Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

TAR 20:30, 22 maj 2026

A ja tam chyba jednak trawe widze, lubie takie trawiaste sciezki miedzy rabatami. Mam tez drugi powod. Prozaiczny. Ja czesto lubie wychodzic z domu w kapciach. I wracam czesto w zapiaszczonych a przechodzac przez sciezke trawiasta pozbywam sie tego. I nie nanosze do domu.
LIDKA 22:32, 22 maj 2026

Po żwirku rzecznym ciężko się chodzi jeśli to otoczaki. Mam koło basenu i nogi grzęzną i kamień się przesuwa.
Czasem pies też podczas biegania co nieco wywali na trawnik.
Wybierz Lucy coś tłuczonego. Chciałam czarnuszka kamyk bazaltowy i wychodzi najtaniej .
Ostatecznie będzie szary gnejs dwa razy droższy od bazaltu.
Bardzo to już ładnie wygląda. Te kamyczki tak oddzielają przestrzeń rabat i z korą dodała sznytu. Dobra robota .
tulucy 16:41, 23 maj 2026

Póki co czyszczę rabaty, nad ścieżką będę myśleć później.
Dziś węższy kawałek rabaty wzdłuż garażu. Oficjalnie dostał nazwę rabaty świerkowej. 3 igiełki już tam siedzą, czwarty zamówiony, myślę nad jakimiś małymi kulkowatymi. Miotły są w przedszkolu, zanim polecą do swoich właścicielek .
Magara 22:42, 23 maj 2026

Bardzo jestem ciekawa co wymyślisz w temacie ścieżki
Ja już ósmy rok myślę
tulucy 18:20, 24 maj 2026

Kolejna część frontu zrobiona. Dziś prave ciągle przerywa deszcz. Ale to bardzo dobrze,że w końcu trochę popadało. Lżej się oddycha.

Cegiełki leżą tymczasowo, bo kamienie mi wyszły.
ajka 18:57, 24 maj 2026

tulucy napisał(a)
Zrobione. Na tyle, ile się dało. Bo jeszcze muszę zostawić kawałek do prac przy fundamencie i napędzie bramy. Fundament niestety skopali i trzeba podbijać będzie.

Nie mam pomysłu na ścieżkę. Nie chcę zostawiać ziemi, trawnik do koszenia jakoś mi się nie widzi. Może taki drobny żwirek rzeczny... myślę...

Ja mam ścieżki z grysu 8-16mm, bez obramowań (na agrowłókninie), lubię je bo wtapiają się w rabaty.
tulucy 21:17, 24 maj 2026

Druga strona frontowej zrobiona. Na tyle na ile się dało. Jutro działam dalej wzdłuż płotu. Muszę tam ukształtować jakąś skarpę...

tulucy 21:18, 24 maj 2026

Dla Ajki moje bordo rozchodniki
ajka 23:10, 24 maj 2026

Dzięki, a że tak zapytam ile one mają lat? ogólnie mam i takie, ale w porównaniu do zielonych to niebo a ziemia, poza tym mam wrażenie, że są coraz mniejsze
mrokasia 07:32, 25 maj 2026

Wiesz co, tak myślę i myślę nad tymi Twoimi ścieżkami i chyba jednak ja bym widziała tu trawę…