no tak tylko czy przyslonięcie w rdzy to dobry wybor? czy nie za duzo zachodu wymaga ta trawa..
ty raczej też z niej rezygnujesz?
a powiedz mi jest różnica w starcie między ml a grackami?
Fajnie, że się Walerku odezwałeś! Wiesz, że jesteś tu zawsze bardzo mile widziany
Czytałam o rdzy i piszą, że rdzę powoduje m.in.nadmierne podlewanie azotem. Rośliny podatne na tego grzyba powinny dostawać więcej nawozów fosforowo-potasowych niż azotowych. Potwierdzisz to??
U mnie głównym nosicielem jest trzcinnik, który od wczesnej wiosny już miał porażone liście, póżniej w trakcie sezonu zaraził molinię, która roślnie najbliżej niego.
W następnym roku trzcinnik będzie eksmitowany i w pogotowiu będzie Tebu. Dodam, że berberysów nie mam w najbliższym sąsiedztwie (robiłam obchód u sąsiadów).
Nie doradzę o trzcinnikach...oprócz szybkiego startu, na razie niczym innym mnie nie zachwyciły ale faktem jest,że chyba nie ma innej wysokiej trawy, która da Ci Aniu szybkie przysłonięcie.
przepraszam cie że tak dopytuję ale jeszcze tylko jedno. w tej chwili daje 2ml PW na litr wody. stężenie 0,8% to ile ml/l?
RT tez stosuję. czyli pozostanę przy tych eko środkach a w ostatecznosci zalecane przez Ciebie syntetyki.
mam jedną rabatę ze żwirem z hortensjami polar bear i jest najmniej obslugowa i najładniejsza chyba.. mam tam mate i nie zrezygnowałabym z niej
z tym żwirem to jest chyba jak z nawodnieniem, zrobię jak skończę zabawę w obsadzanie
To środki syntetyczne. Profilaktycznie można ograniczyć ekośrodkami, ale trzeba je stosować systematycznie, a PW należy podnieść stężenie do 0,8%. Oprócz PW polecam również przemiennie RJ - IF oraz RT.
Podane syntetyki działają radykalnie, skuteczność jest duża, ale nie można ich stosować w nieskończoność, co najwyżej dwa zabiegi w sezonie.
zdejmujesz kamienie? czemu? a one mi się tak bardzo u ciebie podobają że gdzieś powoli mi przemyka mysl zasypania u siebie wszystkich rabat
ale musialabym miec pewność że to nie dolozy mi roboty. na razie ściółkuje tylko skoszona trawą z nadzieją że rosliny się rozrosną i pielenia będzie mniej..