Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To miejsce trzeba kochać 07:40, 28 cze 2016

Do góry
Szykuję się do zakupu żurawek. Nie wytrzymałam i kupiłam kilka w ten weekend - 8 zł sztuka. .

W tle widać hekonechloa all gold - malutkie. Wolno rosną. Czym nawozi się takie trawy?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:39, 28 cze 2016

Do góry
Sprzątam, odkurzam, wczoraj sporo zrobiłam, co najważniejsze wsadziłam wszystkie zapasy i zdobycze, jakie miałam w doniczkach za domem

No, może poza tym, co za odkurzaczem stoi

Pszczelarnia 07:38, 28 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Potrzebuję pilnie zidentyfikować taką różę rosnącą w opuszczonym ogrodzie. Ktoś wie?

Ewo, to może być Nevada. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:38, 28 cze 2016

Do góry
Jeszcze Irenko nie, ale niedługo Ocknęłam się po chorobie dopiero teraz, bukiet imieninowy w kolorze magenta

To miejsce trzeba kochać 07:37, 28 cze 2016

Do góry
A to inne zdjęcia z ogrodu. Mało ostatnio czasu, co najwyżej pielenie i koszenie trwnika

Życie w wiejskim ogrodzie 07:36, 28 cze 2016

Do góry

Cześć To zdjęcie jest super bo zestawienie kolorystyczne roślin jak dla mnie bardzo udane, tak mało popularne To się chwali
To miejsce trzeba kochać 07:34, 28 cze 2016

Do góry
Zaczynają też kwitnąć hortensje

Ogród w Otrębusach 07:33, 28 cze 2016

Do góry
Jako, że aura nie sprzyja dobrym zdjęciom za dnia, więc wczoraj przy lekkim deszczu udało się uchwycić w miarę nierozmazany ogród nocą.

To miejsce trzeba kochać 07:31, 28 cze 2016

Do góry
Tawułki kwitną
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:27, 28 cze 2016

Do góry
Izuniu, zabawa z łukiem, to nie codzienność. Wyciągniesz jak będą chętni do strzelania!
Miłego dnia!

Chwasty w trawniku 07:25, 28 cze 2016

Do góry
Evo napisał(a)

Wygląda na kurze proso, też teraz z nim walczę, przywleczony z ziemią. Tylko wyrywanie tam gdzie się da, tam gdzie wyrwanie poczyniłoby zbyt duże szkody wsadzam ostry nożyk w ziemie i nacinam na głębokości 1-2cm, łatwiej wychodzi z częścią korzenia - może nie odrośnie... A jeśli tak, to w przyszłym roku Bayer Puma (na to cholerstwo nawet Roundup nie działa)
Pomysł na ogród 07:23, 28 cze 2016

Do góry
Skula napisał(a)

dawno mnie u Ciebie nie było ale nie mogłem nie skomentować jak na amerykańskim filmie fajnie, klimatycznie i wielki sacun że własnymi siłami...
pisałeś że odpowiesz na pytanie jak co więc pytam

1. Podesty to z czego?
2. wypożyczałeś wszystko czy kupowałeś. Jak to drugie to dasz namiary? Chodzi o namioty i podesty...

Komunie Synala mam za klilka lat ale do czegoś takiego to się trzeba przygotować a tez plenerowo mi się marzy...
Ogród wśród pól i wiatrów 07:11, 28 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Jola, cudna lawenda! Nie mam pojęcia, co na hotrensje mogłoby być. Jeżówki fajne. Ja zamówiłam na necie, ciekawe co mi przyjdzie...

Tak Marzenka, lawenda super sprawa Już wiem, że będę miała kolejny łan Tym razem wzdłuż bonici, bo się zakochałam u Reni w takim zestawieniu Ale chyba sobie sama wyprodukuję sadzonki, mam trochę siewek. A trochę spróbuję ukorzenić po cięciu. Muszę zerknąć czy też masz lawendę, bo już nie pamiętam A co do jeżówek to sama jestem ciekawa co Ci przyjdzie

Ja potrzebuję 3 szt róży Artemis, no i wypatrzyłam na necia, ale taka tania, że aż się boję Hehe..

Macham kwiatkowo

To właśnie puste miejsce przed bonicą czeka na lawendę
Ogród Mirelli 07:00, 28 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kupiłam dzisiaj w Castoramie trzy hortensje Annabell. Cena mnie zszokowała 12,97 za sztukę.
Tak tanio hortek jeszcze nigdzie nie widziałam.
Wiem, że z marketowymi roślinami rożnie bywa, ale za taką cenę warto spróbować.
Ładne, dorodne egzemplarze. Wyglądają o niebo lepiej niż moje Strong Annabell za 45,00 zł sztuka, zresztą sami zobaczcie i oceńcie - fotka poniżej

no faktycznie ładne okazy i jaka przystępna cena też bym się skusiła
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:38, 28 cze 2016

Do góry
moze ktos wie co za owad zapyla moje fuksje?

nie udalo mi sie go lepiej zlapac
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:36, 28 cze 2016

Do góry
Viola na tak na dzialce juz spisz fajnie. U nas do wakacji jeszcze daleko. Ciekawa jestem jak sie udaly spodniczki

Truskawka z nasionka wyhodowana juz kwitnie naprawde ma jeszcze troche ciemniejsze kwiatki

a to ostatnie to slonecznik szorstki, bedzie lada chwila
Pysznoglowka tez juz zaczyna

Dzis jedziemy na wycieczke do pobliskiego parku rozrywki. A ja nie moge sie patrzec na krecoce sie karuzele. jak przezyje to odezwe sie popoludniu
Makowo na Kociewiu 06:32, 28 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Juziu w tamtym roku nie kładła się tak, ona nie lubi jednak mocnego cięcia. Potraktowałam ją dość radykalnie i widocznie to był błąd
Zdjęcia z tamtego roku

Jeśli nie przytniesz nisko wiosna będzie miała baty na 1,5 m z mniejsza iloscia kwiatów. Ja ja ciełam nad 5 oczkiem i dzieki temu wypuszczała duzo małych pedów na sztywniejszych starych pedach. Ale kalśc sie i tak będzie, nie ma opcji. Ona ma pokrój bardziej poziomy niż sztywny pionowy. 5 lat z nia walczyłam i mimo jej urody wiekszośc poszła do tesciowej, zostaiwłam tylko 3 krzaki

Juzia zdecydowanie Mary Rose

Kasieńko cudnie masz.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:29, 28 cze 2016

Do góry
Gruszko na kazda

Haniu oj mam ochote nq szpaler i bedzie poczatek mam

Na dobry poczatek dnia

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 03:30, 28 cze 2016

Do góry
To i ja sie dolacze juz z HH
Dwa ogrody 00:29, 28 cze 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Mariola u mnie jeden szalony floks też się szykuje. Róża Petticoat cudnej urody, bardzo oryginalny kolor. Przyznam się szczerze, że pierwszy raz ciesze się, że ta moja działka nie jest duża. Codziennie trzeba podlewać, nie całą działkę, ale jakieś miejsce. Jak tak dalej pójdzie to domu nie wybuduję. A jak u Ciebie ?

Floksy, czosnki, liliowce, jeżówki zaczynają kwitnąć. Mam wrażenie, że wszystko kwitnie na raz
Podlewam rabaty wymiennie, codziennie inną, bo na razie linii brak Tam, gdzie nie mam róż, na jednej rabatce włączam zraszacz; wszystkiego na raz nie dam rady, chociaż działka mała
Petitcoat młoda, sadzona jesienią. Jak na razie jej pokrój nie zachwyca, ale poczekam, może się zbierze

Ponieważ nie zaglądałam na forum kilka dni, wrzucam fotki w kolejności, w jakiej je robiłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies