Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

amelia_b 19:10, 05 sie 2016

Te zakątki są najpiękniejsze,zawsze jakiś rarytas można wydarzyć
agnieszka_m 11:19, 09 sie 2016

Ale masz różności w ogrodzie
Pięknie
Gocha 22:46, 09 sie 2016

Kasiu u Ciebie śliczne powojniki. U mnie padła Viola niestety. Czy wszystkie rośliny z doniczek masz już wysadzone ? Bo ja niestety nie. Mam nadzieję że się wyrobię przed zimą.
Mala_Mi 23:08, 09 sie 2016

katel napisał(a)

Rododendron pięknie odbija po cięciu.

Oooo ale fajnie.. dobrze wiedzieć, że odbije po cięciu Mam swoje za gęsto

Wpadłam na mydło i powidło... a tu nie ma.. tylko ogród i
katel 20:00, 10 sie 2016

amelia_b napisał(a)
Te zakątki są najpiękniejsze,zawsze jakiś rarytas można wydarzyć

agnieszka_malysa napisał(a)
Ale masz różności w ogrodzie
Pięknie

Dzięki za pochwały!

Gocha napisał(a)
Kasiu u Ciebie śliczne powojniki. U mnie padła Viola niestety. Czy wszystkie rośliny z doniczek masz już wysadzone ? Bo ja niestety nie. Mam nadzieję że się wyrobię przed zimą.

Gosiu i u mnie nie wszystkie clematisy dają radę ale po Violi bym się tego nie spodziewała.
Co do roślinek w doniczkach to część zadołowanych a reszta stoi jak stała . Przed wyjazdem wakacyjnym bardzo chciałam jak najwięcej posadzić i przesadziłam trochę w te największe upały po 8 godzin zasuwałam, dużo posadziłam ale nie wszystko a po powrocie odchorowałam to szaleństwo i właściwie dopiero kilka razy udało mi się coś w ogrodzie podziałać. Też mam nadzieję, że przed zimą jeszcze dam radę w ogrodniczym nie byłam 1,5 miesiąca, teraz już nie chcę sobie dokładać.

Mala_Mi napisał(a)

Oooo ale fajnie.. dobrze wiedzieć, że odbije po cięciu Mam swoje za gęsto

Wpadłam na mydło i powidło... a tu nie ma.. tylko ogród i

Aniu jak ja się cieszę, że i ja się Tobie na coś przydałam a nie tylko na odwrót .
To jeszcze dopiszę, że cięłam go bo mi się zbyt mocno rozrósł. Celowo zrobiłam to też w zupełnie innym terminie niż jest zalecany - chodziło oczywiście o to że szkoda mi było stracić kwitnienie więc cięłam tuż po kwitnieniu - nie płakał i jak widać pięknie odbił, ciekawa jeszcze jestem jak będzie z przyszłorocznym kwitnieniem.
Zdjęcia przed (8 czerwca) tuż po cięciu i obecnie.

katel 20:05, 10 sie 2016

Jeszcze z boku .

Toszka 20:46, 10 sie 2016

Kasiu, jeśli zrobiłaś to po kwitnieniu to właśnie w najlepszym z możliwych terminów! W sierpniu zawiązują się pąki kwiatowe. Wypatruj. Deszcz pada to i pąki będą. W szkółkach też tną, by były gęste
Mala_Mi 21:18, 10 sie 2016

Dzięki za praktyczne fotki Ręka nie będzie tak się trzęsła przy cięciu ..
Za rok na próbę tam gdzie łyso przytnę i sprawdzę czy się zagęszcza
katel 00:09, 11 sie 2016

Toszka napisał(a)
Kasiu, jeśli zrobiłaś to po kwitnieniu to właśnie w najlepszym z możliwych terminów! W sierpniu zawiązują się pąki kwiatowe. Wypatruj. Deszcz pada to i pąki będą. W szkółkach też tną, by były gęste

Toszko wszędzie jest informacja o terminie wczesnowiosennym, przełom marca i kwietnia i w internecie i w książkach, więc miałam pewne obawy ale jak widać czasem warto zrobić po swojemu .

Korzystając, że zajrzałaś do mnie czy może wiesz dlaczego nie powinno się używać gnojówki z pokrzyw do kwasolubów i czy to dotyczy tak samo oprysku 1:20 jak i podlewania 1:10? Bo natknęłam się na takie informacje.

Mala_Mi napisał(a)
Dzięki za praktyczne fotki Ręka nie będzie tak się trzęsła przy cięciu ..
Za rok na próbę tam gdzie łyso przytnę i sprawdzę czy się zagęszcza

Będę czekała na fotki z tej akcji .
Kasya 06:33, 11 sie 2016

No masz ty trochę tych ratytaskow
Na początek obejrze jarzaba... ale wszystkie muszę wygooglac

I nie rozumiem o co chodzi z tymi doniczkami... u mnie tez zawsze stoją nieposadzone