Tak piszę o kaukaskiej w odmianie Stafa. Ponieważ tak jak piszesz z wysiewaniem jej jest problem jesienią dokupiłam sobie dwie sadzonki i te zadołowane w doniczkach przezimowały, bo były okryte jedliną. U Ciebie z zimowaniem jej może być zupełnie dobrze.
Przyszłam na tawułki a tu cała mnogość cudownych zdjęć. Oczu nie można oderwać Kasiu od Twoich fotek. Pięęęknie! Zacytowałam to jedno, ale tak naprawdę to mogłabym wszystkie zacytować.
Twoje tawułki Vision in Red mają bordowe łodyżki i jednak mam wątpliwości czy moje to na pewno ta odmiana. Połowa ma łodyżki takie trochę bordowe a połowa zielone. Kwitną chyba identycznie w kolorze. Kolor kwiatów u Twoich też mi się wydaje ciemniejszy niż moich. Już głupia z nimi jestem.
No właśnie, co to jest OW. Bo HT to chyba herbatka tymiankowa?
ps. ja wiem, że te cudne chłopaczki to nie Twoi synkowie
Kość (właściwie kości) niezgody, jedyne miedzy mną a mężem ogrodowo i nie tylko
Nie wiem czy widać. Od zeszłego roku wsadza mi za przeproszeniem na rabatach te światełka. W zeszłym roku kupił dziesięć. Ponieważ zadbałam by zaginęły (zimą) z niewiadomych powodów, byłam optymistycznie nastawiona, że ich więcej nie zobaczę. Wróciły ze zdwojoną liczbą. A pojechał tylko po jakiś kabelek. Nic to, działania dywersyjne rozpoczęłam już...Marnej jakości są to i sie przerzedzają. Buziaki wszystkim. Odezwę sie po weekendzie.
Ja też od wczoraj przy słoikach.. Tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej by było flaszki "peklować". Kiedy my te soki i dżemy przejemy?
Z nalewkami jakoś nigdy nie ma tego problemu
Jeśli zdecydujesz się posadzić cis i świdośliwę możesz to zrobić w tym samym czasie, bo przecież będziesz zachowywać odpowiednią odległość między nimi i w niczym to nie przeszkadza. Czy masz na tyle miejsca?
Może w podjęciu decyzji pomoże Ci moje zdjęcie. Jest trochę słabe ale coś widać (widoczne inne drzewa są w dużej odległości) Mam posadzone tak jak ty wymyśliłaś sobie tylko, że cisem mam posadzone graby Frans Fontaine. Cis jest teraz przycięty na wysokość 130 cm i chyba poprowadzę go najwyżej do 150 a graby sadzone dopiero wiosną, straszne mizeroty, na efekt trzeba trochę poczekać. U mnie między żywopłotem a grabami jest chyba 130 cm o ile dobrze pamiętam. Odległość między świdośliwami dowolna, zależna od tego co się chce uzyskać.
Dla mnie wersja cis i świdośliwa jest bardzo dobra zasłania, zdobi i jeszcze daje owoce
Cześć Anulko. Zaglądałam, ale nie chciałam Ci robić tłoku Przy czosnkach po prostu nie wytrzymałam. Uparłam się na nie i na pewno będę chciała jesienią je posadzić. W wysyłkowych przedsprzedaż jest prowadzona. Zastanawiam się czy nie polecieć i już nie kupić. Ale chyba przesadzam. Chyba za wcześnie. Może będę miała problem z przetrzymaniem do jesieni. A powiedz mi, jak one wyglądają po przekwitnięciu?