Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 19:13, 02 wrz 2017

gosika67 napisał(a)
Ola a skąd Ty masz tyle tych rozchodników, kupowałaś?Rabata coraz ładniejsza a jak wysypiesz kamykami to będzie efekt. Pozdrawiam.

Ciachałam bez skrupułów każdą karpę na pół i w ten sposób namnożyłam rozchodników od groma a przy tym jeszcze obdarowałam nimi znajomych Uwierzysz, że mam je wszystkie od ubiegłego roku ?
One tak ładnie się dzielą i korzenią, ze w dwa lata pole obsadzić można

pawel_snopek 19:19, 02 wrz 2017

Czytam że masz dobre ręce do rozmnażania rozchodników. Niestety moje rozmnażanie tej rośliny nigdy nie szło
Fajnie wyszła nowa rabata
babka 19:49, 02 wrz 2017

pawel_snopek napisał(a)
Czytam że masz dobre ręce do rozmnażania rozchodników. Niestety moje rozmnażanie tej rośliny nigdy nie szło
Fajnie wyszła nowa rabata

Paweł no nie żartuj!! one nawet z liścia się rozmnożą, z każdej gałązki. A już dzielone karpy to efekt natychmiastowy! Te różowe na gazonie dostałam od Amelki w maju ub roku. Dostałam 6 sadzonek i od razu je podzieliłam na kilkanascie. W tym roku znów kilka poszło pod szpadel i zobacz, pół gazonu obsadzone.
Byłam dziś u Ciebie ale nie zastałam, szkoda.
pawel_snopek 20:00, 02 wrz 2017

Ja jestem teraz na urlopieByłem ostatnio u konkurencji i się obkupiłem
babka 20:10, 02 wrz 2017

pawel_snopek napisał(a)
Ja jestem teraz na urlopieByłem ostatnio u konkurencji i się obkupiłem

Gdzie konkretnie byłeś ?
Ładną rozplenicę Hameln mieliście to wzięłam
patrycja 20:16, 02 wrz 2017

babka napisał(a)

Wszystkie wasze inspiracje, wskazówki, uwagi analizowałam, przygladałam się, dumałam.
Każda z was ma wielki udział za co jestem bardzo wdzięczna, bo wreszcie nie muszę się wstydzić za ogródek, który oglądany jest przez przechodniów.
Sprawiłyście dziewczyny, że zaczęłam myśleć !!!

To teraz przechodnie będą brać z Ciebie przykład
pawel_snopek 20:17, 02 wrz 2017

Na nakielskie 174
babka 20:31, 02 wrz 2017

patrycja napisał(a)

To teraz przechodnie będą brać z Ciebie przykład

Nie wiem czy się komu spodoba ale przynajmniej nie straszy. Ale najważniejsze, że mnie i Wam się widzi
babka 20:32, 02 wrz 2017

pawel_snopek napisał(a)
Na nakielskie 174

A no widzisz, chciałam dziś tam jechać
anna_t 20:41, 02 wrz 2017

babka napisał(a)

W sumie to zdejmuję kamienie gdzie tylko się da. Pod graby nie dałam szmaty bo u mnie spad terenu spory i na podjeździe kamienie trochę się zsuwają.
No i właśnie się zastanawiam jak zrobić w przedogródku, zobaczę na co Ty się zdecydujesz w tym temacie

zdejmujesz kamienie? czemu? a one mi się tak bardzo u ciebie podobają że gdzieś powoli mi przemyka mysl zasypania u siebie wszystkich rabat
ale musialabym miec pewność że to nie dolozy mi roboty. na razie ściółkuje tylko skoszona trawą z nadzieją że rosliny się rozrosną i pielenia będzie mniej..