U mnie ładnie wykiełkowała odmiana „Bonica” z Chiltern Seeds. Za rok sobie musisz z UK przywieźć. Co prawda siałam faktycznie w styczniu, ale patrząc na ich aktualny rozmiar mogłam później. Mam je w P11 i chyba muszę już je do docelowych donic dać
Wykonałam jeden z pkt planu na weekend. Czyli posiałam mój mikrowarzywnik.
Posiałam pietruszkę, seler, rzodkiewkę, lubczyk. Dosadziłam cebulki na szczypior.
W maju jeszcze posieje cukinie, jarmuż i testowo w rabaty ogórki.
Kilka słonecznych dni i kwitna kępki prymulek od Olcimanolci.
Same niespodzianki z nasion. Większość wysiałam, kilka zostawiłam na przyszły rok. Ciekawa jestem jakie bulwy zdążą wytworzyć.
A co do niespodzianek to miałam mieć mnóstwo narcyzów Thalia… a pierwsze jakie wyszły to takie malutkie żółcieluchy. A co ciekawe to irysy z rabaty obok też miały być białe, a wyszły żółte
Odkazić glebę można też miksturą z czosnku i cebuli. Kiedyś sobie zapisałam na wszelki wypadek więc podsyłam przepis
Ze skórkami lub same łupinki. Co tam masz. Chcesz całe cebulę i czosnki to daj całe. Zalewasz i odstawiasz do fermentacji na 2-4 tygodni. Nie wiem tylko ile razy się powtarza ale pewnie kilka razy na bank.
Co do drożdży to ja podlewałam drożdżami żeby obficiej owocowały i faktycznie tak było.
ależ piękny widok! Madziu pięknie jak pamiętam Właściwie to nad morzem podobnie geometrycznie rozrysowuje rabaty. Czy Ty masz gdzieś plan działki z układem rabat?
Na pewno, tam coś widze że pączkuje ale zakwitnie pewnie jak przyjadę 9 kwietnia
I fajowo, bo znowu jak byłam w listopadzie na północy to na południu drzewa były już łyse a tam prawdziwy festiwal barw Ja coś mi umknie tu to jadę pooglądać tam
Póki co z kamerki taki widoczek na północy