Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:07, 14 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ania, nie przesadzam, naprawdę tak myślę, nawet trawnik masz idealny, czego u mnie nie uświadczysz, na dodatek chwaśnica wszędzie, jak wydziabuję, łyso, więc nie wiem co dalej...najlepiej koszenie i nie myślenie, nawet nie będę walczyć o idealny trawnik, byleby zielony
Tez lubię intensywne barwy w ogrodzie, dumałam co do brązowych traw i juz wiem, pomarańczowy kosmos - siarkowy dam, sam sie sieje.

Rudbekie u mnie strajkowały, ale przywlokłam kiedyś ze śmietnika przycmentarnego sadzonki... i od tamtej pory siejami się i rosną zapychając każdą dziurę.. kosmos siarkowy miałam, ale jakoś sam się niezbyt wysiewał, a nasionek nie chce mi się zbierać.. Na to trzeba mieć czas .. ograniczam wszytko co pracochłonne.. kilka dalii i kilka doniczek.. tyle.. dlatego róż już tez nie będę kupować.. za dużo z nimi zachodu..

Moje małe wielkie marzenie 17:05, 14 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)
Dziękuję dziewczyny Kfffiatuszki dla Was z mojego ogródka

Te jeżówki są boskie, uwielbiam jeżówki, szkoda, że odmianowe nie powtarzają koloru (na ogół)
W oflisowym ogrodzie 17:05, 14 lip 2016

Do góry
uziemiona napisał(a)
Hej Kamila wpadam z rewizytą i tym razem zostawiam ślad. Bardzo lubię takie deski oflisy, nadają Twemu ogrodowi fajny, niepowtarzalny styl. Podziwiam za roboty brukarsko -murarskie, ja nie boję się cięzkich prac, ale tego chyba bym nie umiała.
Jeśli możesz wklej fotkę pęcherznic.
I widzę, że u Ciebie niemowlaki stipy wyszły?

Mam ją od 2011 roku czyli ma 5 lat, gdyby nie cięcie byłaby ogromna.
W tym roku ścięłam ją tak, a kolejne cięcie będzie jeszcze bardziej radykalne

Wyglądała tak

a teraz tak

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:03, 14 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Już Ci mówiłam , że się do Ciebie przeprowadzam i dom nie jest mi do niczego potrzebnyHa Ha Ha

ha, ha, ha..... niedługo u Ciebie bedzie taki busz, a podejrzewam że nawet większy. sadzisz gęsto i dużo ..

Kichawca powinno się przycinać wiosną. Nie przycięłam i mam wiotkie badyle, kwiaty rzadko.. paskudny w tym roku.. tak samo powinno się uszczykiwać floksy.. dłużej kwitną i obficiej.. ale brakło czasu.. a teraz żałuję ,że nie wygospodarowałam go.. chyba pora przestać zaglądać na forum bo za dużo czasu zajmuje.. Godzina w ogrodzie zamiast forum to naprawdę dużo do zrobienia w tym czasie..

W oflisowym ogrodzie 17:02, 14 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Uwielbiam tą pomarańczową żarówkę Fotka nie oddaje jej blasku

świetny akcent
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:01, 14 lip 2016

Do góry
a to oregano kwitnie jak szalone, muszę je przenieść w inne miejsce.
Szkoda je wyrzucić ze względu na pszczółki i inne skrzydlate, ale za bardzo się rozrosło

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:59, 14 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ale pięknie...

Radośnie

Dalia co ma różne kolory na jednym krzaku.. rośnie wysoka wiec ja wciskam gdzieś w katy.. a nie zasługuje na takie upychanie..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:58, 14 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Piękny Aniu ten Twój ogród, ale pracy przy nim to nie zazdroszczę nic a nic Podziwiam, że sama dajesz radę go utrzymać w ryzach.

Że utrzymuję to chyba stwierdzenie na wyrost.. ciągle lista pilne do zrobienia jest za długa.. stanowczo mam za mało czasu na ogród.. jeden dzień w tygodniu to stanowczo za mało, a czasami i co drugi tydzień..

Burdel na skalniaku... nie wiem kiedy go ogarnę Jałowca bonzaja tnę co drugi rok.. nie wyrabiam.. bukszpany jeszcze nie przycięte ..tylko część.. już ponad miesiąc opóźnienia..

Miło mi , że wygląda dość porządnie
Ogród z łezką II 16:54, 14 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/119/1198056/original.jpg[/img]

Kasiu, jak się nazywa ten niebieski gagatek z seledynowym czubkiemi do jakiej wysokości rośnie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:53, 14 lip 2016

Do góry
Basiu, Irenko, Na dodatek wczoraj widziałam księżyc w ogromnej rudej czapie, a to wg przysłowia oznaka zbliżających się opadów. No i rano się zaczęło, i leje non stop.

Kosmosy same się wysiewają , mogłabym mieć ich cały łan, ale i koperek też chcę mieć, i jak tu pogodzić jedno z drugim?

Zdrowie ważne, nawet ważniejsze niż ogród nieraz. Dzisiaj więc z futrzakiem kanapę dzielimy po połowie.

Dla Was oczywiście słoneczny kwiatek.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:53, 14 lip 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)
Też zachwycam się lipcowymi zdjęciami

Dziewczyny zrobiły ładne ujęcia.. mają te oko Też się nimi zachwycam.. bo cieszę się z tego co mi wyszło i wygląda fajnie To taka nasza jedyna nagroda za ciężką pracę.. czarny frencz ogrodnika, ból kolan i kręgosłupa, ponabijane kolce , podrapane nogi i ręce... kasę wsadzoną w ogród a nie we wczasy, noranie do nocy w ziemi, a nie leżenie dupskiem do góry na kanapie.. to nasza jedyna nagroda.. pochwała innych i radość gdy samemu się popatrzy na swoje dzieło i stwierdzi.. tak może być .

Tak może być, ale tylko na foto.. otoczenie reszty się gryzie.. przesadzałam różową , a przesadziłam czerwoną.. różowa gryzie w pomarańczach i czerwieniach.. róż majtkowy.... brrrr

Tu ma być ogród :) 16:52, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Właśnie dostałam jeżówkową przesyłkę - dziękuję Jolu.
Jeśli Ty masz szkółkę białych jeżówek teraz, to ja będę mieć za rok!

Zakładam gumiaki i idę je sadzić

Fajnie masz, nastepne do kolekcji
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:51, 14 lip 2016

Do góry
Za chwile odpowiem na miłe wpisy ale najpierw póki jeszcze jest prąd pokażę tak długo wyczekiwany deszcz...

Płyniemy...

Tu możemy powiosłować

Jeszcze godzina ściany wody i gracek będzie leżał...

Niestety na wieczór i noc prognozy zapowiadają kolejne intensywne opady i wiatr dochodzący do 90 km/h. a ziemia coraz mniej chłonna...

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:48, 14 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
a bo te zdjęcia w ofertach prawie zawsze są poprawione

Nie tylko w ofertach.. nawet na forum wrzucamy foty często nierealne.. ale za to piękne.. tylko potem to fałszuje rzeczywistość. Dlatego staram się wrzucać foty przypominające real.. bo po to mamy forum by się nie dać nabrać na fotoszopy.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:46, 14 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

z tym żółtym to masz racje ...ale tulipany białe ..na poczatku sa zółte ...i dziewczyny płacza ...a potem sie ciesza ... pewnie i te liliowce w miare przekwitania bieleja

mam mało białych kwiatków ...floksów białych mi sie namnożyło za duzo ..kolorowe wyginęły ..dobrze ze te czosnki tam dołozylam bo nuda na rabacie by była

Tulipany Sapporo są na początku żółte a potem ślicznie białe.. większość jest biała od początku.

Liliowce w miarę przekwitania zamierają, bo to kwiaty jednego dnia.. wiec nie maja kiedy się wybarwić.

Floksy i u mnie wyginęły, ale podejrzewam opuchlaki.. niestety mam ich mniej w tym roku ale są.. nawet na Zebrinusie utłukłam dziś w biały dzień dwa.. i pryskałam wczoraj w nocy tam Decisem Ręce opadają..

Floksom to mogę w tym roku robić tylko portrety, bo jako kępy to tylko kilka jest ładnych ..

Ten w realu jest taki wpadający w niebieski.

4 foty na posta... wiec tyle portretów.. zresztą na floksy mam w tym roku focha..

Ogród z łezką II 16:45, 14 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kasiu, cudnie Wrzuciłam zdjęcie lilii specjalnie dla Ciebie
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:44, 14 lip 2016

Do góry
W strugach deszczu..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:39, 14 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
zielska w trawniku nie lubię ...ale na widok białej koniczyny ,wpadam a zachwyt....takie jakieś dziwadło jestem

O gustach się nie dyskutuje.. dla mnie trawnik ma być trawnikiem.. mam tez w swoim dupę chwastów ..ale one mi się wcale nie podobają. Powiem więcej.. wnerwiają mnie.. pielę ile tylko razy idę przez trawnik.. a najbardziej wnerwia mnie ciemnozielona kostrzewa.. wypiera łądną trawę i rośnie kępami, pielenie nic nie daje.. Podkusiło posiać trawę na suche stanowiska.. to mam.. Jak będę bogata to pierwsza rzecz jaką zrobię w ogrodzi to założę nowy trawnik. Ten mnie doprowadza do szewskiej pasji.. wyrywam te kępy, chociaż wiem , ze to nie ma sensu i robię dziury wielkie jak kratery po bombie.. maż już mi łapy che urwać za to..

Trawnik wnerwia.. oczko też, bo znów pojawiły się mszyce i rośliny marnieją.. i w oczku nie ma jak ich opryskać ..

I prezent od Piotrka ..dzięki Zimę przeżyła i coraz ładniejsza .. czekam na drugą.. może zakwitnie.

I widać mszyce ..

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:38, 14 lip 2016

Do góry
Muszę wrócić do lilii, nie mogę jej pominąć bo jest cudna, kupiona wiosną na Gardenii

Skarpa w ogrodzie 16:37, 14 lip 2016

Do góry
Pegaz napisał(a)

Zdjęcie było robione rano, stąd cień. Załączam bardziej aktualne zdjęcie o innej porze dnia.

Jeszcze chciałbym dopytać co do kolejności sadzenia i obkładania kamieniem.
Jeśli roślinę płożącą posadzę na poziomie gleby i potem dookoła obłożę kamieniem o wielkości 100-300mm, to roślina znajdzie się we wgłębieniu. Czy nie będzie to dla niej problem? Nie będzie przez to gorzej rosła?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies