Małe sprzątanie w ogrodzie
conici brak brzydko jest coś trzeba będzie z tym zrobić, ale co ? może wsadzić tam moją aurea nana, którą mam w donicy na berebrysy nie patrzymy , to nie jest ich docelowe miejsce
Wczoraj był bardzo przyjemny dzień. Najpierw spadł długo oczekiwany deszcz, a po południu (dobrze że padać przestało) spotkaliśmy się u Ewy-Nallar.
Spacerek po ogrodzie, oglądanie roślin, wymiana doświadczeń i obowiązkowe pogaduszki - to wszystko złożyło się na bardzo miłe spotkanko, które trwało do późnych godzin wieczornych.
Zrobiłam trochę zdjęć, ale nie wszystkie są udane i dlatego nie nadają się do pokazania.
Te lepsze...
To i ja jeszcze oficjalnie podziękuję za gościnę. Było przesympatycznie, nagadać się nie możemy Śmiechu co niemiara i wyjątkowa wyżerka
Ogród piękny, bardzo lubię ten klimat choć zdjęcia mam w większości w moim stylu czyli portrety roślin
Dwa zdjęcia tylko z twarzami i tak nietypowe
Widoczki?
Tylko się ze mnie nie śmiej, ale z lawędą historia jest taka:
Dosłownie 2 tygodnie temu wykopałam swoją sprzed domu i wydałam kuzynce - ona chciała, a ja chciałam się pozbyć. Co więcej tą lawendę wiosną przyciełam bardzo mocno i powiedziałam - jak padnie to nie będzie szkoda wyrzucić. a ona pięknie odbiła i rosła!!!! No wredna jakaś.
A teraz jak stwierdziłam że robię różankę to te lawendy wpadły mi w łapki - miały być szałwie, ale marne były i ta hidcote sama mi wpadła więc swierdziłam że zobaczymy. Tutaj będzie mieć mokrzej niż przed domem więc najwyżej za rok znów wydam
Zamierzam jeszcze jedną rabatkę poszerzyć i tam 2 róże posadzić. Chciałabym bonica 82 ale ona za wysoka jest więc chyba któraś z fairy będzie, ale pewnie raczej biała niż różowa. A może masz na myśli coś płaskiego w miarę i nie za bardzo rozrastającego się?
W sumie ta moja no-name mi się podoba, ale w sklepie chyba tylko 1 sztuka została, a ja bym 2 potrzebowała.
Piesio kochany, ale często utytłany bo uwielbia się tarzać i wyciągać w trawie, wodzie - wszystkim co brudne
Buziole dla Ciebie i kwituch! Ponoć moussaka, szkoda że zdjęcie trochę przekłamuje kolorki - ten ciemny jest ciemniejszy. Dość spory kwiatuch jest