Dziękuje... ale to zasługa fotografki Nie da się ukryć, że Abiko i Dorota robią piękne fotki... nawet zaglądam do nich..by obejrzeć swój ogród.. taki ładny jest
I obiecane dla Sylwii foto sprzed 8 lat.. a teraz dumamy co wyciąć a co zostawić.. klon srebrzysty najchętniej byśmy ciach ciach... robi się ciasno i tłoczno I pomyśleć, że kiedyś się pytałam w szkółkach czy to szybko rośnie..... i tylko takei kupowałam...... O ja głupia ..
Kasiu wszystko co wczoraj usłyszałaś to szczera prawda. Na pochwały zasługujecie i Ty i ogród , a Krzyś zasłuży jak spełni wczorajszą obietnicę w sprawie oczkaTrzymam Go za słowo, a ja pamiętliwa jestem mimo sklerozy
A teraz jeszcze jak sobie to napisałam w wątku to na bank nie zapomnę
Wszystkie roślinki już posadziłam i podlałam razem z eM. Hortki poszły wokół pergoli z ławeczką bo tamta okolica mocno hortensjowa będzie
Tawuły poszły na lewą trocinówkę i za tło będą miały szmaragdy. Zapomniałam zapytać jakie to tawuły?
mahonię wsadziłam w pobliżu sosen po lewej, a trawkę na tle tujek
Byliny od dziewczyn w przewadze wylądowały na różance pod łąką
Słabo.
Rozplenice nie bardzo chcą rosnąć, seslerii mam mało.
Posadziłam sporo jednorocznych z siewu
Trawa cytrynowa
Szłwie, driakiew
Mikołajki i jakieś trawki z nadwyżek ale fotek nie mam, bo nieciekawie to jeszcze wygląda.
Witam
Brązowieją i żółkną mi jałowce. W maju zastosowałam nawóz długo działający do iglaków i zakwasiłam glebę ale im to nie pomogło. Zastanawiam się czy to może być choroba grzybowa, na zewnątrz widocznych szkodników nie widzę. Co można zrobić, żeby je uratować?
pozdrawiam
Ja teraz slabo widzę w telefonie
ale chyba przycielabyn chore pędy powyżej młodych, zdrowych
Poza tym podlewanie kwasami humusowymi i jeśli masz to asahi do oprysku
poza tym dać jej spokój, podlewac i czekać