio to jego wina-chodniczek z obrzeży utknął w połowie,więc nie było jak rozplantować i obsiać.

Chwaściory niczym nie skrępowane szaleją.Ruszyłam jednak z pracami-układam gabion, a potem ruszam z kopaczką w busz:-/

O Kasjo dobrze że już jesteś wypoczęta i gotowa do pracy
Mordor cytuję bo mam to samo więc łączę się w bólu
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:48, 18 lip 2016

Do góry
Marta, a nasze poprzednie rozważania nadal aktualne? Bo coś było wspominane o konieczności zrobienia ścieżki

Część wypoczynkowa mi się nie podoba i wymaga dopracowania - trawnik ma kształt położonego jaja, a powinno być duże koło przed tarasem i malutkie na ognisko. W paincie nie umiem tego narysować:/.

W każdym razie, moja skromna opinia jest taka, że rabata brzozowa powinna mieć kształt wklęsły, a nie wypukły i powinna być większa. I to byłby w zasadzie główny cel tego niedorobionego rysunku.
To, i ścieżka ogrodowa z prawej strony
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:47, 18 lip 2016

Do góry
ELA
to może niech okrywa altanę, fajnie by to wyglądało u mnie sadziłam kosodrzewiny, które cierpiały, w miarę, jak berberys się powiększał, w środku jest jałowiec, który widać zimą, o dziwo żyje, no i tez jakieś jałowce wśród berberysu i też żyją, widoczne są zimą, gdy on bez liści.
A na samy dole mam różne płożące jałowce, które stale tnę
BOGDZIA
dzięki, że zaglądasz
popatrz, dzielżany od ciebie
miałam je w innym miejscu, ale jesienią przesadziłam, a i tak tam został kawałek i jest..

i pełny liliowiec od ciebie
Ogród Mirelli 13:47, 18 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Róża Aphrodite zakwitła drugi raz - perłowo różowa w odcieniu porcelanowym

Przepiękna jest ta róża, kolor bajka.
Ogród Mirelli 13:45, 18 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Liatry i motyle

Super fotka Mirelko!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:43, 18 lip 2016

Do góry
Lato w ogrodzie nabiera dojrzałośći i kolorów...kwitną liliowce, jezówki, ciągle któraś kwitnie z róż i zaczynaja nabierać na znaczeniu trawy, pokazują sie coraz wyraźniej.........
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:42, 18 lip 2016

Do góry
Wróciłam na włościWypoczęta,troszku opalona-ale niewiele,bo nie jestem zwolennikiem kąpieli słonecznych
Takie widoki miałam:

A takie zastałam po powrocie do domu:
Cudna niespodzienka-jeżówki

Hortensje:

Ale jest też przysłowiony trup w szafie-mordor lebiodowy obok wykusza-efekt nawiezionej,ale nierozplantowanej i nieobsianej trawą ziemi.Oczywiście fuknęłam chłopa,bo pośrednio to jego wina-chodniczek z obrzeży utknął w połowie,więc nie było jak rozplantować i obsiać.

Chwaściory niczym nie skrępowane szaleją.Ruszyłam jednak z pracami-układam gabion, a potem ruszam z kopaczką w busz:-/
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 13:38, 18 lip 2016

Do góry
GOTOWE

Witaj Kasik. Będąc u Gosiaczka w wątku zobaczyłam zaproszenie do Twojego wątku - nie omieszkałam zajrzeć. Efekt końcowy jest piękny. Nie ma to jak pomocna dłoń Pozdrawiam.
Ogród z widokiem na jezioro 13:38, 18 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Przepiękne okazy! Tak juz kwitną???
Obym długo nie czekała, na takie jak twoje; fajnie, że więcej fot dałaś, szersze kadry, z przyjemnoscia obejrzałam. Na widok plonów slinka mi pociekła
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:38, 18 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
O i moje ślimaki jak mam dobry humor to lataja
Czosnki mam w hortensjach i niestety ale większość się wylozyla...jednak hortensja za wysoka.

Macham Małgoś z Doliny Baryczy

Odmachuję !
Moje czosnki w liliowcach wyłozyły sie i jak wczoraj skosiłam trawnik to teraz mam ciemnofiletowe łebki na tle zielonego trawnika...leżące...
W innym miejscu tez leża , tym razem razem z biała lawendą, wybujała...obie rosliny sie położyły i ...zdobią rabatę na leżąco...
Mam je pierwszy raz u siebie, musze jakis inny pomysł na nie na przyszły rok wymyśleć...

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:33, 18 lip 2016

Do góry
ULA
no nie daję rady, tak z doskoku, to tu to tam działam.
W sumie doszło mi z Kasinym zakupem 11 hortensji, akurat te, których nie mam
MALA_MI
moje juz out poszły, mikołajki miałam kiedyś i tez straciłam, nie ponawiam próby, ma być coś, bez ciągłego poprawiania
JOLA
pachnie bardzo, inaczej o wiosną i latem i jesienią, inaczej w pochmurny dzień inaczej w słoneczny, a le zapachy słodkie, przyjemne, trudne do zdefiniowania. Czasami sosny tak pachną, czasami jałowce, a teraz kwiecie. Miło, że tak pomyślałaś o moim ogrodzie....ale bukszpany mi śmierdzą

trudno mieć jest ładnie, jak stale psy niszczą

i jak mnie zobaczy, spyla, po czym za minutę znowu to samo
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:31, 18 lip 2016

Do góry
Iggia napisał(a)
Ania, dzięki za wczorajsze popołudnie Dawno się tak nie śmiałam
Przy takiej Babci nie sposób się nie śmiać

Ania, babcia nr 1
miałaś gości Czytam o suszy, o stratach, ale i tak nie widać tego, nadal bujnie. Zachwyciła mnie jezówka, o która pyta Marzenka, chyba się skuszę. Jeżówki sa bezproblemowe. A twój sukces z odmianową jeżówką cieszy, czekam czy moje też będą odmianowe, na razie siewki roczne, za rok się okaże.
W oflisowym ogrodzie 13:27, 18 lip 2016

Do góry
elka_ napisał(a)

U Sylwi te obwódki to chyba z bukszpanu, świetnie wyglądają, u Przemka w "Ogród mały ale pojemny" są trawiaste, też super. Możliwości jest wiele na pewno coś wymyślisz

Dzwoniłam do Rosarium i nie trzeba żadnych zaproszeń , ale warto zadzwonić i zaanonsować się na dzień i ile osób, rozmawiałam z miłą panią i zaanonsowałam siebie z córką na niedzielę. Za sam przyjazd do nich dostaje się 5% na zakupy plus kolejne 5% za coś tam nie pamiętam do tego ceny promocyjne , będą pokazy cięcia róż, spotkania z profesjonalistami, zwiedzanie pól różanych i wiele innych atrakcji, kawa ciasteczka

Wysłałam Ci PRIV

Przemka ogród znam trawiaste w tym miejscu na pewno odpadają bo wszystko mi tam wygniło po zimie
Blaski i cienie nowego życia 13:24, 18 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Moje pelargonie w tym roku we wszystkich kolorach

Prześliczne, masz do nich rękę
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:21, 18 lip 2016

Do góry
MARGARETE
Małgosiu, są i plusy z samosiewu, mniej kasy na rośliny, a jeśli już, to wybrane, których nie mam

MADZENKA
mam nadzieję, że bez strat u ciebie, jakoś powoli i ja ze sprzątaniem wybrnę
w sobotę wpadła Aga, przywiozła mi 4 hortensje Grandiflora i 6 różowych anabelek, juz sobie je posadziłam, Doszły dzielone hakone i jeżówki, jeszcze tylko tuje podetnę i wyrównam
ceny śmieszne, bo po 5 i 10 zł.
poprzednią wersję zniszczyły psy
te jak się rozrosną, będzie super
róże zostawiłam

takie maluchy, liczę że za 2 lata będą ogromne
Anna i Ogród 13:17, 18 lip 2016

Do góry

tutaj dwie sadzonki meteor pink - sadzonki na prawdę ładne i duże

inne odmiany niestety nie są już tak dorodne, na zdjęciu green jewel

ale generalne polecam sklep bo i tak sadzonki ładne w porównaniu do innych sklepów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies