Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomysł na ogród 22:41, 27 cze 2016

Do góry
Wow brak mi słów, przepięknie Krzyś.
Najlepszego dla Was
Ogród i co dalej 22:40, 27 cze 2016

Do góry
Małe sprzątanie w ogrodzie
conici brak brzydko jest coś trzeba będzie z tym zrobić, ale co ? może wsadzić tam moją aurea nana, którą mam w donicy na berebrysy nie patrzymy , to nie jest ich docelowe miejsce

Mój 4 arowy azyl... 22:40, 27 cze 2016

Do góry
Wczoraj był bardzo przyjemny dzień. Najpierw spadł długo oczekiwany deszcz, a po południu (dobrze że padać przestało) spotkaliśmy się u Ewy-Nallar.
Spacerek po ogrodzie, oglądanie roślin, wymiana doświadczeń i obowiązkowe pogaduszki - to wszystko złożyło się na bardzo miłe spotkanko, które trwało do późnych godzin wieczornych.
Zrobiłam trochę zdjęć, ale nie wszystkie są udane i dlatego nie nadają się do pokazania.
Te lepsze...

Ogródek Ewy 22:38, 27 cze 2016

Do góry
Ogródek Ewy 22:35, 27 cze 2016

Do góry
To i ja jeszcze oficjalnie podziękuję za gościnę. Było przesympatycznie, nagadać się nie możemy Śmiechu co niemiara i wyjątkowa wyżerka
Ogród piękny, bardzo lubię ten klimat choć zdjęcia mam w większości w moim stylu czyli portrety roślin
Dwa zdjęcia tylko z twarzami i tak nietypowe

Widoczki?

Hortensja pnąca - Hydrangea petiolaris 22:34, 27 cze 2016

Do góry
michalina_siwek napisał(a)
Ratunku. Cała hortensja ma na sobie takie coś. Jest to twarde. Zostawia ślady na pędach.

to korzonki.... Hortensja czepia się nimi np. zagłębień w murze.

Spokojnie, nic strasznego nie wyhodowałeś
Wizytówka - Ogród Freya 22:32, 27 cze 2016

Do góry
Czerwiec 2016r. Czerwiec , to przede wszystkim róże...
Ta, kwietnie tylko przez około 2 tygodnie i pachnie bajecznie.

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:29, 27 cze 2016

Do góry
Jako że u mnie zmian w tym roku NIET to fotki mogą być nieco przynudzające.

Moja bajka 22:29, 27 cze 2016

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:25, 27 cze 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Ewelina, mnie również podoba się Twoja nowa lawendowo różana rabata
Ciekawe, że mimo deszczowej aury i gliny rośnie u Ciebie tak pięknie lawenda
Moja jest już dawno w worku

ponadto tak wypiękniało u Ciebie od pierwszych zdjęć na forum, że duże wow

ps. całusek dla Ciebie i piesia

Tylko się ze mnie nie śmiej, ale z lawędą historia jest taka:
Dosłownie 2 tygodnie temu wykopałam swoją sprzed domu i wydałam kuzynce - ona chciała, a ja chciałam się pozbyć. Co więcej tą lawendę wiosną przyciełam bardzo mocno i powiedziałam - jak padnie to nie będzie szkoda wyrzucić. a ona pięknie odbiła i rosła!!!! No wredna jakaś.

A teraz jak stwierdziłam że robię różankę to te lawendy wpadły mi w łapki - miały być szałwie, ale marne były i ta hidcote sama mi wpadła więc swierdziłam że zobaczymy. Tutaj będzie mieć mokrzej niż przed domem więc najwyżej za rok znów wydam

Zamierzam jeszcze jedną rabatkę poszerzyć i tam 2 róże posadzić. Chciałabym bonica 82 ale ona za wysoka jest więc chyba któraś z fairy będzie, ale pewnie raczej biała niż różowa. A może masz na myśli coś płaskiego w miarę i nie za bardzo rozrastającego się?
W sumie ta moja no-name mi się podoba, ale w sklepie chyba tylko 1 sztuka została, a ja bym 2 potrzebowała.

Piesio kochany, ale często utytłany bo uwielbia się tarzać i wyciągać w trawie, wodzie - wszystkim co brudne

Buziole dla Ciebie i kwituch! Ponoć moussaka, szkoda że zdjęcie trochę przekłamuje kolorki - ten ciemny jest ciemniejszy. Dość spory kwiatuch jest

Moja bajka 22:24, 27 cze 2016

Do góry

wiem, że katuję tymi hortami codziennie, ale trudno mi się oprzeć, bo z dnia na dzień są coraz piękniejsze, a kolory bardziej wyraźne .

Mała Eleczka 22:22, 27 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Rany, stipa bajeczna! Zresztą i sam ogró niesamowicie się zmienił; współczuję chorób, oby jak najszybciej wszytsko na dobre tory wróciło; Everillo łądny, czy zimozielony???
A gdzie kwiatek guzikowca, przeszukałam i nie znalazłam.
Trzymaj się Aga i dzięki za namiary.

15.02.2015(sadzone jesienią 2014)

23.11.2015

Z tego roku nie znalazłam dobrego zdjęcia.

Zdjęcia guzikowca zrobię jutro
Nie ma za co Buziaki
Ogród wśród pól i wiatrów 22:21, 27 cze 2016

Do góry
Jakaś pinda mi hortensje zjada

Czym popryskać??
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:21, 27 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Co powiesz na taką krzewuszkę? Jest Twoja jeśli chcesz . Dostałam dwa patyczki od Ewci z Ogródka Ewy ze dwa lata temu. Dziś przesadzałam, bo biedna już mało miejsca przy tujach miała i te patyczki cudnie się podzieliły na dwie piękne, dorodne już roślinki . Teraz i ja się podzielę, Ewcia się nie obrazi, bo bliźniacza siostra zostaje oczywiście u mnie . Zobacz jakie ma ślicznie obrzeżone listeczki . KWitnie na jasny róż, w tym roku po raz pierwszy, ale jeszcze dość skromnie .

Kasieńka kochana jesteś pewnie, że chcę
Reszta na priv
Ogród wśród pól i wiatrów 22:18, 27 cze 2016

Do góry
justajusta napisał(a)
Jola nie mogę doczytać jaka odmianę brzóz posadziłas. Planuje zrobić placyk żwirowy w cieniu drzew, bo u mnie patelnia o pomyslałam właśnie o brzozach, ale nie chciałabym żeby urosły 30 metrowe olbrzymy.

Doorenbosy sadziłam Polecam je, ładnie rosną, fajnie się zagęszczają. Mają dosyć duże, ciemnozielone liście. Jedna mi się mało nie złamała, jak wiatr huśtawkę na nią walnął, ale na szczęście tylko się przychyliła do ziemi. Placyk w cieniu drzew super sprawa, ja bardzo lubię mój placyk brzozowy

Pozdrawiam kwiatkowo Jeżówki zaczynają...

Moja bajka 22:17, 27 cze 2016

Do góry
Znowu ta łączka. Wiem, że przynudzam, ale nie mogę się oprzeć

języczka jest już wyższa od skrzynek
Zakwitł jeden z liliowców, które mam od Bogdzi

a tego mam od Kasi i Agani .
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:17, 27 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Zaraz popatrzę na tę Edenkę U mnie to temat lekko przyszłościowy ale na bank gdzieś ją wcisnę

Hortka kwitła już w tym roku, czyli wywalić. U nas ogrodówki przemarzają. Dobrze,że wiem, że nie muszę czekać na kwiaty, bo miałabym liście cały sezon .

Może dam jej szansę koło domu, ale pewnie i tak padnie, tzn przemarzną jej po wiosennych przymrozkach pędy. Na działce tak miałam z 7 lat wypełniacz z liści na rabacie.Kwiatów nie miała nigdy oprócz roku zakupu.Co rok odbijała ale nigdy żaden pęd zeszłoroczny nie przetrwał.Latałam ,okrywałam i nic...

Uh te łapeczki takie puszyste słodkie są okrutnie!

Słonko słabieńkie bo słabieńkie ale ślę mocno!!!

Dzięki za słonko - choć trochę by się go przydało.
Hortce daj szansę - a nóż zakwitnie! Ale to dość wcześnie kwitła, bo moje te z dworu to ledwo, ledwo co...

Pani pochwalę się swoimi jeżówkami - tzn. w ubiegłym roku siałam z ziaren własnych a teraz wygląda na to że będzie kwitło cośtam zobaczymy co z tego wyjdzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies