Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:28, 27 cze 2016

Do góry
Podczas oprowadzania wycieczki przewodnik został oderwany od grupy w celu przywitania i wycałowania grupy łódzkiej z Bogdzią jako kierownikiem na czele

Ogród w Otrębusach 11:24, 27 cze 2016

Do góry
A tu jeszcze znalazłem zdjęcie, jak na wiosnę startowały tulipany papuzie w donicach. Mam gdzieś zdjęcie jak są w pełni rozwinięte. Jak znajdę to dorzucę.

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:22, 27 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Ale super zmiana! Kapitalnie przycięte, porządnie towarzystwo wygląda

Ania ja też lubię w tej drugiej wersji
Bardziej elegancko wyglądają przycięte roślinki.
Buziaczki

Startują jeżówki

Skąpana w słońcu 11:22, 27 cze 2016

Do góry
Kolejne kwiaty już zdradzają co to za róża, piękna. będzie spektakl jak urośnie wysoka. Ładnie się zagęszcza

Pierwsze kwiaty

Również zaczyna

Nie znam imienia tej róży.Bardzo zmienna kolorystycznie. Potrafi kwitnąć ciemnym fioletem z domieszką różu

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:19, 27 cze 2016

Do góry
Proszę szanownej wycieczki - w celu zwiedzenia ogrodu udajemy się za przewodnikiem i słuchamy jego opowieści

Z pomocą przy ujarzmieniu grupy przychodzi nieoceniony Menager- Ciocia Gosia która zagarnia do kupy całe towarzystwo

Zwiedzajac kolejne punkty

kierujemy się do żelaznego punktu każdej wycieczki czyli do cudownej łezki i podziwiamy, podziwiamy i ....

I musimy zwrócić uwagę przewodnikowi- no, no , no nieładnie tak palcem pokazywać i to w dodatku nie wiadomo co

A tu przewodnik w pełni zadowolony po ciężkiej pracy i oczywiście przeszczęśliwa grupa zdolnych adeptów ogrodnictwa
Ogródek Iwony II 11:17, 27 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Siedziałam sobie na ławce przy grillu i musiałam ... no musiałam iść po aparat.
Róża i maki - zgrały się. Brakuje tylko sadzawki

Cudne masz te maki poproszę zbierz nasionka i się podziel
Skąpana w słońcu 11:14, 27 cze 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kochani, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Wszystkich, których mogłam osobiście poznać pozdrawiam i bardzo się cieszę, że mam nowych znajomych. Wybaczcie, że nie odpowiem wszystkim z osobna, ale jutro idę do szpitala i muszę jeszcze dom ogarnąć i się spakować, zostało mało czasu.

Wkleję parę zdjęć, głównie te roślinki, które jeszcze nie pokazywałam lub się bardziej rozwinęły.

Piękna Francuzka o owocowym zapachu

zaczyna jeżówka Aloha

Niewysoka i sympatyczna

I niby podobna, ale ciemniejszy kwiat i bardziej fiolet

bardzo ladny zestaw, cytuje wszystkie
Metodą prób i błędów Myometis ogród buduje 11:14, 27 cze 2016

Do góry
Kolejny zakątek zagospodarowany, odcięłam trawnik z miejsca gdzie trudno się kosiło, mąż ma mniej pracy a ja więcej roślin Ponieważ ta rabatka jest od frontu, pozwoliłam sobie na mały "busz", chcę mieć tam mocno zarośnięte. Czy wszystko się sprawdzi, okaże się z czasem, póki co, dzielę się zdjęciami:

Ta beczka pośród roślin to studnia / zlewnia deszczówki, niestety nie pomagała w aranżacji, ale myślę, że z czasem zginie w zieleni i nie będzie tak mocnym akcentem tej rabaty, pokrywa studni to donica, co roku sadzę tam coś innego, teraz królują tam komarzyce.

Skąpana w słońcu 11:10, 27 cze 2016

Do góry
Kochani, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Wszystkich, których mogłam osobiście poznać pozdrawiam i bardzo się cieszę, że mam nowych znajomych. Wybaczcie, że nie odpowiem wszystkim z osobna, ale jutro idę do szpitala i muszę jeszcze dom ogarnąć i się spakować, zostało mało czasu.

Wkleję parę zdjęć, głównie te roślinki, które jeszcze nie pokazywałam lub się bardziej rozwinęły.

Piękna Francuzka o owocowym zapachu

zaczyna jeżówka Aloha

Niewysoka i sympatyczna

I niby podobna, ale ciemniejszy kwiat i bardziej fiolet

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 11:05, 27 cze 2016

Do góry
Dostałam w "prezencie" kilka bukszpanów w delikatnie rzecz mówiąc KIEPSKIEJ formie.
Załaczam zdjęcie najgorszego egzeplarza i mam nadzieję na pomoc w odpowiedzi na pytanie -co mu dolega? Czy poprostu zaniedbany czy może jakiś grzyb?
Z góry wielkie dzieki za porady
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:04, 27 cze 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

Przed i po....

Ale super zmiana! Kapitalnie przycięte, porządnie towarzystwo wygląda
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:59, 27 cze 2016

Do góry
kaesck napisał(a)
Witajcie,

dzisiaj zauważyłem że moja niedawno posiana trawa zaczyna tracić kolor, źdźbła mają 1-3 cm i w większości są czerwono żółte. Po siewie cały czas intensywnie podlewałem teren, wczoraj cały dzień padał deszcz, pojawiały się kałuże i ziemia była bardzo wilgotna. Dzisiaj niestety zobaczyłem nieciekawy obrazek. Dodam jeszcze, że sytuacja ma miejsce tylko na połowie obsianego terenu, w pozostałej części trawę siałem ok 10 dni wcześniej i rośnie bardzo ładnie. Na całości podłoże jest takie samo, siałem taką samą dawkę (3,5-4kg na 100m2), jedyną różnicą jest to że na feralnym terenie starałem się o lepsze przykrycie nasion aby deszcz i zraszacze ich nie wypłukały. Zastanawiam się czy problem w zbyt dużej wilgotności czy może za dużej dawce (w pierwszej części siałem tyle samo jednak sporo zostało wypłukane). Mieszanka Wembley Graminex. Czy macie jakieś pomysły co się stało i jak można zaradzić?
Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam serdecznie

Nie gorączkuj się, nie dałeś nawet tej trawie wypuścić liści, poczekaj niech się zazieleni. Ona dopiero wschodzi i nic jej nie jest moim zdaniem.
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 10:57, 27 cze 2016

Do góry
I przepiękne lilie w roli głównej

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:55, 27 cze 2016

Do góry
Zbyszku, Tarcza była duża, odległość nie spora.
Udało się w nią wstrzelić, nie było potwora!
Okazało się przy tym, że jeszcze mam cela!
Czego się nie robi dla wspólnego wesela!
Pojeździłabym sobie także na koniku,
ale ten wyczuł ciężar, miał mnóstwo uników!

Rododendronowy ogród II. 10:55, 27 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ta pierwsza przypomina mi z kwiatu i koloru moją
Pozostałe cudne, a ostatnia skradła me serce swą prostotą
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 10:54, 27 cze 2016

Do góry
A to z serii który obrazek nie pasuje do pozostałych?

Rododendronowy ogród II. 10:54, 27 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ależ cudo aż mi zapachniało
jak długo ona rośnie? I jak nisko ją ścinasz wiosną? Czy to róża okrywowa czy parkowa?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:53, 27 cze 2016

Do góry
Nie ma.
Gleba w przeciwieństwie do stołu nie jest martwą naturą. Ostatnią czynnością przed siewem zanim zwilży się powierzchnię przeznaczoną do obsiania może być wygładzenie jej 2-3 metrową łatą drewnianą, czyli idealnie równą deską. Czynność tę wykonuje się w podobny sposób jak przy wylewce podłogowej z tym, że nie stosuje się listew kierunkowych. Po paru miesiącach nawet przy zastosowaniu tej techniki na powierzchni gleby będą powstawać zagłębienia i wzniesienia a płaszczyzna trawnika może mieć wcześniej nie planowany nieznaczny spadek. Aby trawnik wydawał się równy należy go naprzemiennie systematycznie kosić kosiarką z ostrymi nożami na wysokość 4 cm. Jeszcze lepszy efekt można uzyskać przy zastosowaniu kosiarki wrzecionowej z regulowaną wysokością noży.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:52, 27 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Poddaję się.. idę spać..

Cuuuuuudowna !!!
U mnie pada
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 10:51, 27 cze 2016

Do góry
Troszkę portretów róż. Nie wiem dlaczego więcej nie fociłam chyba musiałam czymś innym być zajęta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies