Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

BasiaLT 08:25, 10 sie 2016

Czekam kiedy zakwitnie aster wrzosolistny

Piękna ta rabata. Bardzo ładnie połączyłaś kolory i faktury tych roślin. Nigdy nie widziałam astra wrzosolistnego, ale całkiem fajnie się prezentuje. To jest jakaś bylina czy roślina jednoroczna?
AgnieszkaW 10:22, 10 sie 2016

Aniu, piękne masz te rozchodniki, takie bujne. Aster wrzosolistny mnie bardzo zainteresował, jest śliczny, czy on "łapie" mączniaka jak inne astry? W zeszłym roku "pozbyłam" się astrów właśnie ze względu na tę chorobę i na podsychanie dolnych liści, ale Twój wydaje się zupełnie inny. Buziaki
Tusiala 10:48, 10 sie 2016

Piękne masz te bordowe rozchodniki
Mala_Mi 12:03, 10 sie 2016

GorAna napisał(a)

Ostatnie kwiaty powojnika Maria Skłodowska....jest po prostu cudny

Piękny

Cały ogród piękny

Rozchodniki w masie są zjawiskowe. Tak jak tulupany..tulipany i rozchodniki będą Twoja wizytówką

barbara_kraj... 16:31, 10 sie 2016

GorAna napisał(a)
Czekam kiedy zakwitnie aster wrzosolistny

Nie dziwię się, bo będzie jedna wielka, biała plama.
GorAna 20:10, 10 sie 2016

m_gocha napisał(a)
Aniu byłam w Twoim ogrodzie - wprawdzie przeczytałam kilkanaście pierwszych i ostatnich stron ale zaznaczam go do obserwowanych i będę zaglądać i nadrabiać cały wątek. Piękny ogród stworzyłaś. A to zakole bukszpanowe (czy cisowe?) cudne!!!!!

Małgosiu, miło mi Cię gościć w Kamiennym
Mam jeszcze jedno takie zakole z bukszpanu, trochę to potrwa, zanim utworzę zakole z oknem, ale wszystko jest na dobrej drodze
Proszę nie zwracać uwagi na brak trawnika, ale trwają nieustannie jakieś prace ziemne i szkoda siać trawę
GorAna 20:14, 10 sie 2016

BasiaLT napisał(a)

Piękna ta rabata. Bardzo ładnie połączyłaś kolory i faktury tych roślin. Nigdy nie widziałam astra wrzosolistnego, ale całkiem fajnie się prezentuje. To jest jakaś bylina czy roślina jednoroczna?

Basiu, to jest bylina, mam go drugi rok, w ubiegłym już kwitł, białymi drobnymi kwiatkami
GorAna 20:18, 10 sie 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, piękne masz te rozchodniki, takie bujne. Aster wrzosolistny mnie bardzo zainteresował, jest śliczny, czy on "łapie" mączniaka jak inne astry? W zeszłym roku "pozbyłam" się astrów właśnie ze względu na tę chorobę i na podsychanie dolnych liści, ale Twój wydaje się zupełnie inny. Buziaki

Agnieszko, jak dobrze, że jesteś
Jak już pisałam mam go dopiero drugi rok. Zaskoczył mnie w tym roku swoimi rozmiarami....jedna roślinka a ma średnicę metra
Nie widzę, by łapał mączniaka, a przecież są ku temu warunki.

GorAna 20:23, 10 sie 2016

Tusiala napisał(a)
Piękne masz te bordowe rozchodniki

Dostałam od sąsiadki dwa lata temu dwie sadzonki, i rozmnożyłam je na maksa
Dają ładne ciemne plamy w zestawieniu z tymi pospolitymi
Brakuje jedynie traw dla zwiewności, ale to się zmieni

Ewa777 20:32, 10 sie 2016

Piękne są u Ciebie rozchodniki. U mnie nie umiem znaleźć dla nich miejsca. Poza ty w ubiegłym roku posadziłam dwa i nie wyglądają za dobrze. Jakieś takie powyginane.
Świetne masz te zakola bukszpanowe. Jestem ciekawa jak będą wyglądały docelowo, bo widzę, ze coś jeszcze tworzysz