Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród patykiem malowany 23:08, 14 lip 2016

Do góry
A teraz trochę szerzej

Tak brzydko dziś u mnie - trochę słońca, trochę deszczu z przewagą tego drugiego

Kolorowy ogród na piasku 23:08, 14 lip 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Oj, dużo tego dobra, u mnie dobrze to wszystko przezimowało, ale to są pojedyncze sztuki, oprócz złocieni, których nie mam ze względu na to zimowanie. Szukam rumianów na zastępstwo.
Piszesz o driakwi kaukaskiej? Chciałam powiększyć sobie stan jej posiadania ale ciężko ją wysiać, co skiełkuje to pada.

I zgadzam się co do tej nowości, mnie również urzekła.

Tak piszę o kaukaskiej w odmianie Stafa. Ponieważ tak jak piszesz z wysiewaniem jej jest problem jesienią dokupiłam sobie dwie sadzonki i te zadołowane w doniczkach przezimowały, bo były okryte jedliną. U Ciebie z zimowaniem jej może być zupełnie dobrze.

Nowość solidnie zbiera się do drugiego kwitnienia

Driakiew taka

Pogubiłam się po drodze... 23:07, 14 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Lovely Green cieszy od 25 czerwca

Witam, zaglądam czasami a dziś taka piękność. Czy wysoka rośnie?
Makowo na Kociewiu 23:06, 14 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Zaczynają bezodmianowe są bardzo wysokie

Kasieńko - cudnie
Jeżówki masz pomiędzy kulkami bukszpanowymi ?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:05, 14 lip 2016

Do góry

A dzis niebo było takie

Kamienny ogród patykiem malowany 23:04, 14 lip 2016

Do góry
Ostatni misz masz

Stipa i Rozchodnik

Serduszka - która podobno zanika po przekwitnięciu. Moja kupiona na wiosnę kwitła a teraz jest 3x taka jak wiosną ????

I na koniec wiejski Nachyłek

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:02, 14 lip 2016

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:01, 14 lip 2016

Do góry
Kamienny ogród patykiem malowany 22:59, 14 lip 2016

Do góry
Różne

Mięta nadwodna przyszła sama i panoszy się nad stawem i Rh

Sumak i Trójsklepka, która wreszcie dostała miejsce po miesiącach w donicy

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:59, 14 lip 2016

Do góry
Dla wszystkich nie potrafiących obrócić głowy o 180 stopni
Makowo na Kociewiu 22:59, 14 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Jeżówka Alba

I szerzej

Przyszłam na tawułki a tu cała mnogość cudownych zdjęć. Oczu nie można oderwać Kasiu od Twoich fotek. Pięęęknie! Zacytowałam to jedno, ale tak naprawdę to mogłabym wszystkie zacytować.

Twoje tawułki Vision in Red mają bordowe łodyżki i jednak mam wątpliwości czy moje to na pewno ta odmiana. Połowa ma łodyżki takie trochę bordowe a połowa zielone. Kwitną chyba identycznie w kolorze. Kolor kwiatów u Twoich też mi się wydaje ciemniejszy niż moich. Już głupia z nimi jestem.

No właśnie, co to jest OW. Bo HT to chyba herbatka tymiankowa?

ps. ja wiem, że te cudne chłopaczki to nie Twoi synkowie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:58, 14 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Gdzie kupujesz mieszankę na te chlebki, napisz na pw, bo ja jestem na diecie, ale tylko żytni piekłam.

Pokaż mi swoją irgę?

Szukam
mam taka jak kwitnie

to na tej rabacie przykrywa zrębki
Komendówka 22:57, 14 lip 2016

Do góry
Kość (właściwie kości) niezgody, jedyne miedzy mną a mężem ogrodowo i nie tylko

Nie wiem czy widać. Od zeszłego roku wsadza mi za przeproszeniem na rabatach te światełka. W zeszłym roku kupił dziesięć. Ponieważ zadbałam by zaginęły (zimą) z niewiadomych powodów, byłam optymistycznie nastawiona, że ich więcej nie zobaczę. Wróciły ze zdwojoną liczbą. A pojechał tylko po jakiś kabelek. Nic to, działania dywersyjne rozpoczęłam już...Marnej jakości są to i sie przerzedzają. Buziaki wszystkim. Odezwę sie po weekendzie.
Kamienny ogród patykiem malowany 22:56, 14 lip 2016

Do góry
Takie tam

Krwawnik kichawiec i Liatra
- w tym roku aż jedna bo udało mi się na wiosnę resztę zdeptać

Liliowiec nn

Lobelia i Przetacznik

Perowskia z Pęchcina

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:56, 14 lip 2016

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:55, 14 lip 2016

Do góry
Syla napisał(a)

jejku jaka perfekcja
chyba depilatorem formowane

Masz prze-pię-kny ogród! Zazdroszczę okrutnie!

Ja też od wczoraj przy słoikach.. Tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej by było flaszki "peklować". Kiedy my te soki i dżemy przejemy?
Z nalewkami jakoś nigdy nie ma tego problemu
Kamienny ogród patykiem malowany 22:52, 14 lip 2016

Do góry
Fotki cd.

Hortensja Silver Dolar bardzo opóźniona w stosunku do innych hortek, ale może jeszcze nadrobi - u mnie wszystko jest zawsze później niż u innych.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:51, 14 lip 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Witaj Dorotko, widać że spotkanie do udanych należało , hortka cudo, liliowce ślicznie jestem pod wrażeniem, pozdrawiam

Spotkania bardzo udane, teraz ciągle oglądam fotki i zastanawiam się co powinnam dokupić, bo u mnie teraz mało kwitnących.

Kolorowy ogród na piasku 22:46, 14 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Vivo powiedz mi jeszcze odnośnie świdośliwy, czy prowadząc je na drzewko czy wyższy krzewy mogę dół podsadzić cisem ? Czy zrobić to w jednym czasie? Dodam, że słonko będą mieć oba nasadzenia bo wystawa południowa.
Funkcję żywopłotu przejąłby zatem z czasem cis, a świdośliwa funkcję ozdobną

Jeśli zdecydujesz się posadzić cis i świdośliwę możesz to zrobić w tym samym czasie, bo przecież będziesz zachowywać odpowiednią odległość między nimi i w niczym to nie przeszkadza. Czy masz na tyle miejsca?
Może w podjęciu decyzji pomoże Ci moje zdjęcie. Jest trochę słabe ale coś widać (widoczne inne drzewa są w dużej odległości) Mam posadzone tak jak ty wymyśliłaś sobie tylko, że cisem mam posadzone graby Frans Fontaine. Cis jest teraz przycięty na wysokość 130 cm i chyba poprowadzę go najwyżej do 150 a graby sadzone dopiero wiosną, straszne mizeroty, na efekt trzeba trochę poczekać. U mnie między żywopłotem a grabami jest chyba 130 cm o ile dobrze pamiętam. Odległość między świdośliwami dowolna, zależna od tego co się chce uzyskać.

Dla mnie wersja cis i świdośliwa jest bardzo dobra zasłania, zdobi i jeszcze daje owoce

Ogród z rzeźbą 22:46, 14 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Czosnki i kocimiętka syberyjska to właściwie główni aktualnie bohaterowie tego miejsca (bo rabatą to trochę trudno je nazwać):

I te same czosnki robione o innej porze dnia "pod słońce":

Cześć Anulko. Zaglądałam, ale nie chciałam Ci robić tłoku Przy czosnkach po prostu nie wytrzymałam. Uparłam się na nie i na pewno będę chciała jesienią je posadzić. W wysyłkowych przedsprzedaż jest prowadzona. Zastanawiam się czy nie polecieć i już nie kupić. Ale chyba przesadzam. Chyba za wcześnie. Może będę miała problem z przetrzymaniem do jesieni. A powiedz mi, jak one wyglądają po przekwitnięciu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies