A gdzieś ktoś powiedział, że moda na kulki bukszpanowe już minęła, a one dalej królują - zawsze na czasie, zawsze modne. Podzielam gusta A jakie bylinki?
Dziewczyny, kochane Kobietki! Na chwilę wpadłam po obiedzie i ujrzałam, że pobity został dzisiaj rekord wpisów u mnie na wątku Bardzo Wam dziękuję, na wszystko odpowiem później, bo jak widzicie, zarobiona jestem
Czosnek i cebula aut i muszę poplony posiać... A zachwaszczone truskawki się do mnie uśmiechają, że już tak blisko jestem... Agata podaj na priv adres, bo chyba będę jednak pakować na dniach...
U mnie darni nie ma niestety, tylko chwasty, w tym perz, więc jest zabawa. Akurat nadeszły damskie dni, więc dzisiaj przekopywanie sobie odpuściłam, postawiłam na lżejsze prace. Jak dopada mnie zniechęcenie i zniecierpliwienie, że nie ogarniam wszystkiego, wpadam do warzywnego i zaszywam się na jakiejś grządce...
Moja koleżanka, która ma szkółkę bylin i zakłada też czasami ogrody, powiedziała mi wczoraj, że jest problem u nas kupić bukszpany, bo schodzą jak świeże bułki. Taka moda. Zapytałam czy była kiedyś na Ogrodowisku
Witaj Ewuś! Twój wątek mnie zachwyca, cieszę się, że zajrzałaś. Dziękuję za te miłe słowa. Zdradzę nick - Wendy z Piotrusia Pana (używam go od kilku dobrych lat, a dawno temu miałam z takim Piotrusiem do czynienia).
Dęby błotne już nie są na tej rabacie, tylko są przesadzone na tyły przy "tarasie", bo ciągle nas straszyli, że za blisko fundamentów. Są szczepione, a korona urośnie do 2 metrów średnicy. Mój M. jest zakochany w dębach, a u sąsiada mamy przepiękny okaz starego dęba, który rozsiewa się na potęgę .
Cebula wylazła na wierzch i liście się położyły. Wyciągnęłam, teraz się suszy. U mnie glina mocno trzyma wodę, kilka czosnków zgniło. Z cebulą nie ryzykuję. Czerwona jeszcze została, ale przed końcem lipca i ją wyciągnę.