Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 21:41, 23 maj 2026

Magara napisał(a)
Monia, nie mogę uwierzyć, że myślisz o porzuceniu tego miejsca, jest tak pięknie zagospodarowane i przemyślane

Napisz przy okazji jaka sytuacja na "tamtej" działce. Czy coś Wam się udało zadziałać po sąsiedzkich "wybrykach"?
Ciekawa jestem, tak zwyczajnie

Magarku, ale to jeszcze trochę lat, dopiero gdy emerytura przyjdzie a tak poważnie to nie wiadomo co nas czeka, zawsze chciałam dom parterowy, mały, ta działka była wąska, więc poszło w dom z poddaszem użytkowym, może kiedyś będzie ta parterówka, ale mi się nigdzie nie spieszy teraz cieszę się tym ogrodem i rozrostem drzew i wszystkich bylin bo robi się gęsto

A na tamtej działce sprawa z ramienia parków krajobrazowych poszła do sądu za naruszenie rzeźby terenu, ale uprzedzili mnie, że raczej skończy się to grzywną a nie powrotem do stanu pierwotnego niestety, prawo polskie..

Monia81 21:44, 23 maj 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam od 10 lat, nie przyrastają, ale nie zanikły, jedna tylko zmieniła kolor.

U mnie w tym roku w końcu widzę małe siewki wcześniej jednak chyba za dobrze plewiłam

Monia81 21:46, 23 maj 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cieszy mnie, że wstydu mi nie przyniosły

Pięknę są i takie duże

Monia81 21:53, 23 maj 2026

Moje truskawki, do tej pory przykrywałam, bo noce były zimne, dzisiaj odkryłam bo upał, ale jak tylko zaczną się czerwienić to muszę okrywać bo bażanty mi je dziubią cholery jedne.

Czereśnie, jabłonie, gruszki oberwały przymrozkiem, porzeczki część też obleciała niestety, kiwi przymarzło, coś od korzenia puszcza, ale w tym roku na pewno nic nie będzie.
Monia81 22:00, 23 maj 2026

I na koniec coby nie przynudzać
Sasanki w te fazie też lubię

I są konwalie, w końcu je zaczyna widać, ładnie się rozrastają, przytahałam je 2 lata temu, rok temu były same liście, w tym roku kwitną, yupii
Magara 22:36, 23 maj 2026

Monia81 napisał(a)

A na tamtej działce sprawa z ramienia parków krajobrazowych poszła do sądu za naruszenie rzeźby terenu, ale uprzedzili mnie, że raczej skończy się to grzywną a nie powrotem do stanu pierwotnego niestety, prawo polskie..

Niewiarygodne...
mirkaka 13:05, 24 maj 2026

Pięknie, ta pora roku jest najpiękniejsza, wszystko kwitnie i zieleń jest taka świeża
Te białe żarnowce na przedpłociu fajnie wyglądają, i ciekawe że nie przemarzły tej zimy
Judith 17:31, 24 maj 2026

Monia, napisze coś z sensem, gdy znajdę szczękę .
ajka 19:06, 24 maj 2026

Monia81 napisał(a)

Czy to jest różanecznik/azalia? Piękny ten krzew, czy te kwiaty mają żółte środki? Nigdy takiej nie widziałam.

Poletka truskawek zazdroszczę. U mnie już pierwsze owoce się pojawiły, ale to parę sztuk tylko do posmakowania
Ulina 07:53, 25 maj 2026

Czy pod azalią masz coś zadarniajacego?

Imponujący Twój warzywnik, jak zwykle Truskaweczki będą jak znalazł