Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 11:28, 12 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

hortka

Agata hortensja mega a jak sie nazywa?
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:25, 12 lip 2016

Do góry
Dorotko ja dziękuję również za miłe towarzystwo, mam nadzieję, że mąż da się namówić na inne wyjazdy po tym małym incydencie

Usilnie namawiam na wyprostowanie nazwy wątku

I kilka fotek moich

Moja bajka 11:25, 12 lip 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Kasiu dziękuję, że przyjęłaś nadprogramowych gości, za mile spędzony czas w Waszym ogrodzie i możliwość zobaczenia Twojego ogrodu.

Dorotko dziekuje za piekna relacje, cieple slowa I za to, ze byliscie. Mam nadzieje, ze przyjedziecie jeszcze nie raz .
NewLife w ogrodzie 11:22, 12 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A co to MTK?
U mnie dwa pomidorki koktajlowe się zaróżowiły
Ale fasolki jeszcze nie mam
Małe Trójmiasto Kaszubskie Koktajlowe niepotrzebnie sialam, bo same się wysiały i szaleją w ogrodzie. I kto je będzie teraz jadł
BasiaLT napisał(a)
Trochę mnie nie było a tu widzę że prace idą pełną para. Rabata super. Trawniczek nabiera właściwych barw. Będzie się pięknie prezentował. Pozdrawiam poniedziałkowo.
Odmachuję wtorkowo.
Rabata na razie skończona w sensie, że nic tam nie bedę w tym sezonie dokładać. Jedynie do czasu wyściółkowania będę pilnować, by mi nie zarastała. Trawniczek suto podlewany, wręcz podmywany codziennie biedulek nie ma wyjścia. Musi rosnąć, bo ja już się czaję z kosiarką za rogiem.
Basiula napisał(a)
Beatko, nie ma sprawy z tymi brzozami myślę że jak Danusia taj ustawiła to musi być dobrze
W ogóle to miło Cię czytać, jesteś fantastyczną optymistką!
No właśnie dlatego przyleciałam do Ciebie o potwierdzenie rozstaw brzózek, bo jesteś szczęśliwą posiadaczką projektu Danusi. Musi być idealnie!
mirkaka napisał(a)
Jejku jakie wspaniałe warzywka, a marchewka jak ze sklepu taka równiutka.
Dobrze że nareszcie możesz odsapnąć po tej ciężkiej orce
TAk Mirko. Ciężka, fizyczna praca na razie poza mną. Za to reszta ogrodu zarosła mi chwastami okrutnie. A że pada z małymi przerwami, to nie ma jak wyjść pielić. Za to faktycznie mam już co chrupać, co obgryzać, jeść na obiad
KasiaWB napisał(a)
gratuluję zbiorów
p.s. a jest gdzieś instrukcja Toszki o tym ogołacaniu pomidorów? bo ja w tym temacie jeszcze zielona jestem jak szczypiorek na wiosnę ))
Stronę, dwie wcześniej, tu u mnie Toszka zapodała jak sie obchodzić z krzakami pomidorów.
Zana napisał(a)
Bea pięknie zielono trawnikowo się robi. Hortki cudnie kwitną Drzewa rosną Warzywa dorodne są Mąż docenia Na brzozy posadzone czekam.

Ogólnie jest dobrze, a nawet bardzo dobrze
TAk jest. NIe jest źle a nawet dobrze jest Też nie mogę się doczekać posadzenia brzózek, ale chcę jeszcze trochę poczekać aż trawka się trochę wzmocni, bo to w niej będzie część brzózek. Kombinuję czy nie dokupić jeszcze kilku, bo 5 jakoś mi mało...
tulucy napisał(a)
zazdraszczam zbiorów
moje w tym roku prawie żadne, bo warzywnik się przenosi

trawnik będzie piękny warto było się męczyć
Mam cichutką nadzieję, że jednak sobie trawniczek poradzi, póki co nie spełnia moich norm i trochę sie na to wkurzam. Bo ja z tych na silę perfekcyjnych
Anusia napisał(a)
Marchew u ciebie wielgachna! Nie sprawdzałam swojej ale pewnie połowę mniejsza. Sałaty też u nas za bardzo nie ma komu jeść, niby mały mam warzywnik a taki pojemny. Zrobiłam za to kilka słoików ogórków kiszonych Macham
A weź sprawdź. Ja bylam pewna, że pod ziemią nic nie ma a tu ciągnę, ciągnę i zaczęłam wyciągać dlugie, dorodne okazy. Zaskoczona jestem, bo w poradach ogrodniczych było, że nie ma co siać marchwi na nieprzygotowanej rok wcześniej grządce. A ja postanowiłam spróbować, zasiliłam lekko obornikiem po calości i proszę... A na dodatek z zewnątrz nic nie wskazywało na to, że pod ziemią już marchew jest
Makusia napisał(a)
Beatko gratuluje zbiorów- marchewka jak na konkurs "wyhoduj sam"
A nagrodą w konkursie jest medal z kartofla
Psiamama napisał(a)
Jakie marchewy!!! To jest radość, swoje własne osobiście wyhodowane

Dominika11 napisał(a)
no widzę, że zbiory i warzywnik wspaniałe

Aga, Dominika - macham
Margo napisał(a)
Marchew masz super, ja do swojej jeszcze nie zaglądałam. Pomidory z doskoku doglądam i obrywam zbędne liscie. Kabaczki tez już zajadamy, dziś na obiad zupa-krem z kabaczka - uwielbiamy . Fasolka dopiero kwitnie i niektóre małe ok 2 cm już wiszą. Tak samo ogórki mają już ze 2 cm
Wogóle czasu na ogród ostatnio mam mało, bo w końcu zabrałam sie za malowanie. Pokoje dzieci już od roku wołały o remont, a jak juz zaczęłam to ciągnę dalej dopóki mam natchnienie . Dziś szpachlowanie uszkodzeń w kolejnym pokoju i dzień ogrodowy, bo trawa już po kostki...
Ja takie prace jak remonty, malowanie i wszelkie domowe zostawiam sobie na długie zimowe wieczory
Żałuję, że ogórków u siebie nie posadziłam
Miejsko & sielsko 11:20, 12 lip 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dzięki za uwzględnienie moich potrzeb szerszego kadru - miło zobaczyć 2x3m ogródka a szerzej to już obiektyw płacze??? hahaha!!!

przechlapane jest ściaganie darni, prawda? przy takim poletku to się narobiłaś na max! ale to dobrze, bo to znaczy że siłę masz!! efekt fajjjjjjny!! a teraz powiedz - sosenkę dokupiłaś czy się przeniosła? A jeśli się przeniosła, to co się wprowadza na jej miejsce? bo nie wierzę że niczego tam nie upchniesz

Buziole!!

Ciężko Ci dogodzić, dać palec to rękę chcesz
Sosnę przeniosłam, mam nadzieje, ze jej nie zaszkodzę Ew. Trudno, ryzyko zawsze jest i adrenalina
W miejsce sosny bedzie element wodny, są juz hosty i Hakone z konwalnikiem
Mam foch na turzyce, zachwycam sie rozplenicami i Molinia
Kolorowy ogród na piasku 11:19, 12 lip 2016

Do góry
viva napisał(a)

żywopłot ze świdośliwy

-

Pszczółka mnie odesłała do Twojego żywopłotu więc odszukałam i jestem

Vivo pamiętasz jaką masz odmianę tej świdośliwy? chciałabym ją posadzić, myślałam o odmianie kolumnowej Obelisk, czy sadziłaś gęsto i cięłaś ją?

Robisz coś z jej owoców ?

Ogrom gatunków roślin u Ciebie jest przyćmiewający wszystko co widziałam do tej pory. Piękne miejsce, a i Wy jesteście piękni - widziałam zdjęcia Gosi
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:18, 12 lip 2016

Do góry

Padła mi bateria i skończyło się zdjęciowanie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:16, 12 lip 2016

Do góry
Ogród dla moich synków 11:13, 12 lip 2016

Do góry
Mam jeszcze takie ujęcie

Aniu Twoje to te niższe, mój na płocie z tyłu tak mi się wydaje, zę to to samo. To słonecznik szorstkolistny, istny wielkolud

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:13, 12 lip 2016

Do góry
Idąc wąską ścieżką można dostrzec dekoracje zrobione przez Kasię własnoręcznie, nie są one widoczne od razu - trzeba je wypatrzeć wśród zielonej masy.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:11, 12 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Tyle osób pytało mnie o meble więc tak na szybko fotka reszta się składa Jak się ciesze wreszcie będę mogła wypić normalnie kawę na tarasie . Co prawda z widokiem na chwastowisko ale to tylko tymczasowo.

Pięękne. I te brzozy <3
Tonący w bieli 11:09, 12 lip 2016

Do góry
Na koniec okienko z pelargoniami. Już miały zasilić kompost (strasznie brązowieją po deszczu) ale się ogarnęły

Gracki i oliwka
Typografia ogrodu 11:08, 12 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Widzisz a ja kipie dziurę czasem sypne granulowanego obornika i posadzone

Mojebtezyletnie maja 140 cm srednicy,dwuletnie 120 cm. Bukszpany rosna 60 cm od limek i to zdecydowanie za blisko.moze jak beda wyzsze bedzie lepiej.
Ja swoje rozplenice mam posadzone 120 cm przed annabel za rada Magnoli.

ja mam rozrysowane że 100 cm ale oczywsicie z moim mierzeniem nic się nie zgadza i rabata wyszła za "chuda"

chyba ją poszerzę i poświęcę kolejne 3 godziny na przesadzenie tych 11 sztuk

a co ile masz rozlpenice ?
ja posadziłam co 100 tylko środkowy rząd wychodzi mi trochę mniej - 80
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:08, 12 lip 2016

Do góry
Dziś pokażę drugi ogród w którym byliśmy w niedzielę.
Przemili gospodarze od razu skierowali nas do placyku wyłożonego kamieniem, obrośniętego bujną zielenią. Tam znajduje się kącik biesiadny.

Ogródkowe perypetie:) 11:07, 12 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aguś moje dla Was w podzięce wróciłam od sadzenia i dzielenia.....a Ty już posadziłaś?

Ależ skąd Sylwia.. wczoraj LB, ale posadziłam do doniczek, i jeżówki poszły na miejsce. I kartki mi rozmokły.. kurcze co ja mam nie wiem

A dziś dostałam taką hortkę...
i nie wiem co to
Vanilka?

Skarbonkowy ogródek 11:06, 12 lip 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
jeszcze można zwłaszcza poważne formowanie

cięcie w miarę łagodne drugie foto ten już na maksa przygotowany do formowanie po odrośnieciu

To po lewo to łagodne ciecie wg Ciebie? Haha Zbyszku, to faktycznie Ty od konkretnych hardkorów jesteś Dziękuję ze zawitałeś i doradzasz.
Przyjrzałam się tej mojej biedaczynie i zdecydowałam ze jednak będę szla w kierunku który Toszka zaproponowała. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Najwyżej będę cięła na drugi rok mocno
Z Pszenicznej ... 11:05, 12 lip 2016

Do góry
Typografia ogrodu 11:05, 12 lip 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)

ło matko, to naprawdę bardzo dorodne a jak daleko od nich masz opaskę bukszpanową ?
co do sadzenia to ja się wielce dokładam w tym roku, mieszaniny robię wg receptury Toszki, wykpuję naprawdę spore dołki, trochę schodzi - wczoraj 3 godziny sadziłam 11 rozplenic - oczywiście z przerwą z powodu córki na "daj picie, odczep przyczepkę od hulajnogi" etc
jak znam życie to przedobrzę, w przedobrzaniu jestem mistrzem

aaaa i jeszcze 7 razy mierzyłam, za każdym razem wszystkie pomiary wychodziły inaczej więc w mierzeniu tez jestem niezła

Widzisz a ja kipie dziurę czasem sypne granulowanego obornika i posadzone

Mojebtezyletnie maja 140 cm srednicy,dwuletnie 120 cm. Bukszpany rosna 60 cm od limek i to zdecydowanie za blisko.moze jak beda wyzsze bedzie lepiej.
Ja swoje rozplenice mam posadzone 120 cm przed annabel za rada Magnoli.
Co i jak? Nowicjuszka 11:04, 12 lip 2016

Do góry

Uśmiałam się, bo co chwilę ktoś Toszkę męczy z wątkiem.
Swego czasu to byłam nawet ja u Krzysia na forum hihihi
Tam nawet padła obietnica, że zimą może.....zapomniałam tylko dopytać którego roku hahahaha
Fakt faktem ja to bym chciała mieć Toszke i jej rady w jednym miejscu, bo bidula wiecznie musi się kopiować u innych w wątkach, albo wiecznie szukamy Toszkę po forach. Jak to napisała Romcia, ona już jak piesek po forach lata za Toszką
Suma summarum to ja się ciesze, że chociaż w takiej formie mamy naszą Toszkę tutaj, bo wiedzę czerpiemy od niej wiadrami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies